Semipreparate
●
600 g
Conform rețetei de aluat de pizza
Ingrediente
●
Pastă de tomate
1 lingura
Folosiți pastă de tomate de densitate medie, puțin lichidă.
●
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
Puteți folosi și ulei de măsline
●
Busuioc uscat
1 lingurita
●
Ciuperci conservate
200 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ungeți cu ulei tăvile pentru pizza (cantitatea de ingrediente este pentru 2 pizza de 30/32 cm). În același timp puneți cuptorul să se încălzească.
Pas 2
Pregătiți toate ingredientele pentru pizza:
- Tăiați rondele subțiri salamul
- Scurgeți ciupercile de apă
- Tăiați rondele subțiri roșiile
- Tăiați felii subțiri ardeiul capia
- Amestecați 2 linguri de pastă de tomate cu 2 linguri de ulei și 1 linguriță de busuioc într-un bol.
Pas 3
Ungeți puțin mâinile cu ulei și întindeți uniform și ușor aluatul pentru pizza în tavă astfel ca marginile să fie puțin ridicate.
Pas 4
Cu o pensulă ungeți aluatul cu compoziția de pastă de tomate, ulei și busuioc.
Pas 5
Uniform repartizați salamul pe toată suprafața aluatului.
Pas 6
Repartizați uniform jumătate din cantitatea de ciuperci și măsline deasupra salamului.
Pas 7
Se răde cașcavalul pe toată suprafața.
Pas 8
Deasupra cașcavalului se repartizează frumos feliile de roșii și ardei capia.
Pas 9
Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. Se scoate din cuptor când este puțin rumenită, se lasă 5-10 min în tavă (se taie mai ușor și toate ingredientele se combină mai bine - adică nu cad de pe pizza în timp ce mănânci).
Cantitate:
2 buc
(de 30/32 cm)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
50 min
Data publicării:
Notă:
5 (23 voturi)