Frunze de vita de vie pentru iarna, la congelator
Ce pacat sa nu beneficiem de acest sezon plin de toate verdeturile, fructele si legumele posibile - la iarna sigur ma enervez ca parca ceva mi-a mai scapat. Asa a fost si cu frunzele de vita de vie pentru sarmale, cand cele din comert sunt sarate, rupte..... numa enervare cand vrei niste sarmalute bune si fragede. Anul asta mi-am facut din start rezerva, dupa ce am luat de la o batrana din piata vreo 15 legaturi de frunze - m-am si apucat de treaba, vedeti mai jos cum.
Apropo, la fel puteti sa faceti si frunzele de stevie, am testat - sunt perfecte dupa decongelare, parca sunt proaspete pregatite pt sarmale.
Recomand congelatorul pt toata lumea, faceti o investitie dar sigur sunteti multumiti tot anul de legume si fructe naturale. Pe parcurs va voi mai arata si alte metode de congelare a legumelor/fructelor, este metoda mea preferata si cea mai comoda si rapida - nu sar capacele si nu se strica nimic.
Ca bonus o postare pe forum despre mica mea vacanta.
Ingrediente
●
Frunze de vita
20 buc
asta pt o tura mica de sarmale, puneti frunze cate vreti
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Frunzele se spala una cate una si se lasa putin la scurs.
Pas 2
Apa se pune la fiert, cand incepe sa clocoteasca adaugati sarea.
Pas 3
Adaugati frunzele si lasati 20-30 de secunde sa se opareasca. Observati ca sa schimba culoarea, atunci repede le scoateti.
Pas 4
Le puneti sub jet de apa rece si lasati 2-3 minute sa se racoreasca.
Pas 5
Lasati frunzele oparite sa se scurga bine de apa, eu le pun de obicei intr-o sita sau in oala aceea speciala pentru paste.
Pas 6
Apoi luati cate o frunza, o puneti pe un fund si urmati atent pasii - eu am mai testat diverse metode de congelare si va promit ca asta-i cea mai optima si eleganta.
Pas 7
Indoiti frunza din ambele laturi, sa fie de latime cam cat un deget.
Pas 8
Si usor din margine rulati frunza ca o tzigareta.
Pas 9
Si voila! Una bucata frunza pentru o sarma delicioasa este gata :)
Pas 11
Puneti aceste mici rulouri intr-o punga, una peste alta - eu am pus cam 20 de bucati in fiecare punga.
Pas 12
Dupa ce ati completat punga, usor scoateti aerul din ea si o legati mai strans, sa nu se balabaneasca frunzele acolo.
Pas 13
Si aici intr-o punga mai mare am pus toate pungutele mici - la iarna imi scot cat trebuie si sunt gospodina :)
Le puneti la congelator, cand va trebuie le scoateti obligatoriu din timp, sa se decongeleze natural - altfel le stricati si rupeti.
Pofta Buna!
Cantitate:
20 buc
(puneti cate vreti)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: