Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra)

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra)

Tortul "Foret Noire" este un tort clasic, si la prima vedere cu ingrediente simple: pandispan de cacao, crema de frisca si visine/cirese... DAR....pana a gasi reteta perfecta de pandispan de cacao nici nu ma apucam de el. Acum avand deja reteta verificata si foarte buna a fost momentul perfect sa incerc si tortul.

Visinele sau ciresele pot fi proaspete, congelate, din compot sau si mai frumos - un jeleu aromat de visine. Iese racoritor si foarte moale, delicios..... Aveti si o sectiune impresionanta la finalul retetei.

Ingrediente

Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 l
Compot de visine fara samburi
500 g
Ciocolata neagra/amaruie
20 g
pt ornare
Zahar pudra
300 g
Pandispan de ciocolata
1 buc
eu am folosit reteta de aici de pe site, o gasiti la Sectiunea de Torturi

Pasi de urmat

Pas 1

In primul pas bineinteles preparati Pandispanul de ciocolata si il lasati sa se racoreasca putin.

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 1
Pas 2

Apoil il taiati atent in 3 foi cam de 1 cm grosime.

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 2
Pas 3

Visinele le scurgeti de suc(in cazul in care folositi direct visine in tort) sau faceti un jeleu de visine(in compotul cu tot cu fructe adaugati gelatina conform instructiunilor de pe plic si incalziti usor, amestecand continuu pana se dizolva - apoi raciti, sa se prinda).

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 3
Pas 4

Dupa ce aveti gata visinele si pandispanul taiat faceti crema de frisca: smantana de frisca racita bine(eu folosesc doar Milli de 32%) se bate 2-3 minute la viteza maxima cu mixerul, apoi incorporati incet zaharul pudra si bateti pana se ingroasa bine - atunci cand ridicati paletele de la mixer aveti varfurile la frisca fixe, nu se lasa in jos.

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 4
Pas 5

Si incepem sa montam tortul - mai nou pentru a nu murdari farfuria in care punem tortul aplic o noua metoda:

- pun 2-3 bucati de hartie de copt care sa acopere marginile farfuriei....

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 5
Pas 6

- montez tortul fara griji si la urma scot hartiile - este metoda f.buna si nu va chinuiti cu stersul farfuriei sau mutarea tortului pe alta curata.

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 6
Pas 7

Deci punem prima foaie de pandispan, optional se poate insiropa cu lichior de visine sau compot - eu am lasat asa, pandispanul este usor umed si merge fara insiropare.

Ungeti din abundenta cu frisca, sa fie un strat mai gros - puneti deasupra multe visine sau cum vedeti in poza bucati de jeleu de visine (le-am scos cu lingura din vasul in care s-a prins).

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 7
Pas 8

In asa fel montati si a 2-a foaie de pandispan. Ultima foaie se unge doar cu frisca si se orneaza dupa preferinte.

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 8
Pas 9

Eu am uns bordurile bine cu frisca si am nivelat - apoi am facut motzuri de frisca cu posul de ornat si am dat prin razatoare deasupra ciocolata amaruie.

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 9
Pas 10

Cred ca si sectiunea este destul de reprezentativa, va asigur ca si gustul este pe masura - un tort foarte fin, gustos, moale, aromat - deci perfect :)

Pofta Buna!

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Mery75
Mery75 03 Jan 2012, 14:20

LA MULTI ANI. Ce bine arata...........

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 03 Jan 2012, 14:46

Doamne da ce bine arata! Merita sa fie facut si savurat!

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 03 Jan 2012, 16:33

La multi ani si tie Lena si familiei tale! Tortul arata minunat sunt convinsa ca a fost si foarte bun.....................

Nota mea pentru reteta:
b00b0ana
b00b0ana 03 Jan 2012, 21:58

mmmm, cred ca e delicios. eu sunt fan foret noir. numai ca pana acum am cumparat doar de la o cofetarie din buzau, cred ca ma apuc si eu sa fac... irezistibil mai este!!! 

tantica
tantica 03 Jan 2012, 22:36

mersi de urari anti doresc si tie tot binele din lume si sanatate multa la multi ani

Neag Alunita
Neag Alunita 04 Jan 2012, 10:14

LA MULTI ANI !

rody
rody 05 Jan 2012, 18:11

La multi ani! Lena    Iti doresc ca noul sa-ti aduca multa sanatate, impliniri       Reteta este minunata. Pupici Lena

sonia
Suta (sonia) 05 Jan 2012, 22:16

La multi ani Lenei, bucatarilor si gurmanzilor!!! Cred ca tortul este tare delicios...

Mery75
Mery75 06 Jan 2012, 10:00

Aiesit o minune de tort. O sa va scriu si referitor la gust cand o sa-l tai. O zi buna tuturor si spor la treburi......

rody
rody 08 Jan 2012, 16:26

Lena , am pus in practica reteta ta de tort si a iesit o minunatie! Super si la gust!Invitati au fost f incantati. Pupici Lena

Mery75
Mery75 09 Jan 2012, 16:57

Pentru gustul meu acest tort ar fi ideal astfel; Blatul putin insiropat, crema jumatate din ingrediente, adica 500 ml frisca lichida si al doilea strat peste crema de frisca sa fie cel de jeleu din compot de visine facut dupa instructiunile Lenei. Ca si aspect perfect este insa mi s-a parut crema prea multa. Asa imi place la nebunie cum v-am prezentat aceasta formula. Imi cer scuze daca deranjez dar l-am facut si ma simteam datoare sa-mi spun parerea. Iti multumesc LENA si mai astept retete.

lena
Elena (lena) 09 Jan 2012, 19:27

Multumim Mery de parere, tine doar de gust aici - puteti sa va jucati cu el cum va place - dar vreau si poze

Si intrebare,cum ai pus jeleul ca strat peste cema de frisca? Frisca-i foarte sensibila la tot ce se toarna cald peste ea, se topeste imediat - dar daca l-ai pus rece si tare deja nu mai este strat, tot bucati, doar ca mai multe.

Mery75
Mery75 10 Jan 2012, 10:23

Buna. Compotul de visine, respectiv doua borcane mari, l-am preparat jeleu si dupa ce s-a racit l-am pus la frigider pana s-a coagulat complet. Apoi l-am taiat feliute si l-am aplicat peste stratul de crema. Bineinteles crema a fost ffff multa de aceea am zis ca pt. mine ar fi mai ok cu mai putina crema. Oricum asa ar fi pe gustul meu, nicidecum nu vreau sa fac vreo obsevatie asupra retetei, sa nu ma intelegi gresit. In principiu sunt un elev silitor. Cam toate retetele postate pe acest site sunt imediat facute si de mine si tin pe aceasta cale sa-ti multumesc din suflet pt. tot ceea ce faci pt. noi. O zi buna!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 10 Jan 2012, 10:26

Arata f.bine tortul, stai linistita ca nu am luat-o ca observatie - dar uite chestia cu taiatul jeleului feliute este interesanta - nu mi-am dat seama si eu

Mery75
Mery75 10 Jan 2012, 10:28

Si inca ceva....chestia cu hartia de copt sub tort la ornat e f tare.....adica te scuteste de o munca in plus. Inca o data multumesc frumos pt. ca stiu ce munca se depune la astfel de pasiuni,bucataritul.....

Mery75
Mery75 10 Jan 2012, 10:30

Nu ai putea sa-mi trimiti adresa de mess? Ar fi mai usor pt. mine.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 Feb 2012, 12:41

Un tort extra-delicios! Pandișpanul are un gust fin și aromat de ciocolată, frișca nu e grețoasă absolut deloc, iar vișinele sunt de fapt „cireașa” de pe acest tort magnific!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 Feb 2012, 12:44

Aici aveți și o secțiune. Tăietura e un pic „murdară” și neglijentă din cauza emoțiilor și a curiozității de a-l gusta!

Poza mea pentru reteta:
roberta
roberta 13 Apr 2012, 10:20

Un tort extraordinar de bun ! merita incercat . Multumim lena!

butterfly20
andreea (butterfly20) 04 Oct 2012, 12:10

Lena, ca sa nu mai fac frisca din smantana(pentru ca mi-e frica ca nu imi iese cum trebuie),pot sa folosesc frisca lichida ?ar avea acelas gust?eu ador pandispanul,l-am  facut dupa reteta ta ,doar ca sunt in cautarea umpluturii perfecte,sa nu fie foarte gretos,si totusi sa fie o crema alba..

lena
Elena (lena) andreea (butterfly20) 04 Oct 2012, 12:27

Poti sa folosesti frisca din comert gata la praf(de la Dr.Oetker) sau cea gata la cutie - daca nu ai probleme ca este cam plina de E-uri, arome si alte chestii.

Nu este greu cu frisca din smantana, ai grija sa fie grasa, rece si o bati cu zahar pudra, nu zahar simplu. Gustul este f.bun, deloc gretzos.

Oricum variante de creme sunt multe, depinde de preferintele si gusturile familiei.

butterfly20
andreea (butterfly20) 04 Oct 2012, 12:39

Multumesc pentru raspuns, sincer nu am facut niciodata frisca din smantana pentru ca mi-a fost frisca k nu imi iese cum trebuie,si am apelat mereu la frisca lichida doar pentru a orna torturile mai mult ,decat a le umple.Promit ca o sa incerc sa fac cu smantana si zahar si am sa revin cu un comentariu si o pozica,cat mai curand posibil.Peste aproximativ 2 saptamani este ziua mea si as vrea sa fac eu un tort.Asa ca zilele astea vreau sa experimentez sa fac un tort gustos,sa fiu sigura ca va place familiei si invitatilor.Multumesc inca o data pentru ca mi-ai venit in ajutor cu un raspuns asa repede.O zi buna!

butterfly20
andreea (butterfly20) 13 Oct 2012, 21:05

Lena,revin pentru ca am o problema.Unde stau eu , la magazinele romanesti nu gasesc smantana 32% grasimi , ci 25% grasimi maxim.Sa incerc asa cu smantana de 25% sa fac frisca?Imi va iesi oare?Please da-mi un sfat sa ma pot apuca de facut aceasta reteta cat mai curand posibil.

lena
Elena (lena) andreea (butterfly20) 13 Oct 2012, 21:17

Din pacate este foarte mare probabilitatea sa nu-ti iasa frisca cu smantana dullce de 25%, in acest caz sau cumperi frisca vegetala sau faci o crema de smantana cu intaritor de frisca.

butterfly20
andreea (butterfly20) 14 Oct 2012, 10:55

Daca fac un amestec din 2 parti de frisca?Adica sa pun o jumate din cantitatea de frisca facuta cu smantana 25% si zahar pudra, si jumate de cantitate de frisca lichida?Si eventual daca vad ca nu e foarte consistenta sa adaug un intaritor de frisca?

lena
Elena (lena) andreea (butterfly20) 14 Oct 2012, 10:56

Incearca, dar nu in cantitate mare, sa nu strici ingredientele.

butterfly20
andreea (butterfly20) 14 Oct 2012, 11:08

Am sa incerc zilele acestea si am sa revin cu un coment.Am sa pun 500 ml de smantana cu 150 gr de zahar si am sa folosesc o cutie de smantana lichida de 500 ml, si sa  vad ce imi iese..Multumesc pentru promtitudine si disponibilitate.

butterfly20
andreea (butterfly20) 27 Oct 2012, 12:13

In sfarsit am reusit sa fac acest tort.De data aceasta mi-a iesit si pandispanul de ciocolata.Pana la urma am facut doar 500 ml de smantana cu 150 gr de zahar pudra si am pus si jumatate de plic de intaritor de frisca si totusi a iesit putin cam moale,asa ca am umplut cele 2 straturi cu aceasta frisca.Iar pentru deasupra am montat frisca lichida si am imbracat tortul.Intradevar un tort foarte fin.

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 Nov 2012, 21:48

L-am facut deja de doua ori, din prima m-a fermecat finetea si gustul de ciocolata,  iar acuma l-am pregatit pentru cumnatul meu care imi e si nash de cununie la aniversarea de 33 ani ..... toti au ramas incintati, nici acel cumparat de aici din Paris "forrete noire"  nu este atit de gustos...... deci e demential

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 10 Dec 2012, 16:15

se poate folosi smintina in loc de frisca???

lena
Elena (lena) tatinela 10 Dec 2012, 16:26

Se poate.

tatinela
tatinela 11 Dec 2012, 17:11

am facut si eu azi torta,pandispanul nu mi-a crescut...nu inteleg de ce,poate pentru ca albusurile nu s-au intarit cum scria in retata???(((

lena
Elena (lena) tatinela 11 Dec 2012, 17:13

Fii atenta la pasi si la detalii, atunci trebuie sa iasa.

tatinela
tatinela 13 Dec 2012, 14:29

ok,sunt sigura ca din cauza albusurilor n-a cresctu suficient...plus ca n-am avut praf de copt si am pus bicarbonat de sodiu

liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 17 Dec 2012, 13:47

In sfirshit am facut acest minunat tort.
sa primit foarte gustos. eu l-am umplut cu smintina dulce( frishca proaspata) shi am ramas placut surprinsa! pt gustul meu tortul a ieshit prea dulce, iar pt al sotzului prea cremos. data viitoare am sa scad cantitatzile de zahar shi frishca shi va fi ideal pt familia mea. 
Itzi multzumesc,Lena pt ca ne faci viatza mai gustoasa! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irinutza
irinutza 30 Dec 2012, 12:33

Imi place foarte mult pandispanul acesta,este foarte pufos,usor si gustos.Combinatia cu visine este un spectacol.Merita sa se faca acest tort.L-am  facut de foarte multe ori.Multumesc Lena pentru retetele tale  gustoase. La multi ani!

Poza mea pentru reteta:
motanika
motanika 30 Dec 2012, 21:55

zilele astea am sarbatorit  o zi de nastere mai importanta pentru familia noastra  si nu ma puteam decide cu ce cadou sa surprind mika omagiata.si pina la urma am hotarit sa fak aceasta receta de tort dar cu un aranjament ceva mai deosebit .si kred k mi-a iesit destul de bine .

Poza mea pentru reteta:
maria T
maria T 15 Jan 2013, 22:32

In sfarsit am reusit sa fac acest tort......mereu asteptam un moment special, dar iata ca a  venit momentul. Este un tort foarte gustos si usor de facut. Multumim Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 15 Jan 2013, 22:40

L-am făcut și eu!! Din nou! Demențial, perfect, delicios!

Poza mea pentru reteta:
zatara
zatara 25 Feb 2013, 20:07

eu am doar -smantana - lichida ca sa zic asa........aici in germania se gaseste doar -sahne- 32% grasime .....dar am incercat sa fac frisca si nu iese ....ce sa fac....practic e ca laptele atat de lichida .....nu se intareste deloc si am folosit si intaritor de frisca

lena
Elena (lena) 25 Feb 2013, 20:29

Ai vazut metoda mea cum se bate frisca?

Sa fie rece, sa pui zahar pudra? Vezi la semipreparate.

Unica solutie ar fi sa folosesti gelatina in smantana lichida, cand se prinde putin o pui pe tort.

zatara
zatara 28 Feb 2013, 12:48

oricum nu am aruncat atunci ....chiar daca nu a iesit ...am facut o crema si am pus-o la congelator ......am sa incerc si cu gelatine daca gasesc aici ...ms de sfat ...te apreciez f f f f mult

valika tonu
Valika Tonu (valika tonu) 19 Dec 2013, 09:35

Foarte foarte gustos, multumesk din suflet pentru reteta.

Poza mea pentru reteta:
Bisag Giorgiana
Bisag Giorgiana 06 Jan 2014, 18:11

O noua incercare .

Poza mea pentru reteta:
bursucu4me
bursucu4me 05 May 2014, 10:52

L-am preparat in februarie pentru ziua sotului meu iar sambata trecuta pentru ziua mea. A iesit foarte bun de fiecare data!

Poza mea pentru reteta:
Diadiana
Diadiana 05 Dec 2014, 00:21

De abia asteptam degustarea !!!

Diadiana
Diadiana 05 Dec 2014, 00:25

Si poza

Poza mea pentru reteta:
Diadiana
Diadiana 05 Dec 2014, 00:28

Scuze, era cu fundul in sus :( 

Poza mea pentru reteta:
cristina p
cristina p 20 Feb 2015, 17:35

Daca folosesc frisca lichida mai trebuie batuta cu zaharul pudra? Sau  e suficienta doar frisca simpla pentru umplerea tortului? N-am gasit smantana 32%...

Nota mea pentru reteta:
catalina TL
catalina TL 15 Apr 2015, 22:01

buna Lena, la sfarsitul acestei saptamani fac acest tort. te rog spune-mi cum procedez pentru o taietura curata?

lena
Elena (lena) catalina TL 15 Apr 2015, 23:05

Va trebuie un cutit subtire si lung, spalat dupa fiecare taietura.

catalina TL
catalina TL 19 Apr 2015, 01:16

gata si tortul meu! maine cand il tai pun si o sectiune si impresii despre gust.

Poza mea pentru reteta:
catalina TL
catalina TL 27 Apr 2015, 22:13

iata si sectiune. Cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata. multumim lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DorinaB
DorinaB 09 Jul 2015, 00:14

Mi-a placut tare mult tortul!!!! e minunat... Nota 10

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Corina.Iasi
Corina.Iasi 16 Jul 2015, 23:59

Buna, draga Lena!

te rog, ai vreun sfat pentru taierea blatului drept? :D

scuze de asa intrebare, dar am mari emotii ca n-o sa-mi iasa foile drepte ... 

Nota mea pentru reteta:
Corina.Iasi
Corina.Iasi 17 Jul 2015, 00:00

Abia astept sa incerc si eu reteta asta :-)

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 19 Jul 2015, 19:25

Corina, nu am nici o ustensila minune, doar tehnica care s-a mai cizelat cu timpul, nu intotdeauna iese perfect dar functioneaza. Iau un cutit mare pun palma pe blat in mijloc si tai dinspre margini.

Poate cu timpul reusesc sa fac un filmulet cu asta :)

Sabinuta
Sabinuta 06 Nov 2015, 14:49

buna ,pot sa folosesc smintina de la tara si e nevoie sa adaug si intaritor de frisca ?

lena
Elena (lena) Sabinuta 07 Nov 2015, 12:59

Daca se intareste bine nu adaugati, nu e nevoie.

Miruna T.
Miruna (Miruna T.) 28 Feb 2017, 15:58

Foarte fain tortul, a avut succes :)

Miruna T.
Miruna (Miruna T.) 28 Feb 2017, 16:01

Si cu poza

Poza mea pentru reteta:
Salomeea84
Salomeea84 29 Apr 2017, 02:14

o data pe luna neaparat fac acest tort ptr ca soțul meu e cel mai mare fan al ciocolatei și vișinei!!!

Mulțumim frumos ptr toate retetele minunate!!!!

Nota mea pentru reteta:
Miulika
Miulika 03 Jun 2017, 16:34

Oare cu capsuni proaspete in loc de visine ar merge?

lena
Elena (lena) Miulika 03 Jun 2017, 18:08

Sigur nu strica :)

Alina1987
Alina1987 14 Mar 2020, 17:19

Vroiam ceva nou dar nu prea dulce. Deci am reusit. Crema am făcut 50/50 frișcă vegetală și yogurt alb fără zahar. Zahărul l-am adăugat după gust. Vă mulțumesc mult pentru recetă...

Poza mea pentru reteta:
Dia.Si.
Dia.Si. 09 Apr 2020, 22:47

Este un tort foarte bun! Apreciat de la mic la mare. Tin sa precizez ca am redus cantitatile de zahar la jumatate. Si din blat si frisca. Este pur si simplu mult prea mult zahar. Sunt retete foarte bune, care raman bune chiar si daca pun zahar mai putin. Ar fi de folos tuturor, daca de fiecare data cand repetati retetele de pe site, sa reduceti (macar de test) progresiv cantitatea de zahar. Incercati macar cu 25% la inceput. Veti vedea ca sunt tot dulci si chiar mai gustoase.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MarianaEne334
Mariana Ene (MarianaEne334) 24 Apr 2023, 21:10

Draga Lena, iti transmit felicitari pentru reteta de la colegele mele nemtoaice. Ele au crescut cu tortul Padurea Neagra, dar au zis ca varianta asta e mai buna ca cea originala. Crede-ma: sa laude nemții ceva nou e mare lucru! ;-) .Pandispanul e o nebunie: moale, umed și cu gust intens de ciocolata. Parca-i de cofetarie, a zis sotul meu. Intr-un cuvant: perfect! Pun poza cu secțiunea, ca e mai relevanta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ButucElena728
Butuc Elena (ButucElena728) Mariana Ene (MarianaEne334) 24 Apr 2023, 21:40

Ma bucur tare mult ca v-a placut! Multumesc si eu pentru mesaj si apreciere.🤗