Gulaș de vită

Gulaș de vită

Rețeta este din acelea pe care le fac de mulți ani, nu am o rețetă anume de unde m-am inspirat, doar ce am mai apucat pe parcurs și am adaptat gusturilor și preferințelor noastre. Este una din mâncărurile cele mai reușite pe care le fac, foarte apreciată de bărbați mai ales :) .

Gustul, aroma și textura sunt perfecte, urmați exact pașii și observați cât de simplu este dar cu un rezultat excelent și exemplar.

Important să alegeți carnea bine, am făcut și cu vită, mai nou fac cu vițel (fierbe mai repede), la nevoie mai fac și cu carne de porc, deci vă adaptați.

Ingrediente

Carne de vită/mânzat
1 kg
aici am folosit vițel
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Morcovi
2 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Pastă de tomate
2 linguri
   
Frunză de dafin
2 buc
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   
Boia ardei dulce
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Carnea se spală și se taie cubulețe mici/medii - după preferință.

Gulaș de vită - Pas 1
Pas 2

Uleiul se încinge în tigaie, se adaugă carnea și se amestecă.

Gulaș de vită - Pas 2
Pas 3

Se lasă la călit până se evaporă toată apa din carne și aceasta se rumenește frumos.

Gulaș de vită - Pas 3
Pas 4

Acum se adaugă morcovii tăiați rondele, amestecați și lăsați 2 minute.

Gulaș de vită - Pas 4
Pas 5

Apoi ceapa tăiată bucăți medii sau julien - amestecați și mai lăsați 5 minute.

Gulaș de vită - Pas 5
Pas 6

Și ultima este pasta de tomate - amestecați și mai lăsați 2 minute să fiarbă.

Gulaș de vită - Pas 6
Pas 7

Turnați apă atât cât să acopere carnea și legumele, dați focul tare să fiarbă - când fierbe bine faceți focul mic și lăsați oala cu capac deasupra până se frăgezește carnea. Depinde de care ați luat - poate varia timpul de fierbere de la 40 de minute până la 2-3 ore chiar. Aici ați putea să folosiți și oală de presiune, dacă ați luat vită din aia betonată, important să fie carnea moale după fierbere.

Gulaș de vită - Pas 7
Pas 8

Când carnea este aproape gata adăugați frunza de dafin, piperul, boiaua (puteți să puneți și iute dacă vă place) și sarea după gust. Amestecați și mai lăsați să fiarbă 30 de minute.

Gulaș de vită - Pas 8
Pas 9

O serviți caldă, cu orice garnitură preferată și cu ceva legume sau murături.

Este foarte bună, sigur o să placă la toată familia.

Poftă Bună!

Gulaș de vită - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (5-6 porții)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 12 Jan 2012, 14:31

Necesita ceva timp, dar se merita. Este buna si gustoasa!

Mery75
Mery75 12 Jan 2012, 15:05

Buna, buna.....o sa-i vina randul. Trebuie sa ma tin de tine cu facutul retetelor. Multumesc frumos.

stiuca
stiuca 12 Jan 2012, 18:17

nO ASA MAI FETELOR ASTA DA MINCARE ,SI CA GARNITURA LINGA GULAS ,CEVA CARTOFII NATUR,si ca muratura merge un pepene murat .,si las sa fie rau .Problema este ca dureaza ceva timp,dar eu pun totul in cucta,si las cam o ora ,si daca m-ai trebuie ,cind desfac oala o m-ai las pe aragaz,inca ceva timp .TREBUIE neapar INCERCAT ,si gustat .

IONUT
IONUT 15 Jan 2012, 21:48

E, ce idee buna, un gulas nu am mai mancat de mult. Arata foarte bine!!!!!!!!!!

Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 Jan 2012, 14:17

Am făcut și eu, dar cu carne de porc. Poza nu e chiar reușită, în realitate mâncărica arăta mai roșie. E foarte bună!

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 26 Jan 2012, 20:26

Am facut gulasul si este extraordinar de bun. Delicios!!! Atat ca eu i-am facut si niste galusti cu chimen.     

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 26 Jan 2012, 20:31

Am facut gulasul si este extraordinar de bun. Delicios!!!    

Poza mea pentru rețetă:
Geea
Geea 29 Mar 2012, 11:31

Este o mancare delicioasa, mai ales daca folosesti carne de vitel ( este f. fraged).Eu am adaugat si un ardei gras rosu ,iar in loc de pasta de tomate am pus rosii in bulion maruntite. A iesit un deliciu...

Poza mea pentru rețetă:
stiuca
stiuca 29 Mar 2012, 12:54

 Fetelor eu la carnea de vita in general folosesc ca condiment GHIMBIRUL,la plic sau natural ,de care gasesc .Incercati ,si astept recomandarii

gabrryela
Gabriela Chiriac (gabrryela) 20 Apr 2012, 23:03

l-am facut si eu, e super de bun!!! sa ne traiesti si sa mai postezi si alte retete

Poza mea pentru rețetă:
Lianulia
Lianulia 16 Mar 2013, 21:36

Foarte bun si simplu de facut! 

Nota mea pentru rețetă:
cely
cely 30 Jan 2014, 14:31

Pentru  ca dimineata am ramas in pana de idei ,ce as fi putut prepara azi ,am dat o tura pe site si hopa mi-a sarit gulas-ul in ochi ,asadar nam stat mult pe ganduri si lam si preparat a esit foarte gustos si delicios,multumin lena pt insiratie

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
mogaldeata
mogaldeata 10 May 2014, 19:55

Buna, Lena! Daca pun  sarea la inceputul fierberii, carnea de vita va fierbe mai  greu?

mogaldeata
mogaldeata 10 May 2014, 19:56

Buna, Lena! Daca adaug sare cand incepe sa fiarba carnea de vita,  atunci  carnea va fierbe mai  greu? 

mogaldeata
mogaldeata 11 May 2014, 00:26

Lena, cum  calesti  carnea de vita? Eu  cum  am  pus-o pe foc a inceput sa lase suc propriu si sa iasa sangele,  facand spuma aia specifica, urata.

lena
Elena (lena) mogaldeata 12 May 2014, 10:09

Deci, da sarea se pune la urma ca sa fiarba mai repede carnea.

Carnea trebuie calita in tigaie/tuci foarte fierbinte, altfel da drumul la zeama si dureaza mai mult pana se rumeneste.

glamGirl
glamGirl 28 Sep 2014, 21:49

Eu am pus o lingura de miere de albine la final. Pentru ca mi s-a părut cam acru gustul, de la pasta de tomate. Asa a ieșit dulce - acrișor. Noi am servit cu orez alături.

Nota mea pentru rețetă:
Katrin
Katrin 06 Dec 2014, 23:53

Asa il fac si eu, doar ca eu mai adaug si usturoi spre final, cu 5-6 min inainte de a fi gata. De data asta am servit cu arpacas si mamaliguta. Iar carnita, da, e obligatoriu sa fie de vitelus, din ea iese cel mai bun gulas. 

Poza mea pentru rețetă:
Melanie
Melanie 27 Jan 2015, 11:33

Excelent! Am reușit si de aceasta data! Eu folosesc cu succes in loc de tuci doua tigăi cu capac de la IKEA - una tip wok si una adânca. Se face repede genul acesta  de mâncare.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
GicaNicuCepoi526
Gica Nicu Cepoi (GicaNicuCepoi526) 26 Sep 2016, 18:17

eu am adaugat  odata cu ceapa ardei kapia si la final 3 catei de ustoroi.si am servito cu cu garnitura de orez si castraveti murati.

Nota mea pentru rețetă:
CorinaOprea690
Corina Oprea (CorinaOprea690) 21 Aug 2017, 16:14

Salut. Nu am pasta de rosii, am doar rosii in frigider, se poate de inlocuit? Daca da cam cit sa pun sa se primească bine?

lena
Elena (lena) Corina Oprea (CorinaOprea690) 22 Aug 2017, 07:51

Se poate de inlocuit dar timpul de fierbere e mai mare si dublati sau chiar triplati cantitatea daca puneti rosii.

CorinaOprea690
Corina Oprea (CorinaOprea690) 22 Aug 2017, 09:30

Mulțumesc!

HaucaIulian937
Hauca Iulian (HaucaIulian937) 11 Dec 2018, 18:43

Super delicios!!!!!

Nota mea pentru rețetă: