Pui "Tapaka"
O reteta foarte populara in bucataria ruseasca si post-sovietica, preluata din bucataria georgiana - si de fapt "Tapaka" inseamna o tigaie cu un capac foarte greu, care poate presa mancarea in timpul gatitului.
Am zis sa va arat aceasta reteta neaparat, este foarte buna cand vreti sa faceti ceva repede, gustos si deosebit de mancare pt o cina in familie - poate si una romantica :)
Puiul este crocant, aromat si foarte gustos, recomand cu incredere.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puiul se spala bine, se pune cu pieptul in sus si se taie pe mijlocul lui.
Pas 2
Cu foarfeca scoateti atent si osul din mijlocul pieptului.
Pas 3
Il desfaceti si puneti pe un fund, taiati varfurile la aripioare si la pulpe(optional).
Pas 4
Deasupra puneti o punga mai groasa si cu ciocanul de snitele bateti bine carnea si oasele.
Intr-un final trebuie sa aplatizati puiul cat mai bine.
Pas 5
Presarati sare si piper pe ambele parti a puiului.
Pas 6
Intr-o tigaie mai mare(cat sa incapa puiul) topiti untul.
Pas 7
Puneti puiul cu pielea in sus in tigaie, si il presati cu ceva - eu am pus un fund de lemn si peste el un borcan de suc de rosii de 2 litri.
Lasati focul sub tigaie la flacara medie cam 15 minute, apoi la mai mica 10 minute.
Pas 8
Dupa acest timp intoarceti puiul - trebuie sa se rumeneasca frumos - daca nu face asta mariti flacara.
Pe partea cealalta lasati-l la fel 15 min la foc mediu si inca 10 la foc mic. Dupa acest timp incercati puiul, il intepati cu un cutit sau furculita si vedeti sa nu mai curga sos roz din el.
Daca nu s-a facut mai lasati cam 15 minute la foc mediu pe o parte si pe cealalta.
Pas 9
Si gata, il serviti cu orice va place - legume, salata, piure, etc.
Este absolut delicios si chiar va recomand sa-l aveti in vedere.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)