Ingrediente
●
Drojdie proaspătă
20 g
sau 7g drojdie uscată
●
Făină albă calitate superioară
500 g
●
Praf de copt
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol se amestecă laptele cald, ouăle, untul topit și drojdia - bateți bine cu un tel să se dizolve drojdia.
Pas 2
Adăugați făina și praful de copt, frământați aluatul.
Pas 3
Va fi un aluat moale și ușor lipicios, dar se lucrează bine pe masa presărată cu puțină făină.
Pas 4
Formați o bilă din aluat și puneți într-o pungă la frigider pentru 2 ore.
Pas 5
După acest timp scoateți aluatul din frigider, îl împărțiți în 5 bucăți.
Pas 6
Formați din aceste bucăți 5 bile și lăsați 10 minute să se odihnească.
Pas 7
Înainte să întindeți bilele pentru a forma cornuri, presărați masa de lucru cu mai mult zahăr - de obicei se pune făină pentru a întinde aluatul, aici puneți zahăr.
Pas 8
Și ușor cu făcălețul întindeți pe acest zahăr prima foaie de aluat, să fie cam de 3-4mm grosime.
Pas 9
Taiați aluatul în 12 felii egale.
Pas 10
Și apoi rulați cornulețe din fiecare felie.
Pas 11
Aranjați cornulețele pe o tavă de cuptor, eventual așternută cu hârtie de copt.
În așa fel faceți și celelalte bile de aluat - nu uitați înainte de a întinde fiecare foaie să presărați zahăr pe masa de lucru - asta face cornulețele delicioase și glazurate.
Pas 12
După ce umpleți tava, o puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade și lăsați cam 30 de minute - sau până se rumenesc frumos. Aveți grijă că se fac destul de repede și să nu le bronzați prea tare.
Pas 13
Lăsați să se răcorească puțin, apoi le scoateți pe o farfurie sau platou.
Și aici aveți secțiunea promisă și sigur convingătoare :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(50-60 bucăți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)