Prăjitură cu miere și nuci

Prăjitură cu miere și nuci

Aveam acum opțiunea să merg să mai fac treabă prin casă sau să lucrez puțin la calculator, dar mi-a venit un mail - un nou comentariu de la voi - de bine - m-a emoționat atât de mult, mi-a dat "aripi" să postez o nouă rețetă, una foarte reușită pe care o pregătisem din week-end.

Eram în frământări ce să gătesc dulce, aveam poftă dar nu știam ce vreau - și pac... am văzut această rețetă care mi-a picat la fix. Rezultatul a fost mult peste așteptări, chiar să caut mult și să inventez și să lucrez la rețetă nu aveam așa o bunătate.

Autorul o numește baclava "bakinskaia", dar am zis să fie prăjitură nu nuci - aduce mult a baclava, dar nu foarte dulce, cu aromă de unt și foarte, foarte fragedă și pufoasă. Se face repede și ingredientele sunt simple și la îndemână, chiar vă recomand s-o faceți, este una din cele mai reușite postate în ultimul timp pe site.

Ingrediente

Lapte
120 ml
   
Drojdie uscată
1 lingurita
   
Zahăr
200 g
plus 2 lingurițe pentru aluat
Făină albă calitate superioară
350 g
   
Ouă
1 buc
+ 1 gălbenuș crud pentru uns prăjitura
Unt
80 g
topit și răcit
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Nuci
250 g
   
Miere
5 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Lapte cald se amestecă cu 2 lingurițe de zahăr și 1 linguriță de drojdie uscată, lăsat 10 minute la loc cald.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 1
Pas 2

Într-un bol mai mare puneți făina, oul, sarea.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 2
Pas 3

Adăugați compoziția de lapte cu drojdie.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 3
Pas 4

Amestecați cu o lingură și pe parcurs mai adăugați untul topit și puțin răcorit.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 4
Pas 5

Se va forma un aluat foarte plăcut și nelipicios, îl mai frământați pe masă - cam 5 minute, să se uniformizeze.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 5
Pas 6

Lăsați aluatul în bol, îl acoperiți cu un prosop și lăsați să crească 1 oră.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 6
Pas 7

În acest timp pregătim umplutura:

Nucile se mărunțesc, dar nu chiar făină - să fie bucățele mai mici. Se amestecă cu 200g de zahăr.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 7
Pas 8

Adăugați mierea și amestecați - mai eficient ar fi mai întâi cu lingura apoi puneți la treabă degetele :)

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 8
Pas 9

Va fi o compoziție puțin lipicioasă dar ca niște firimituri.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 9
Pas 10

Aluatul odihnit îl împărțiți în 6 părți egale și formați bile. Le lăsați 10 minute pe masă.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 10
Pas 11

Fiecare bilă se întinde pe parcurs într-o foaie subțire, cam de 2 mm grosime.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 11
Pas 12

Eu am pus prăjitura în tavă rotundă de tort (unsă cu puțin ulei) - de 28cm diametru - fiecare foaie de aluat cam așa diametru are.

Deci am pus prima foaie de aluat și umplutura de nuci (ochiometric împărțiți umplutura în 5 părți, și am pus câte 1 parte de nuci pe fiecare foaie).

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 12
Pas 13

Urmează a 2-a foaie și iar umplutura. Și tot așa - va ies 6 foi de aluat și 5 straturi de nuci.

Fiecare foaie o presați ușor cu degetele după ce o așezați peste umplutura cu nuci.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 13
Pas 14

Ultima foaie se unge cu gălbenuș de ou (pentru cosmetizare :) Lăsați prăjitura 10 minute să se odihnească.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 14
Pas 15

Tava se pune la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute - până se rumenește bine, mai intens.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 15
Pas 16

O scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească bine.

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 16
Pas 17

Apoi o porționați și savurați... Este excelentă cu gust intens de nuci, unt și foarte fragedă.

Poftă bună!

Prăjitură cu miere și nuci - Pas 17

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc (10-12 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (13 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

sandrina
sandrina 11 Oct 2011, 21:23

este o prajitura delicioasa,am incercat-o si eu  dar fara miere ,bravoo LENA esti nemaipomenita ,multumim pt tot crra ce faci,,,,

anushka
Anisoara (anushka) 12 Oct 2011, 10:37

AM sa incerc si eu neaparat reteta in week-end,pare foarte apetisanta...

Nota mea pentru rețetă:
chiriac
chiriac 12 Oct 2011, 12:40

Mai am un pic si " musc" din monitor , pe bune. Sotia va fi ocupata in week-end , cu siguranta ,  cu aceasta prajitura. Ea este  responsabila cu dulcele. Deci arata extraordinar.Multumim doamna inca o data pentru bunatatea dumneavoastra de a impartasi si altora retetele  extraordinare. P.S. La Focsani se gatesc in casa foarte multe din retetele dumneavoastra ( le-am impartasit prietenilor si colegilor de servici ex- fasolea cu ciolan afumat , carne de porc cu cascaval si ceapa la cuptor , etc.).Chiar ma gandeam intr-o zi sa va facem o invitatie in Vrancea - pentru plimbare bineinteles -  la bucatarie vom sta noi de data asta.

lena
Elena (lena) 12 Oct 2011, 14:55

Valentin, vezi ca vin daca imi promiti sa facem poze pe pasi la ceva retete deosebite de-ale voastre. Chiar saptama viitoare vom trece cu masina pe langa Focsani, dar promit sa planificam din timp alta data, daca ramane valabila invitatia.

Dorin
Dorin 12 Oct 2011, 15:44

Hmmm deabea astept sa fac si eu prajitura asta mmmm arata bine , numai ca prima oara trebuie sa trec de o mica provocare , nu am nuci ( asadar cred ca voi fii putin alergat de catre vecini cu un bat pentru ca le fur nucile din copac ) oricum orice sacrifiuciu merita pentru a avea grija de poftele astea de neoprit...

Nota mea pentru rețetă:
ncoroleac
ncoroleac 12 Oct 2011, 20:01

se coc si cele 4 foi de la mijloc?

lena
Elena (lena) 12 Oct 2011, 20:19

Se coc perfect, sunt pufoase si bune.

ncoroleac
ncoroleac 12 Oct 2011, 20:59

multumesc foarte mult,o sa incerc miine -sunt pasionata de prajituri

alinuta
alinuta 13 Oct 2011, 12:28

LENA ;VREAU SA TE FELICIT PENTRU BLOG;INTRU DES PE EL ;NUMEI SA ITI SCRIU NU PREA APUC:ACUM AM TERMINAT ALUATUL A IESIT ASA CUM TU L-AI DESCRIS;DAR TAVA MEA ESTE DE DIAMETRUL 26 ;CREZI CA AR TREBUI SA IMPART ALUATUL IN 7 PARTI ? MULTUMESC

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) alinuta 13 Oct 2011, 12:32

Va fi putin mai inalt, dar important sa nu fie prea groase foile. Multumesc mult pt apreciere si spor la gatit

alinuta
alinuta 13 Oct 2011, 13:10

MULTUMESC LENA ;ESTI UN AJUTOR MARE PENTRU MINE AM 4 COPII SI TREBUIE SA GATESC ZILNIC :ACUM CONTINUI MAI DEPARTE CU PRAJITURICA TE PUP

alinuta
alinuta 13 Oct 2011, 18:13

ESTE O PRAJITURA FOARTE BUNA;DOAR CA UN PIC M-AM ABATUT EU DE LA RETETA ;AM PUS MAI MULTA NUCA SI NU TREBUIA;II BINE SA RESPECTI INTOCMAI RETETA :FELICITARI LENA INCA O DATA SI CIND O MAI FAC O SA RESPECT RETETA;PT: CA SIGUR AM S-O MAI FAC

lena
Elena (lena) 13 Oct 2011, 18:20

Aveam si eu tendinta sa pun mai multa nuca, dar m-am abtinut deci bine am facut

Dar oricum ti-ai dat seama si dupa blat ca este buna

georgi
georgi 14 Oct 2011, 14:26

arata f bine prajitura, o sa o incerc si eu Duminica.

Allina
Allina 22 Oct 2011, 17:13

Lena am cam dat-o in bara cred .. am uitat sa pun lapte caldut cu drojdie si a fost rece , crezi ca nu-mi va iesi alualtul cum trebuie din aceasta cauza ? P.S : imi place foarte mult site-ul tau :) ai niste retete minunate ! 

fely
fely 26 Oct 2011, 16:58

Foarte buna si foarte simpla reteta! Mi-a placut aluatul , se lucreaza f usor cu el. Pacat ca e portia asa mica , ca la mine s-a terminat cat ai bate din palme :)). Multumim ptr retete!

DUMITRA
DUMITRA 13 Nov 2011, 15:27

SINCER VA SPUN CA ESTE PRAJITURA CEA MAI BUNA CARE AM FACUTO VREO DATA.ESTE ABSOLUT DELICIOASA.MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU CEEA CE FACI SI MAI ALES PENTRU TOATE RETETELE DELICIOASE PE CARE NI /LE PROPUI.

rebeka
rebeka 22 Dec 2011, 16:06

null

Cristinas
Cristinas 23 Dec 2011, 14:55

Am stricat ingredientele...am aruncat, deci, banii...Am respectat intocmai reteta, cantitatile si timpii...Mi-a iesit o mana de aluat din care nu puteam sa formez nici macar 2 foi...ce sa mai zic de 6...O PORCARIE DE RETETA!!!!!! Oare toate or fi asa?

lena
Elena (lena) Cristinas 23 Dec 2011, 16:11

Cristinas, daca la toti au iesit si la mine de minim 10 ori repetata a fost numai un succes - problema nu este reteta. In loc sa scuipi acuzatii ar fi bine sa vezi unde ai gresit - si pana la urma reteta nu este suficienta, trebuie sa ai si mintea si mainile puse la locul lor. Craciun Fericit si Linistit!

Cristinas
Cristinas 27 Dec 2011, 12:53

Eu nu stiu la cine a iesit si la cine nu...Mintea mea e pusa la locul ei, la fel si mainile...ca nu e prima prajitura pe care o fac...Am scris reteta dupa ce am citit-o de vreo zece ori pe site tocmai ca sa o am in fata si sa respect intocmai pasii si cantitatile, dar a fost un dezastru...Dupa cum spuneam, mi-a iesit o manuta de aluat, tare, cu care n-am avut ce face...Asta e...Sarbatori fericite tuturor!

lena
Elena (lena) 27 Dec 2011, 13:01

Cristina schimba faina, cantarul si ce vrei tu - dar reteta este buna. Iese o mana mai mare de aluat care-i moale si foarte bine se intinde cat trebuie. Pune mai putina faina, si adaugi pe parcurs altfel nu explic de ce a fost tare aluatul.

Este corect sa vezi de ce si unde ai gresit si sa nu ma ameninti ca "toate retetele de pe site o fi asa?" Daca tot intri pe el ai macar putin respect fata de munca mea, ca si eu sunt om si pt mine conteaza parerile userilor si ce spun. Nu scuipi o parere si fugi. Era mai simplu sa sterg acest comentariu, dar am zis ca totusi ai incercat reteta si nu este bine sa fac asta.

Cristinas
Cristinas 27 Dec 2011, 13:32

Eu n-am amenintat, am intrebat doar...find, pana in acel moment, singura reteta incercata... Faina a fost alba, de calitate, exact cum scria in reteta, iar cantarul...il folosesc si pt. cozonaci si e ok, mi-au iesit intotdeauna. Nu-mi explic ce s-a intamplat, imi pare rau ca n-am fotografiat aluatul inainte sa-l arunc, sa-l vezi. A fost si tare si putin, ca impartindu-l in 6 mi-au iesit 6 bile cam cat nucile, putin mai mari, poate cat clementinele.

Cristinas
Cristinas 27 Dec 2011, 13:38

fiind, scuze, sa nu par analfabeta

lena
Elena (lena) 27 Dec 2011, 13:38

Uite sa stii sa faci si poze, ca de asta am pus aici butonul de adaugare poze.

Despre aluat - este normal sa fie 6 bile mici cat clementinele, le lasi sa se odihneasca si ele se inmoaie, cresc putin si se fac asa ca in poza. Daca le intinzi f.subtire(asa ca pt taietei) vor fi cam de 30 cm diametru, exact cat este tava care o vezi in pasi. Aluatul trebuie lucrat atent si sa-l simti, intr-adevar prajitura nu este simpla, nu este un amestec de chestii turnate si pac super rezultat, este specifica si trebuie sa ai putina indemanare de a lucra si intinde aluatul cat mai subtire.

Cristinas
Cristinas 27 Dec 2011, 14:05

Le-am lasat sa creasca, crede-ma, dar nu s-a intamplat nimic, cum nu s-a intamplat nimic nici cu aluatul inainte sa-l impart, n-a crescut deloc, cum l-am lasat asa l-am gasit dupa o ora. Cat despre bilute, nu se puteau intinde in foi mai mari de 10/10 cm.

lena
Elena (lena) 27 Dec 2011, 14:10

Oke, Cristina - se pare ca totusi problema a fost faina - fiind prea multa sau a absorbit mai mult din lichid cat trebuia - a intarit aluatul si de asta nu crescut si nu l-ai putut intinde. Daca vei mai avea curajul sa incerci, sa pui cate putin pana iti iese un aluat moale.

 Prajitura asta a fost atat de apreciata si ceruta ca am facut-o de foarte multe ori, deja stiu aluatul f.bine. Nu ar trebui sa faca probleme, daca asa a fost, nu depinde de reteta dar de vreun specific la ingrediente.

Cristinas
Cristinas 27 Dec 2011, 22:10

ok...poate o sa mai incerc o data reteta asta, dar o sa aschimb faina...As vrea sa fac zilele astea un tort de mere cu crema de zahar ars, poti sa-mi spui, te rog, de unde sa iau reteta? O ai cumva? Am tot cautat pe site, dar n-am gasit.

lena
Elena (lena) Cristinas 27 Dec 2011, 22:14

Cristinas, este o reteta de Tort de crema de zahar ars, postata de cineva din userii site-ului, dar fara mere. Cred ca poti sa-l adaptezi - sa pui si mere, daca-s intregi le dai doar pe ele la cuptor mai intati, apoi pui aluatul si crema de zahar ars.

Cristinas
Cristinas 27 Dec 2011, 22:21

Multumesc...O sa incerc...Dar care-i, dupa parerea ta, cel mai gustos tort pe care l-ai facut?

lena
Elena (lena) Cristinas 27 Dec 2011, 22:29

Este Tortul Medovik, adica cu miere - dar sa stii ca se lucreaza mai greu aluatul, este mai lipicios si moale. Altele, mai nou, sunt cele cu Pandispanul nou de ciocolata, la el poti folosi orice crema iti place, este perfect, rapid si f. gustos.L-am facut acum de Craciun cu crema de frisca simpla si visine - a fost un succes.

marcu cecilia-magdalena
cecilia-magdalena marcu (marcu cecilia-magdalena) 22 Mar 2012, 16:24

am facut aceasta prajitura si mi-a iesit super buna

Issa
Issa 02 Jun 2012, 14:26

Prajitura mi-a iesit, e super. Mersi pentru aceasta reteta

Din pacate atat mi-a ramas

Poza mea pentru rețetă:
salomeea
salomeea 04 Jul 2012, 01:55

mi-a reusit din prima aceasta prajiturica si asta chiar daca sunt o novice in ale gatitului ....foarte gustoasa, a fost foarte apreciata de sot

Nota mea pentru rețetă:
salomeea
salomeea 04 Jul 2012, 01:56

data viitoare promit sa atasez si poza- ca o dovada

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 25 Sep 2012, 17:09

chiar este o prajtura superba, am facut-o si eu mai demult, pacat ca nu am facut poze, dar a fost foarte apreciata de toti prietenii care mi-au fost atunci in ospetie si de sot desigur, cu toate ca el nu prea iubeste miezul de nuca in prajituri.  deci reteta este un succes!!! Sigur o sa o mai fac!!! 

DianaSi
Diana (DianaSi) 06 Dec 2012, 19:07

Buna,

Eu am o intrebare referitor la prjitura aceasta.... oare se primeste cu praf de copt... dar nu cu drojdie?

lena
Elena (lena) Diana (DianaSi) 06 Dec 2012, 19:20

Nu am incercat - foile sunt destul de moi si pufoase de la drojdie - nu stiu daca cu praf de copt vor fi la fel.

DianaSi
Diana (DianaSi) 07 Dec 2012, 21:34

Bine.... vreau sa se primeasca la fel de bun cum este descris de toata lumea.... asa ca o sa caut mai bine drojdie (sunt in Olanda acum).... nu fac cu praf de copt.....

laureasca
miriam (laureasca) 10 Jan 2013, 17:37

Sper sa-mi iese ,o s-o incerc cit mai repede

Issa
Issa 25 Jan 2013, 14:28

Buna Lena nu am drojdie uscata, am asa proaspata cam cat pot sa pun? Mersi mult

lena
Elena (lena) Issa 25 Jan 2013, 15:00

Cam 10 grame.

Ionela oana
Ionela Mihaila (Ionela oana) 26 Jan 2013, 16:29

Arata minunat,acum imi notez reteta si cand pot o fac si-ti voi arata cum a iesit. Seamana cu o prajitura pt care o facea bunica mea cand eram mica,alba ca zapada ii spunea,ce dor imi este de acea prajitura sunt ani si ani de cand nu am mai mancat una...si nici nu stiu cum se face :(

salas
salas 17 Sep 2013, 20:26

Salut Lena. Am facut multe retete de pe site-ul tau si-ti multumesc pentru ca le explici pe intelesul tuturor. Aceasta prajitura mi-a placut foarte mult si nu m-am putut abtine sa nu adaug un comentariu. Este senzationala. 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 17 Sep 2013, 21:51

Ma bucur mult ca v-a placut, va multumesc de comentariu si poza, sa aveti pofta buna!

theotocu
theotocu 13 Nov 2013, 23:20

O reteta exceptionala! Ca toate retetele tale pe care le-am incercat! Multumim mult!

Nota mea pentru rețetă:
popaalina
popaalina 03 Feb 2014, 13:51

absolut delicioasa!

TanDi
TanDi 02 Mar 2014, 19:43

Am facut astazi aceasta prajitura. Citind si comentariile cu esecuri, am respectat reteta cu sfintenie la gramaje. Mi-a iesit aluatul foarte moale si placut, usor de lucrat cu el. Se taie foarte frumos si arata bine. Sigura chestie e ca mi s-a parut ca nu e suficient de dulce (am folosit miere de casa mai lichida), dar cand am vazut-o pe fetita mea infulecand din ea, m-am bucurat ca ii place atat de mult, nefiind foarte dulce prajitura. Cu siguranta o voi mai face si merci mult pt descrierea amanuntita !

Ionela Mara
Ionela Mara 15 Apr 2014, 12:50

sunt foarte bune retetele pe care le postezi..in ultimul timp numai retetele de pe situl tau le pun in aplicare..dar am o intrebare legata de aceasta prajitura..arata foarte bine..as vrea sa o fac intr-o tava dreptunghiulara..cantitatile raman la fel sau va trebuie sa mai adaug?

lena
Elena (lena) Ionela Mara 15 Apr 2014, 20:13

Daca este o tava cam de 20x20cm - cantitatile runt aceleasi. Daca-i mai mare mai bine dublati.

Thomas
Thomas 15 Jun 2014, 15:57

Eu acum fac prajitura asta...insa cred ca am gresit undeva ca Aluatul meu este f Tare si greu de manevrat...cred ca era cel mai indicat sa pun faina nu toata odata...dar acum am pus'o la crescut vedem ce o sa iasa...data viitoare am sa stiu sa pun Mai putina faina cred..

alina nicoleta
alina nicoleta 15 Jun 2014, 17:47

Am făcut și eu această prăjitură mi-a ieșit foarte bine,singura diferență e, că aș pune mai puțin zahăr la nuci,poate 100g,sper sa nu se întample nimic!

Thomas
Thomas 15 Jun 2014, 18:09

Gata prajiturica a iesit pana la urma doar ca mie personal mi se pare extraordinar de dulce...Mai mult de o bucatica nu poti manca..dar pentru cei care mancati f dulce e perfecta...oricum foarte Buna...

Poza mea pentru rețetă:
oxana tirziu
oxana tirziu 22 Jun 2014, 00:28

Felicitarile mele pentru toate recetele! Eu te am descoperit de vre-o 6 luni, sincer spus eu aproape zilnic imi aleg meniul din recetele tale, sunt foarte foarte mulțumită! La receta de mai sus am numai cuvinte de laudă. Am respectat toți paşii şi a fost exact ca in poze. Băiatul meu era nerăbdător şi a mincato fierbinte, dar mie mia plăcut rece. E foarte usor de făcut aluatul şi de lucrat cu el, e posibil de pus mai puţin zahăr sau miere ?  Oricum e foarte bună!

 
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) oxana tirziu 22 Jun 2014, 10:27

Multumesc Oxana de apreciere!

Sigur ca puteti regla cantitatea de zahar dupa preferinte.

Hasi
Hasi 10 Sep 2014, 23:38

Buna draga Lena,vreau sa incerc prajiturica,arata extraordinar;din pacate nu am nuci:/Daca pun alune macinate in loc de nuci?(eu si ideile mele...bine ca mai am idei inca:p)

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Hasi 11 Sep 2014, 10:15

Da sigur, puteti folosi orice nuci/alune va plac :)

flory28
flory28 15 Oct 2014, 00:13

Buna Lena ,vroiam sa iti.multumesc pt toate retetele minunate ce le faci . Eu am 10 ani decand locuiesc in Spania ,si acum un an am gasit site-ul tau,de atunci tot timpul gatesc cu retetele minunate ce le faci . Prietenii mei sunt ff incantati cand ai invit la masa pt ca stiu ca o sa manance bine ,si gustos ,aceasta reteta o am chiar acum in cuptor . Sper sa imi iasa bine. Te pup dulce si multumesc inca odata

Nota mea pentru rețetă:
Liliana Hadji psiholog
Liliana Hadji psiholog 08 Mar 2015, 16:28

O bunătate!

Poza mea pentru rețetă:
zhais
zhais 08 Sep 2015, 17:06

Si eu sunt fan retete Lena, dar aceasta prajitura gusta mai mult sau mai putin ca un cozonac. Prea uscat ptr gustul nostru. In schimb reteta mi-a reusit, usor de facut.

Nota mea pentru rețetă:
bayram
bayram 25 Oct 2015, 20:16

Am facut-o si eu.pacat ca am facut doar o portie.s-a terminat foarteee repede.as dori doar sa mentionez ca 200 gr de nuca ar fi de ajuns la aceasta portie,si ca mierea naturala ii teda prajiturii un gust deosebit.am facut si o poza,Dar sa vad cum o adaug..multumesc penteu o recera exceptional de gustoasa...

Nota mea pentru rețetă:
bayram
bayram 25 Oct 2015, 20:20

deci cum am spus e excelenta,si iata si poza...

Poza mea pentru rețetă:
tasicuta
tasicuta 29 Feb 2016, 17:32

o prajitura care nu este cu nimic mai prejos decat baclavaua, atata tot poate ca baclavaua ii mai lipicioasa

Poza mea pentru rețetă:
Mariashka
Mariashka 24 Apr 2016, 11:38

Salut, Elena! As dori sa fac acrasta prajitura, dar as dori sa adaug un pic de halva, ce zici s-ar primi gustos? Merci anticipat!

lena
Elena (lena) Mariashka 24 Apr 2016, 11:51

Nu cred ca strica, ba invers :)

Mariashka
Mariashka 25 Apr 2016, 07:55

Am facut si eu, ieri, mi s-au primit f bine, dar am pus si halva, foarte gustoase!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Bumbu Daniela
Bumbu Daniela 05 Oct 2017, 00:27

Chiar azi am facuto si mia iesit super bună prăjiturica. Am facut un strat cu halva si altul cu majiun de mere pentru ca nu aveam nucă.

Poza mea pentru rețetă:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 16 Dec 2017, 11:05

mi-a placut foarte mult si destul de usor de facut ! aluatul l-am intins foarte usor, chiar cautam ceva de genul asta. Eu am pus gem de mere (in loc de zahar) cu nuci maruntite. Dar urmeaza sa o fac si doar cu nuci, acum pentru sarbatori. 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 02 Sep 2019, 21:14

Buna Lena! Am o intrebare... poate un pic "absurda" 😶 Desi am facut aceasta prajitura deja si stiu cat e de gustoasa si frumoasa... as vrea sa incerc punand numai miere in nuci, exclud zaharul de tot. Cum crezi, o sa se primeasca?

Multumesc anticipat pentru raspuns 😉

lena
Elena (lena) Ana Cozonac (Anisoara89) 02 Sep 2019, 21:16

Da, cred ca iese si asa😉

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) Elena (lena) 02 Sep 2019, 21:18

Mulțumesc mult pentru reactivitate. O sa incerc numaidecat si revin cu rezultatul 😉