Rosii uscate in ulei de masline
O noua descoperire pentru mine sunt aceste rosii uscate, absolut fantastice - sunt ca niste mici bombe de arome. In orice le puneti - salata, sandwich, paste, branza, etc - innobileaza si dau o aroma deosebita, intensa de rosii si mirodenii.
Urmeaza mai incolo sa va pun si cateva retete cu ele, dar mi-au placut si simple pe paine integrala.
Deci acum cat mai sunt rosii faceti reteta, ca nu este grea deloc, si o sa vedeti ca imediat ce le simititi mirosul, imaginatia voastra va sti ce sa faceti cu ele :)
Ingrediente
●
Rosii
2 kg
alegeti rosii carnoase si mici - eu iau din acele lungi si grase, le spun "prunisoare" in piata
●
Usturoi
10 buc
10 catei
●
Busuioc uscat
2 lingurite
●
Piper negru
1 lingurita
●
Ulei de masline
300 ml
eu folosesc ulei de masline din acela mai iefitn, din turte de masline sau pentru prajit
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Aveti o poza cu rosiile pe care le folosesc eu pentru uscat.
Deci, rosiile se spala si se lasa la scurs.
Pas 2
Asterneti 1 sau 2 tavi de cuptor cu folie de aluminiu (cu partea mai lucioasa in sus).
Taiati rosiile jumatati si le aranjati in tava.
Pas 3
Presarati piperul, busuiocul (puteti folosi ierburi de Provence), sarea si zaharul.
Pas 4
Stropiti rosiile cu ulei de masline si distribuiti peste ele usturoiul zdrobit.
Pas 5
Si puneti tava la cuptor, la 100 de grade pentru 4-6 ore in functie de dimensiunile rosiilor.
Daca aveti ventilatie ii dati drumul.
Pas 6
Rosiile sunt gata cand sunt mai uscate, dar inca elastice - din cauza uleiului poate sa va para ca inca nu sunt gata dar va uitati atent si le vedeti - in 6 ore sigur se fac.
Pas 7
Pentru pastrare le puneti in borcane uscate - daca le tineti la frigider doar le arnajati in borcane si turnati ulei de masline printre ele.
Pas 8
Daca le conservati si le tineti in conditiile normale, nu la frigider, le capsati bine si le puneti pentru 40-45 minute la sterilizat la cuptor, la 150 grade. Le scoateti si lasati sa se racoreasca in conditii normale.
Pas 9
Vi le recomand, mai ales daca sunteti mai comozi cu domeniul conservelor - reteta este foarte simpla dar deosebit de buna.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(2-3 borcane mici)
Timp de preparare:
300 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)