Gogoși aromate cu mere și brânză

Gogoși aromate cu mere și brânză

O rețetă care poate concura la sigur cu rețeta de gogoși berlineze, doar că sunt mult mai repede de preparat și la fel au un gust și textură perfecte. Sunt moi, aromate, fragede, pufoase - după mine aș face numai așa gogoși în continuare.

Ingrediente

Smantana
100 g
   
Iaurt
100 g
   
Branza de vaci
100 g
   
Mere
1 buc
   
Oua
1 buc
   
Zahar
3 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
pentru aluat
Sare
0.25 lingurite
   
Scortisoara
0.25 lingurite
   
Esenta de vanilie
1 buc
mai puteți adăuga și coajă de lămâie rasă
Ulei de floarea-soarelui
500 ml
pentru prăjit
Zahar pudra
2 linguri
pentru ornat
Faina alba calitate superioara
200 g
   
Praf de copt
10 g
1 plic

Pași de urmat

Pas 1

Mărul se curăță de coajă și se dă prin răzătoare. Se pune într-un bol și se adaugă smântâna, iaurtul și brânza.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați oul, zahărul, uleiul, sarea, scorțișoara și esența de vanilie - amestecați bine compoziția cu un tel sau mixer.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina și praful de copt, amestecați bine cu telul.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 3
Pas 4

Va fi un aluat lichid dar mai gros.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 4
Pas 5

Încingeți bine uleiul într-o tigaie sau tuci - aveți grijă să turnați atât ulei cât să acopere gogoșile până la jumătate.

Cu o linguriță le puneți în uleiul fierbinte și la foc mediu le rumeniți.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 5
Pas 6

Le rumeniți și pe partea cealaltă.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 6
Pas 7

Apoi le scoateți pe un prosop de hârtie, să absoarbă uleiul din ele.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 7
Pas 8

Ies cam 20-25 de gogoși, le serviți cu ce vă place - iaurt, smântână, dulceață, miere, etc.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 8
Pas 9

Aici și o secțiune, foarte reprezentativă - pufoasă și fragedă.

Poftă Bună!

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (20-30 bucăți)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 1 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Iulia2002
Iulia2002 09 May 2012, 08:42

Buna Lena, astazi voi face si eu aceste gogosi, cred ca sunt delicioase.Fetita mea le adora, pe acestea sunt sigura ca le va devora!

Multumesc inca o data si toate cele bune!

Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 08 Nov 2012, 14:56

Bune tare is gogosile. 

mirabela2014
mirabela2014 02 Nov 2013, 15:21

Lena imi poti explica de ce gogosile mi au iesit pline de ulei nici decum pufoase cum sunt la tn p site?

lena
Elena (lena) mirabela2014 02 Nov 2013, 15:50

Nu ai incalzit bine uleiul cumva? Se fac la foc rapid sa nu absoarba ulei. De obicei asta-i cauza ca se fac uleioase.

mirabela2014
mirabela2014 02 Nov 2013, 16:07

Multumesc pt raspun o sa le incerc din nou ;-)..acum pregatesc painea aromata cu cascaval :-D

mayalena
mayalena 21 Jul 2014, 21:04

nu stiu de unde este poza cu gogosile ca eu am incercat reteta am urmat ingredientele si gramajul....au iesit un dezastru....pline de grasime 

lena
Elena (lena) 21 Jul 2014, 21:19

Nu am timp sa caut si truchez poze, mai repede fac reteta. Oricum mai multa atentie la detalii, calitatea branzei - la gogosi conteaza orice mic detaliu si pas.

Anca Ancutza
Anca Ancutza 10 Oct 2014, 20:18

Buna! Am incercat si eu azi acesta reteta si a fost un dezastru. Au iesit foarte uleioase. Sunt complet dezamagita. Am incercat mai multe retete de ale tale si toate mi-au iesit foarte bine, dar aceasta...nu stiu de ce....am respectat totul cu strictete....

Dia.Si.
Dia.Si. 03 Nov 2017, 15:48

Subscriu, am facut reteta si au iesit foarte uleioase. Uleiul bine incins. Pufoase, aromate, dar extrem de uleioase. Cealalta reteta de gogosi rapide e excelenta. :)

Nota mea pentru rețetă: