Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
pentru aluat
●
Scortisoara
0.25 lingurite
●
Esenta de vanilie
1 buc
mai puteți adăuga și coajă de lămâie rasă
●
Ulei de floarea-soarelui
500 ml
pentru prăjit
●
Zahar pudra
2 linguri
pentru ornat
●
Faina alba calitate superioara
200 g
●
Praf de copt
10 g
1 plic
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mărul se curăță de coajă și se dă prin răzătoare. Se pune într-un bol și se adaugă smântâna, iaurtul și brânza.
Pas 2
Apoi adăugați oul, zahărul, uleiul, sarea, scorțișoara și esența de vanilie - amestecați bine compoziția cu un tel sau mixer.
Pas 3
Adăugați făina și praful de copt, amestecați bine cu telul.
Pas 4
Va fi un aluat lichid dar mai gros.
Pas 5
Încingeți bine uleiul într-o tigaie sau tuci - aveți grijă să turnați atât ulei cât să acopere gogoșile până la jumătate.
Cu o linguriță le puneți în uleiul fierbinte și la foc mediu le rumeniți.
Pas 6
Le rumeniți și pe partea cealaltă.
Pas 7
Apoi le scoateți pe un prosop de hârtie, să absoarbă uleiul din ele.
Pas 8
Ies cam 20-25 de gogoși, le serviți cu ce vă place - iaurt, smântână, dulceață, miere, etc.
Pas 9
Aici și o secțiune, foarte reprezentativă - pufoasă și fragedă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(20-30 bucăți)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
1 (1 voturi)