Ingrediente
●
Faina de malai
1 pahar
1 pahar de 200 ml, faina este aceea pentru mamaliga
●
Zahar
1 pahar
puneti dupa gust
●
Dovleac
200 g
puneti mai putin sau mai mult dupa cum va place
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati in ploaie malaiul si amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase. Lasati sa fiarba cam 10-15 minute la foc mic amestecand periodic.
Pas 2
De obicei folosesc malaiul grisat, fierbe mai repede si este mai fin la gust - dar merge si cu orice malai de mamaliga, aveti grija sa-l fierbeti bine.
Pas 3
Dupa ce a fiert malaiul adaugati zahar dupa gust, amestecati.
Pas 4
Apoi untul, stingeti focul si il lasati sa se topeasca in voie.
Pas 5
Cam dupa 10-15 minute adaugati dovleacul copt - sau fiert in putina apa(daca nu este multa puteti adauga si apa in care a fiert). Blendati bine toata compoztia cu blenderul vertical, ca s-o faceti mai fina si omogena - sa nu aiba textura de mamaliga.
Pas 6
Turnati budinca in farfurii, pahare, orice va place si o lasati la rece minim 1 ora, maxim cat aveti nevoie.
Pas 7
O serviti rece - dar a mers bine si calda la noi, Sofia nu prea a avut rabdare sa astepte, se vede in poza urmatoare :)
Pas 8
O manca calda direct din cratita, i-a placut mult :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)