Ingrediente
●
Varza murata(intreaga)
2 kg
adica varza medie murata
●
Oase cu carne(vita/porc)
1.5 kg
●
Pasta de tomate
2 linguri
eu de obicei folosesc bulion de rosii facut acasa
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Va atentionez ca singurul inconvenient a acestei ciorbe de varza este faptul ca trebuie sa fiarba cca 5 ore la foc mic. Asa ca daca vreti sa o faceti,va planificati timpul necesar, dar va asigur ca acesta se recompenseaza prin savoarea deosebita a ciorbei.
Deci, primul pas - Spalati bine oasele cu carne, le puneti intr-o cratita de 5 l si turnati apa ca sa le acopere bine. Puneti cratita pe foc.
Pas 2
Intre timp, spalati varza cu apa rece si taiati-o bucati medii/mari cum va place - dar nici intr-un caz marunt.
Curatati si spalati ceapa.
Pas 3
Cand incepe sa fiarba carnea, scoateti atent cu o lingura spuma.
Pas 4
Apoi adaugati varza, 1 ceapa taiata bucatele medii, bulionul de rosii, frunza de dafin. Daca vedeti ca apa nu acopera toata suprafata, adaugati inca putina apa clocotita.
Lasati sa fiarba, faceti focul mic, puneti un capac si lasati 3-4 ore. Supravegheati sa nu fiarba tare, daca este necesar mai micsorati focul.
Pas 5
Dupa 4 ore de fierbere lenta, curatati, spalati si taiati rondele morcovii si ii adaugati in ciorba de varza.
Lasati sa mai fiarba 1 ora.
Pas 6
Inainte de a stinge focul, taiati marunt 1 ceapa si o puneti in ciorba, opriti focul imediat. Lasati ciorba sa se patrunda si sa se racoreasca o jumatate de ora inainte de servire.
Pas 7
Sunt sigura ca o sa va placa aceasta ciorba de varza murata, deosebit de gustoasa - compenseaza in totalitate timpul de preparare.
Se savureaza cu praz sau ceapa proaspata, ca la tzara:)
Pofta Buna!!!!!
Cantitate:
5 l
(8-9 portii)
Timp de preparare:
300 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)