Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă

Cred că vă dați seama că un pandișpan de ciocolată combinat cu o cremă de lapte aromată este o nebunie, gust intens de ciocolată de la blat și aromă fină de vanilie de la cremă. Am folosit în rețetă Pandișpanul de ciocolată de la Natalia și crema de lapte de la Tortul cu lapte, tot de la Natalia.

Vă recomand cu încredere să-l încercați și să vedeți cât de bun este, și ca de obicei la ultimul pas vedeți și o secțiune a tortului.

Semipreparate

Ingrediente

Pandișpan de ciocolată
1 buc
   
Ciocolată
100 g
sau cu lapte sau amăruie
Lapte
100 ml
   
Zahăr
3 linguri
   
Unt
50 g
   
Ciocolată albă
100 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Pandișpanul de ciocolată îl preparați după rețeta preferată sau după Rețeta de pandișpan de pe site.

Îl tăiați în 3 blaturi cam de 1 cm grosime - apropo, acest pandișpan se taie foarte bine și repede.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 1
Pas 3

Luați tava rotundă cu pereții detașabili (în care ați copt pandișpanul) și acoperiți pereții cu folie alimentară, lăsați puțin să vină și pe fundul tăvii, dar nu complet - ca s-o puteți scoate când este gata tortul.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 3
Pas 4

Puneți primul blat - de obicei eu pun blaturile în ordine inversă - cel tăiat de sus îl pun la baza tortului și cel de jos îl pun deasupra pentru că are suprafața mai netedă.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 4
Pas 5

Puneți jumătate din compoziția de cremă peste blat și nivelați puțin.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 5
Pas 6

Puneți al 2-lea blat și restul de cremă.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 6
Pas 7

Și ultimul vine blatul al 3-lea, adică cel mai nivelat și drept - cel de la baza pandișpanului.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 7
Pas 8

Pregătim glazura:

- Într-o cratiță mai mică puneți ciocolata, laptele și zahărul. Puneți pe foc și amestecați până la dizolvare completă și omogenizare, folosiți un tel dacă nu merge cu lingura.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 8
Pas 9

Când devine o compoziție omogenă adăugați untul, îl încorporați și pe acesta complet - luați apoi glazura de pe foc.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 9
Pas 10

O turnați peste suprafața tortului, nivelați atent cu o paletă sau lingură.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 10
Pas 11

Topiți ciocolata albă și o puneți într-o pungă mai groasă.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 11
Pas 12

Tăiați vârful la pungă și atent desenați cu ciocolată cercuri concentrice peste glazura de cacao.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 12
Pas 13

Apoi formăm păianjenul - cu o scobitoare trageți linii începând din mijlocul tortului.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 13
Pas 14

Și gata, tortul puneți la frigider pentru 2-3 ore minim.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 14
Pas 15

După acest timp scoateți pereții de la forma detașabilă, scoateți folia alimentară și mutați atent tortul cu paletele pe un platou de tort.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 15
Pas 16

Și felia de tort promisă :)

Poftă Bună!

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (8-10 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 73

TatianaD
Tatiana (TatianaD) 04 Jan 2022, 22:24

Minunat Tort! Un An Nou 2022 plin de magie si sanatate!!! Am avut emotii la acest tort, deoarece la momentul "glazura" - ciocolata alba nu s-a topit, ci s-a "taiat" pe baie de abur si am fost nevoita sa o arunc. Deoarece era tort "de Revelion", am ornat marginile cu fulgi de cocos, apoi cu niste creioane de ornat/bombonele decorative am finisat si colorat tortul. Dupa ce am dat marginea tavii jos, am vazut ca exteriorul era inegal/ inestetic (nu am prea multa experienta de taiat blaturile egal), asa ca am "peticit-o" - am facut rapid o budinca si cu o pensula am uns budinca calda pe marginea exterioara a tortului, presurand cu fulgi de cocos. Per total, o solutie exterioara de compromis, insesizabila pentru copii, destul de prezentabila, datorata erorii mele initiale de topire a ciocolatei albe (de calitate, de altfel). Expresia fetitei mele, incantate de rezultatul final a meritat toate emotiile: gustul foarte fresh, foarte apreciat si laudat, nici prea dulce, nici prea moale. Perfect. Multumim inca o data. Lena, pentru ca, fara sa ne cunosti, ne aduci atata bucurie in casele noastre cu impartasirea acestor retete excelente!!! Multumesc pentru tot efortul si daruirea! Sanatate! Spor! Bucurii si Multe Impliniri in 2022! La Multi Ani!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Tatiana (TatianaD) 05 Jan 2022, 22:51

Multumesc mult Tatiana pentru mesaj! Sa aveti si voi un an nou plin de bucurii si sanatate!🤗

IoanaFerezan895
Ioana Ferezan (IoanaFerezan895) 25 May 2019, 20:47

as putea sa il coc in tava dreapta? daca da exact aceasi cantitate de ingrediente am nevoie ca ptr reteta de sus? vreau sa il fac cu 2-3 etaje dar drept

lena
Elena (lena) Ioana Ferezan (IoanaFerezan895) 25 May 2019, 20:49

Depinde de dimensiunea tavii, testati.

garaztaty
Gunduz (garaztaty) 24 Mar 2019, 11:11

Azi am tăiat tortul: e moale, dulce și gustos!!! Sănătate Dna Elena!!!!! Mulțumim frumos 😊

Poza mea pentru rețetă:
garaztaty
Gunduz (garaztaty) 23 Mar 2019, 17:16

Azi am făcut tortul!!!!! Dar ma gîndesc sa il tai mîine...ca sa se îmbibe bine crema si sa fie si mai gustos 😊 Multumesc mult!!!!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Ina50
Ina50 13 Jan 2017, 12:43

Buna Lena, am promis ca o sa incerc sa-mi fac timp sa postez cate un comentariu de cate ori fac cate o  reteta de-a ta.Iata de data asta am facut de Craciun, pe langa alte 4 feluri de prajituri si pe aceasta. A fost foarte apreciata de cele 18 pers.pe care le-am avut invitate.l-am facut prajitura nu tort pt.ca nu ma pot juca cu cantitati mici.Am adaptat cantitatile in functie de tava si a iesit.Nu stiu cat de concludenta e poza, si nici nu am facut panza de paianjen perfect,  dar gustul a fost de ajuns.

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Ina50 15 Jan 2017, 11:42

Oho-ho! Ati facut un gigant :) Bravo si ma bucur mult ca v-a placut!

LauraT
LauraT 05 Apr 2016, 18:00

Am reusit sa pun poza cu tortul. A iesit foarte bun. Multumesc pt reteta.

Poza mea pentru rețetă:
Sile
Sile 31 Dec 2014, 13:57

Arată senzațional

Poza mea pentru rețetă:
MadalinaSanduIonescu949
Madalina Sandu Ionescu (MadalinaSanduIonescu949) Sile 18 Jan 2018, 13:24

Superb!

mimisor
mimisor 03 Nov 2014, 19:22

Buna fetelor,

am facut multe din retele postate, cam de doi ani. de la aperitive, mancaruri, dulciuri si conserve. Si sunt mandra de toate! au iesit ca si la tine, Lena. Abia acum mi-am facut curaj sa va scriu si sa postez o poza, chiar daca nu este f reusita. La acest tort, am trasat cercurile cu ciocolata alba un pic cam calda iar glazura de ciocolata amaruie am turnat-o la inceput mai moale si astfel s-a insiropat primul blat. Dar, dupa cum se vede nu s-a colorat glazura alba si am reusit modelul (aproape !) ! totusi, am o intrebare: cum taiati blaturile de tort astfel incat sa le aveti egale ? Recomanda cu caldura retele , chiar si pentru incepatoare, dar trebuie sa respecte cantitatile si pasii retelor. Felicitari si multumesc, Lena !

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) mimisor 04 Nov 2014, 11:49

Eu le tai cu un cutit lung si subtire, nu intotdeauna perfect de drepte, dar cu timpul reusesc tot mai bine :)

tiki
tiki 02 Aug 2013, 16:27

Buna Lena. Suparata ca nu mi-a iesit.Blatul din comert.Ok.  Crema ok. Glazura de ciocolata a fost absorbita in totalitate de blat (care l-am pus cu fata mai buretoasa deasupra,nu cu cea lunecoasa ca era mai drep).Asa k am facut alta glazura mai groasa dupa reteta mea.Si apoi jale la ciocilata alba.Am pus-o intr-o craticioara si pur si simplu s-a uscat, s-a lipit, s-a maronit. Asa k avand 1 albus am facut cateva bezele.Imi pare rau, ca mi-ar fi placut acel paiajen. Dar gustul foarte bun, dupa parerea unora,cam dulce. Am facut si ultimele retete de salata.Multumesc pentru tot.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
simona.blondy
simona.blondy 07 Mar 2012, 00:29

pozele pe kre vi le am promis :) multzumesc pt retzeta....tortul a ieshit nemaipomenit de bun...shi gust shi aspect....:) ast pareri

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile