Frunze de viță de vie pentru iarnă, la congelator
Ce păcat să nu beneficiem de acest sezon plin de toate verdețurile, fructele și legumele posibile - la iarnă sigur mă enervez că parcă ceva mi-a mai scăpat. Așa a fost și cu frunzele de viță de vie pentru sarmale, când cele din comerț sunt sărate, rupte... numa' enervare când vrei niște sărmăluțe bune și fragede. Anul ăsta mi-am făcut din start rezervă, după ce am luat de la o bătrână din piață vreo 15 legături de frunze - m-am și apucat de treabă, vedeți mai jos cum.
Apropo, la fel puteți să faceți și frunzele de ștevie, am testat - sunt perfecte după decongelare, parcă sunt proaspete pregătite pentru sarmale.
Recomand congelatorul pentru toată lumea, faceți o investiție dar sigur sunteți mulțumiți tot anul de legume și fructe naturale. Pe parcurs vă voi mai arăta și alte metode de congelare a legumelor/fructelor, este metoda mea preferată și cea mai comodă și rapidă - nu sar capacele și nu se strică nimic.
Ca bonus o postare pe forum despre mica mea vacanță.
Ingrediente
●
Frunze de viță
20 buc
asta pentru o tură mică de sarmale, puneți frunze câte vreți
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Frunzele se spală una câte una și se lasă puțin la scurs.
Pas 2
Apă se pune la fiert, când începe să clocotească adăugați sarea.
Pas 3
Adăugați frunzele și lăsați 20-30 de secunde să se opărească. Observați că se schimbă culoarea, atunci repede le scoateți.
Pas 4
Le puneți sub jet de apă rece și lăsați 2-3 minute să se răcorească.
Pas 5
Lăsați frunzele opărite să se scurgă bine de apă, eu le pun de obicei într-o sită sau în oala aceea specială pentru paste.
Pas 6
Apoi luați câte o frunză, o puneți pe un fund și urmați atent pașii - eu am mai testat diverse metode de congelare și vă promit că asta-i cea mai optimă și elegantă.
Pas 7
Îndoiți frunza din ambele laturi, să fie de lățime cam cât un deget.
Pas 8
Și ușor din margine rulați frunza ca o țigaretă.
Pas 9
Și voila! Una bucată frunză pentru o sarma delicioasă este gata :)
Pas 11
Puneți aceste mici rulouri într-o pungă, una peste alta - eu am pus cam 20 de bucăți în fiecare pungă.
Pas 12
După ce ați completat punga, ușor scoateți aerul din ea și o legați mai strâns, să nu se balabănească frunzele acolo.
Pas 13
Și aici, într-o pungă mai mare am pus toate punguțele mici - la iarnă îmi scot cât trebuie și sunt gospodină :)
Le puneți la congelator, când vă trebuie le scoateți obligatoriu din timp, să se decongeleze natural - altfel le stricați și rupeți.
Poftă Bună!
Cantitate:
20 buc
(puneți câte vreți)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: