Ingrediente
●
Ceai negru
2 linguri
pentru a face infuzie mai tare - avem nevoie de 1.5 pahare de ceai negru
●
Făină albă calitate superioară
12 linguri
am combinat și cu făină integrală de grâu
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Gem de casă
6 linguri
eu am pus de vișine
●
Ulei fără miros
5 linguri
●
Esență de vanilie
1 buc
puteți adăuga și scorțișoară
●
Nucă tăiată mărunt
0.5 pahare
mai puteți adăuga stafide, prune uscate, etc.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi se face infuzia de ceai negru - într-o cană sau ceainic se toarnă 2 pahare de apă clocotită peste 2 linguri de frunze de ceai. Lăsați acoperit minim 10 minute.
Pas 2
În acest timp pregătim restul ingredientelor - într-un bol puneți făina, praful de copt, zahărul și vanilia.
Pas 3
Adăugați gemul, uleiul, 1.5 pahare din ceaiul puțin răcorit - amestecați bine cu un tel.
Pas 5
Dacă aluatul este prea lichid mai adăugați 2-3 linguri de făină - eu am pus făină integrală.
Pas 6
Coca trebuie să fie ca o smântână mai groasă.
Pas 7
Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt, sau unsă cu ulei și presărată cu pesmet.
Eu am pus în tava de silicon, nu am uns cu nimic.
O puneți la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Pas 8
După acest timp testați cu scobitoarea și dacă este bine se scoate din cuptor.
Lăsați să se răcorească, apoi îl puneți pe un platou sau farfurie.
Pas 9
Se servește cald sau rece - delicios oricum și un gust foarte bun, aduce a dulciurile bunicii.....
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(9-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)