Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
stins cu oțet sau suc de lămâie, sau 1 pliculeț de praf de copt
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Faina alba calitate superioara
300 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți toate ingredientele pentru chec.
Pas 2
Într-o cratiță mică, la foc mic topiți untul sau margarina.
Pas 3
Într-un bol mai mare bateți ouăle cu zahăr, să se facă spumă.
Pas 4
Apoi adăugați laptele bătut, amestecați bine. Adăugați untul topit, vanilia și bicarbonatul stins, amestecați bine.
În caz că folosiți praf de copt, îl puneți în făină, amestecați și după aceasta le adăugați împreună.
Pas 5
Adăugați făina, amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe. Aluatul trebuie să fie ca o smântână mai groasă, dacă mai este nevoie adăugați încă o jumătate de pahar de făină.
Pas 6
În 2 forme de chec puneți hârtie de copt.
Pas 7
Distribuiți uniform aluatul în ambele forme.
Pas 8
Puneți tăvile la cuptor la foc mediu, lăsați să se rumenească bine și le scoateți.
Pas 9
Lăsați checul să se răcorească bine câteva ore, iar cât este cald îl presărați cu zahăr pudră/ciocolată...etc.
Pas 10
Dacă îl tăiați când este fierbinte, checul va fi mai cleios, așa că aveți răbdare să se răcească. Sunt sigură că aceasta va fi recompensată de gustul delicios al checului :)
Poftă Bună!
Cantitate:
2 buc
(2 checuri mici)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (28 voturi)