Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware)

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware)

Rețeta am preluat-o din cartea de rețete Tupperware și am și testat-o împreună cu câțiva din voi la Atelierul de Gătit - au fost foarte bune, simple și repede de preparat. Chiar vă recomand să le încercați și să le aveți în vedere la orice ocazie. Acasă Sofia nu mănâncă ciuperci, aici în brioșe le-a acceptat și mâncat foarte bine.

Din aceste cantități ies 10 brioșe, dacă vreți să faceți mai multe sau un chec (merge și așa) ar fi bine să dublați cantitățile. Eu am făcut și am testat formele de brioșe din silicon de la Tupperware, foarte bune - le recomand.

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
200 ml
   
Cașcaval
50 g
   
Zahăr
0.5 lingurite
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Sare, piper
0.5 lingurite
   
Lapte
75 ml
   
Ciuperci conservate
100 g
scurse bine de apă
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
   
Ouă
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Mai întâi amestecați ingredientele uscate într-un bol, plus cașcavalul dat prin răzătoare măruntă.

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware) - Pas 1
Pas 2

În alt bol amestecați laptele, oul, ciupercile tăiate mărunt și uleiul.

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware) - Pas 2
Pas 3

Adăugați amestecul lichid la cel cu ingredientele uscate și amestecați totul bine cu un tel să nu fie cocoloașe.

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware) - Pas 3
Pas 4

Umpleți formele de brioșe (eventual din silicon) cam la 2/3 din înălțime.

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware) - Pas 4
Pas 5

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute, până se rumenesc frumos.

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware) - Pas 5
Pas 6

Sunt bune și calde și reci, chiar vă recomand și ca aperitiv festiv și ca o delectare rapidă în familie.

Dacă vă interesează formele de brioșe o puteți contacta pe Dna Elena Răducu pentru informații și prețuri:

[email protected], 0723590128

Poftă Bună!

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware) - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (10-12 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 4 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

rody
rody 19 Dec 2011, 19:07

Lena cu atatea bunatati o sa rupem cantarul! Glumesc! Esti minunata

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 19 Dec 2011, 20:37

O reteta de nota 10 ! Este nemaipomenit de binevenita in aceste zile de sarbatoare!  Inca o data Lena m-ai surprins! MULTUMEASC !

Nota mea pentru rețetă:
lenor
Elena (lenor) 20 Dec 2011, 15:55

Forma de silicon pentru briose costa 150 lei. Ce este bine la ea este ca nu se deformeaza in timp, isi pastreaza elasticitatea si compozitia nu se lipeste. Rezista la temperaturi de 230 grade. Pentru detalii despre Tupperware si comenzi va astept la [email protected], Elena - 0723590128

Cori
Cori 27 Dec 2011, 22:02

Foarte buna reteta, Lena, si mai deosebita. Numai ca eu am pus si niste branza rasa si nu mai mi-au crescut asa frumos, dar au fost bune la gust, asta conteaza.  

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 27 Dec 2011, 22:19

A, sa mai spun ca am folosit forme de hartie, dar frumoase de Craciun. Si pe deasupra am ornat cu bucatele de masline.

Poza mea pentru rețetă:
soni
soni 10 Feb 2013, 11:50

Am apucat sa fac si eu o poza inainte sa fie infulecate :)

Poza mea pentru rețetă:
Karisha
Karisha 14 Apr 2013, 19:38

Lena, mersi pentru reteta minunata!

Poza mea pentru rețetă:
rov
rov 19 Jun 2013, 14:03

Am incercat reteta ieri, si partea lichida a ingredientelor nu a incorporat partea solida (prafurile). Am respectat intocmai cantitatile, si a trebuit sa mai pun lapte si ulei. Nici nu au crescut. Oare de ce?

Nu prea inteleg de ce la unele retete cantitatile de ingrediente solide sunt trecute in mililitri? Este o eroare de scriere, si se refera la grame, sau e nevoie de echivalentul volumic al cantitatii de ingredient?

lena
Elena (lena) rov 19 Jun 2013, 14:20

Rov, nu este eroare de scriere - la unele retete cantitatile solide se iau in ml, mai ales cele preluate din retetarele Tupperware.

Eu am facut briosele chiar acum o saptamana, totul a iesit perfect si bine - chiar nu-mi dau seama unde ai putea gresi. Cred ca ai pus mai mult la ingredientele solide.

rov
rov 19 Jun 2013, 14:48

Pai probabil aici am gresit, eu am pus 200 grame faina, daca e sa pun 200 ml de faina, inseamna de fapt 140 grame...

Oricum, imi place foarte mult site-ul tau, e foarte bine structurat... Ieri am facut 3 retete de pe site-ul tau... :)

rov
rov 19 Jun 2013, 17:05

HA! Am refacut azi reteta, si mi-a iesit, dar cu faina cu volum de 200 ml (deci 140 g).  In poza e si rulada rapida facuta tot azi... :)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 19 Jun 2013, 18:08

Bravo! Sa aveti pofta buna!

Katrin
Katrin 25 Dec 2013, 21:56

Buneee taree aceste briose! Multumim! 

Fetita mea mai nu plangea cand a vazut ca pun in aluatul de briose ciuperci, cascaval :))) Eu nu i-am facut pana acum decat briose dulci, asa ca pentru  ea a fost o descoperire. 

Sarbatori fericite tuturor! 

Poza mea pentru rețetă:
Natalii
Nata F (Natalii) 16 Sep 2014, 02:08

salut, lena. pot sa fac aceste briose in tava simpla, dar tot cu asa forme cum ai? 

lena
Elena (lena) Nata F (Natalii) 16 Sep 2014, 11:27

Orice tava pentru briose este buna.

Mia-Livia
Mia-Livia 26 Sep 2014, 16:50

Buna.Mie mi-au iesit crude in interior,desi am respectat temperatura si timpul de coacere.Sau au aspect de crud de la cascaval(am pus putin mai mult ca ne place cascavalul)

Nota mea pentru rețetă:
Monica G
Monica G 25 Apr 2015, 23:43

Draga Lena, e greu sa rezisti rețetelor propuse de tine! Greu cred ca e puțin spus...imposibil! Am încercat deja multe dintre ele si mi-am surprins familia plăcut de fiecare data. Problema gravă este ca ies delicioase si nu rezist nici sa nu mănânc...dar ce sa faci? Arta cere sacrificii, nu? Briosele astea sunt singurele care nu mi-au ieșit *la fix*,prima data am greșit faina din neatentie...iar a doua oară...încă nu stiu de ce... Ideea este ca tu ai multe specificații la retete...ai putea nota in paranteza si corespondentul făinii in grame...pentru toata gospodina grabita care nu citește corect reteta. Iti multumesc pentru toate momentele delicioase cu care mi-am răsfățat familia si prietenii!

Marusea
Marusea 08 Jul 2015, 10:01

Bună Lena, am făcut și eu brioșe, aluatul sa primit prea tare chiar dacă am pus doar 140 gr de faina și am adăugat mai mult lapte. Ce sfat mi-ai putea da? Nu știu la consistenta cum trebuie sa fie în forma gata, dar la mine s-au primit cam uscate, tari, ma așteptăm să fie mai moi și puhave. Multumesc anticipat, o zi buna.

lena
Elena (lena) Marusea 08 Jul 2015, 10:49

Da, ai gresit la cantitatea de faina, eu am masurat in "ml" nu grame, adica la 200ml din reteta cam 80-90g de faina erau. Trebuia sa masori cu un pahar mai mic si gata. Data viitoare ies bine sigur :)

Marusea
Marusea 08 Jul 2015, 10:18

iată așa mi-a ieșit brioșele 

Poza mea pentru rețetă:
Marusea
Marusea 08 Jul 2015, 11:23

Lena, spune-mi te rog, daca pot sa utilizind receta de la placita rapida cu spanac si brinza pentru briosa?

lena
Elena (lena) Marusea 08 Jul 2015, 12:10

Da, puteti incerca.

sanda-anka
sanda (sanda-anka) 01 Aug 2015, 11:23

Lena vreau sa iti multumesc pt aceata reteata minunata.eu am facut-o in tava normala ca nu aveam de briose si cu cantitate dubla.mi-a iesit foarte bine,si sigur o so repet.

oana.
oana. 24 Jan 2016, 19:09

Buna Lena! Am facut si eu briosele, dar mi s-au lipit de formele de hartie desi am respectat intocmai ingredientele si cantitatile. Ce pot face sa nu mi se mai lipeasca de hartie?

Multumesc

lena
Elena (lena) oana. 24 Jan 2016, 19:31

Pai de hartie este normal sa se lipeasca, nu trebuie sa faceti numic. Le puneti asa pe platou si isi scoate fiecare individual hartia de pe briosa.

Stefy3
Stefy3 26 Jun 2016, 12:37

Buna,Lena.Foarte bune briosele.Felicitari pt tot ceea ce faci!

luminitaiasi
luminitaiasi 06 Oct 2016, 19:20

Poate ca n-au crescut atat de multe ca in alte dati (am facut deja reteta de cateva ori), dar au fost la fel de repede mancate de catre copii. Foarte, foarte bune briosele astea si, mai important, foarte consistente. Maine am pachetelul pentru scoala asigurat

Poza mea pentru rețetă:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 25 Oct 2017, 21:01

au iesit foarte bune! am facut pentru petrecerea baietelului meu,  le recomand pentru petreceri de copii, usor de mancat si nu fac firimituri  .

Nota mea pentru rețetă:
Cristina P.
Cristina P. 21 Dec 2024, 16:09

Am facut briosele, au iesit delicioase. Am pus in ele cascaval, sunca si porumb.Au crescut si s-au copt foarte bine.  Singura problema a fost ca se simte gustul de praf de copt, ce pot sa fac sa nu se mai simta?

Poza mea pentru rețetă: