Crema de unt cu lapte condensat

Crema de unt cu lapte condensat

O crema foarte buna pentru a face un tort sau pentru ornare - spre deosebire de crema de frisca, aceasta se face la sigur - sta bine, se bate sigur, nu se taie. In plus are un gust divin, suficient o data sa-l incercati si deveniti dependenti:)

De obicei merge proportia de 200g unt = 1 cutie de lapte condensat, dar daca vreti o crema pentru ornare puneti mai putin lapte condensat - cam jumate de cutie.

Ingrediente

Unt
400 g
luati mai bine de 82% grasime
Zahar pudra
1 pahar
de 250ml
Lapte condensat
2 buc
2 cutii

Pasi de urmat

1

Untul il lasati la temperatura camerei cateva ore, pana se inmoaie foarte bine. Perfect este chiar sa-l lasati peste noapte.

Apoi il puneti intr-un bol si adaugati zaharul pudra.

2

Bateti bine cu mixerul pana devine o crema pufoasa si uniforma.

3

Incepeti sa adaugati cate putin lapte condensat si tot mixati continuu ca sa nu se taie crema.

4

Va opriti atunci cand aveti consistenta si dulceata dorita.

Eu pun 2 cutii daca fac crema pentru tort si 1 cutie daca o fac pentru ornare cu posul.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)
Colectii: Creme diverse

Comentarii

Kamessytta
Kamessytta 21 May 2012, 09:35

Laptele condensat este din acela dulce?Vreau sa o incerc si sa stiu de care cumpar...

anarica
anarica 21 May 2012, 17:47

Lena, te rog sa-mi spui  cate grame are cutia de de lapte condensat ? eu locuiesc in italia , daca pun smantana  in loc de lapte condensat se poate ? Multumesc, te pup

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) anarica 21 May 2012, 21:57

Laptele condensat este acela dulce tare - de la Nestle, De Latte - sau rusesc.

Cutia are 380g, si nu merge de inlocuit cu smantana nicicum - are alta consistenta si gust si se va taia untul.

anarica
anarica 22 May 2012, 14:34

multumesc frumos Lena, o zi buna iti doresc. te pup

LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 08 Dec 2012, 14:51

e delicioasa 

merryy4ever
merryy4ever 09 Dec 2012, 16:01

Lalena,ar merge si foi de cremsnit,cele de la boromir,asta  in situatie de urgenta,lipsa de timp??multumesc

merryy4ever
merryy4ever 09 Dec 2012, 16:04

sa inteleg ca la 200gr unt 1 cutie lapte condensat trebuie sa aibe 380gr?am luat de la pilos si cutia are 350?trb sa completez sa fie fix 380?merci

lena
Elena (lena) merryy4ever 09 Dec 2012, 16:06

Merge si cu foi de cremsnit, nu completa - este suficient 350g.

merryy4ever
merryy4ever 18 Dec 2012, 18:23

Buna ELENA ,laptele condensat de la pilos de 7,5 % ,este bun?multumesc.

lena
Elena (lena) merryy4ever 18 Dec 2012, 18:27

Nu stiu de el, poate imi arati o poza si iti spun mai exact?

merryy4ever
merryy4ever 18 Dec 2012, 18:40

pilos se gaseste doar in lidl

merryy4ever
merryy4ever 18 Dec 2012, 18:42

acesta este

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 18 Dec 2012, 18:44

Cred ca nu merge, trebuie sa fie gros si foarte dulce - asta mi se pare ca-i din ala pt cafea.

merryy4ever
merryy4ever 18 Dec 2012, 18:52

ce ma fac,altceva nu am gasit?de unde iau ce trb? in mega,carrefour nu am vazut.

merryy4ever
merryy4ever 18 Dec 2012, 18:54

peel scrie ca se foloseste la cafea,si ca ingredient pt prajituri,creme,sau budinci.si are 7,5%  grasime

lena
Elena (lena) 18 Dec 2012, 18:54

Este in Carrefour, la raionul de lapte UHT si lapte pentru cafea - in cutii metalice de la firma De Latte.

merryy4ever
merryy4ever 18 Dec 2012, 18:57

am agitat cutia si nu prea e foarte lichid,semisca ca sa zic asa un pic mai greu in cutie.eu am luat foi de la boromir,si acest lapte condensat pt ca de craciun vreau sa fac tort napoleon grecesc.o Doamne sa imi iasa,

merryy4ever
merryy4ever 18 Dec 2012, 18:59

merg acolo si vad.multumesc esti tare draguta.vreau sa imi iasa si de aceasta data tortul ,asa cum mi-au iesit toate bunatatile tale.esti foarte talentata.

SonyaAntonya
SonyaAntonya 16 Jan 2013, 17:33

Pot sa pun crema la vafe d-alea moldovenesti speciale pentru tort?

SonyaAntonya
SonyaAntonya 16 Jan 2013, 17:35

scuze, astea sunt vafele moldovenesti.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 16 Jan 2013, 18:01

Daca o amesteci cu mai mult lapte condensat din acela fiert, caramelizat si cu nuci - sigur ca merge. Dar trebuie sa fie proportie mai mica de unt si mai mult lapte condensat fiert, cam de 1 unt la 4 caramel si nuci dupa gust.

SonyaAntonya
SonyaAntonya 16 Jan 2013, 18:09

problema este ca nu am decat lapte condensat simplu, fiert nu am. 

lena
Elena (lena) 16 Jan 2013, 18:11

Clar, problema este ca de la mult unt s-ar putea inmuia foile, incearca.

tatinela
tatinela 05 Jun 2013, 15:14

am facut-o si eu,dar ori n-am facut ceva corect ori asa e crema asta grasa...mult prea grasa si greoaie pentru gustul meu!

lena
Elena (lena) 05 Jun 2013, 15:51

Dap, este - doar are unt. Eu o folosesc mai mult la ornat, pt a face motzuri.

tatinela
tatinela 06 Jun 2013, 12:50

chestia e ca la mine nici nu se simtea laptele condensat,parca era unt gol...cred ca am gresit eu ceva,sper ca nu ai luat de rau comentariul meu!

lena
Elena (lena) 06 Jun 2013, 12:52

Nu, stai linistita :)

Sa pui mai mult lapte condensat data viitoare, daca mai incerci - oricum este o crema grasa si trebuie folosita cu atentie.

cezar
cezar 22 Jun 2013, 19:57

am facut aceasta crema pentru tortul de azi il ornez si merge la rece pana maine  apoi vin cu impresiile

Poza mea pentru reteta:
caryna1507
caryna1507 27 Dec 2013, 16:18

buna lena, reteta pare delicioasa si vreau sa o incerc. pentru un tort e suficienta jumatate din reteta ta? adica 200 gr unt si o cutie de lapte condensat?

caryna1507
caryna1507 27 Dec 2013, 21:57

se poate congela?

lena
Elena (lena) caryna1507 28 Dec 2013, 23:28

Da, ajunge o portie pentru un tort mic nu cu multe straturi si crema mai moderata la cantitate. Nu cred ca merge congelata, se separa zerul din unt si s-ar putea sa se taie dupa congelare - dar nu sunt sigura, nu am incercat s-o congelez.

TanDi
TanDi 03 Sep 2014, 14:44

Buna Lena, ai putea sa ma ajuti te rog cu urmatoarele dileme?:

1. Cu ce as putea colora aceasta crema ca sa iasa "ciocolatoasa"? Mi-e teama ca nu prea ar merge cu cacao...

2. As vrea sa fac un tort (gen Poveste) cu pandispan simplu si aceasta crema, cam pt 12-15 persoane. Voi folosi 1,5 portii de ingrediente de pandispan (intr-o tava mai maricica). Crezi ca este ok sa fac 2 portii de crema din aceasta? O portie de pandispan prezentat de tine, taiat in 3 blaturi, cata crema de unt necesita? 

Multumesc frumos.

lena
Elena (lena) TanDi 04 Sep 2014, 12:22

1. Cred ca merge totusi cu cacao, de ce nu? In cel mai rau caz poti face un fel de sirop de cacao, este pe site, si sa-l incorporezi in crema.

2. Fiindca crema este destul de grasa, nu trebuie sa pui prea mult din ea pe pandispan. Cred ca iti ajunge o portie din asta chiar si pt un tort mai maricel. Nu uita sa-l insiropezi putin.

TanDi
TanDi 08 Sep 2014, 19:51

Lena, am facut de nenumarate ori aceasta crema si mi-a iesit perfecta de fiecare data. Ei, acum nu stiu ce i-am facut de a iesit mai moale - cred ca totusi am scapat mai mult lapte condensat. Trebuia sa ma opresc la o cutie. Nu m-am riscat sa o colorez cu cacao (pana acum am colorat-o doar in roz cu suc de sfecla). Intr-adevar a fost suficienta o portie de crema la 1.5 portii pandispan.

caryna1507
caryna1507 13 Nov 2014, 23:36

Bună Lena. Nu ai o rețetă de lapte condensat neindulcit? Îmi trebuie la o rețetă și nu găsesc în comerț. Mersi.

lena
Elena (lena) caryna1507 15 Nov 2014, 14:45

Nu am, imi pare rau.

valy blonda
valy blonda 17 Jan 2015, 14:33

Buna,ce pot face daca s-a taiat crema?mi s-a intarit f.tare :( 

lena
Elena (lena) valy blonda 17 Jan 2015, 14:37

Hmm, incearca sa-i mai adaugi lapte condensat, si sa o lasi la cald, sa fie moale untul. Altceva nu-mi dau seama.

Elena Cabiaglia
Elena Cabiaglia 24 Feb 2015, 17:03

eu, am gasit un lapte condesat austriac  este neindulcit si este in sticla de 200ml. (destul de scump), am ratat 2 sticle ca mi s-a taiat crema, o sa mai incerc inca o data,  nu este gros, este ca un lapte normal putin mai inchis la culoare. Aveam o reteta cu 100 gr unt , 400ml lapte condesat si 100 gr zahar. Sper ca de data asta sa nu mai ratez.

Elena Cabiaglia
Elena Cabiaglia 24 Feb 2015, 17:05

daca puteti sa ma ajutati cu un sfat , astept si va multumesc

lena
Elena (lena) 24 Feb 2015, 17:05

Acel neindulcit nu este bun in aceasta reteta. Dar puteti incerca :)

allinaraicu
allinaraicu 06 Mar 2015, 23:19

Nu inteleg de ce,dar mi s-a imbrinzit crema...prima data patesc asa ceva,poate fi de la unt oare...uuuufff ce ma fac ca am pandispan si nu am crema si miine la 16 trebuia sa-l iau cu noi in ospetie!Lumeeee SOS!CE sa fac cu ea?E buna doar de aruncat,da?:(((

lena
Elena (lena) allinaraicu 07 Mar 2015, 07:42

Incearca s-o mai bati, chiar si asa branzita se poate lega.

allinaraicu
allinaraicu 07 Mar 2015, 10:04

Nu,nu s-a legat,mai tare s-a imbrinzit.:( Acum ma gindesc sa fac o alta crema.

allinaraicu
allinaraicu 07 Mar 2015, 14:11

Asaaa...am gasit problema!Era untul rau,pentru ca am luat ieri 2 cutii si acum dimineata cind am mincat am vazut ca era trecut termenul...cummmi-a scapat nubstiu,ca eu mereu ma uit la data,dar cu acest 8 martie,lume multa in magazin si toti grabiti siiata nici eunu am facut exceptie, nu am fost atenta!Am cecul si asa imi vine sa ma duc sa le dau in cap si cu crema si cu untul asta,ca mi-au stricat toata dispozitia.Mai inscurt am vrut sa fac crema ganache,dar nu am gadit frisca decit de 20 % si nu am riscat,dar am luat smintina simpla de 25% si am batutoncu zahar pudra,un pic de vanilie si am uns pandispanul.Am mai pus in mijloc niste nuci si portocala.Ce-i drept,m-am kinuit mult pina am batut smintina cxa in loc sa se ingroase se facea lichida si i-am bagat niste intaritor pu frisca si s-a primit.Acum sta in frigider,apoi il voi orna cu niste fluturasi de cioco si va spun miine cum a fost la gust.Sper sa fie gustos.Da eu ma gindeam ce nu am facut corect la aceasta crema cu lapte condensat ca acasa o facea si nepotica de 10 ani si niciodata nu am dat gres cu ea si aici uite,surpriza!Asa ca fiti atenti la termenul de valabilitate sa nu patiti ca si mine.Nu stiu daca in Romania se sarba toreste 8 Martie,noi suntem in Russia acum si aici sarbatorim cu toata lumea.Daroricum va felicit pe toate mamicile si viitoarele mamici si pur si simplu femei si fetite ,sa aveti mereu primavara in suflet,zimbetul pe. buze si iubite si adorate de barbatii alesi de inima voastra!La Multi Ani!

Nota mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 07 Mar 2015, 14:15

Sorry de greseli,abia acum am observat,ca am o programa la claviatura care imi modifica cuvintele,sorry.Pupici la toata lumea.Lena,esti cea mai draguta,ai raspuns atit de rapid.Mersi mult pu ceea ce faci pu noi.La Multi Ani!

allinaraicu
allinaraicu 08 Mar 2015, 11:20

Iata si ce am mai apucat sa fotografiez.A fost foarte bun si cu crema de smintina simpla.:-) 

Poza mea pentru reteta:
ancasofia
ancasofia 10 Mar 2015, 14:48

Buna Lena, pot orna briose cu aceasta crema, sa le fac moturi inalte? ce pare ai? Se va taia daca o fac roz cu cateva picaturi de zeama de sfecla rosie? Sau sugereaza-mi o ccrema cu unt care sa fie si f buna la gust si nici sa se taie! multumesc mult. Felicitari pt site!!!

lena
Elena (lena) ancasofia 10 Mar 2015, 15:47

Merge perfect pt motzuri si sigur poti s-o colorezi.

ancasofia
ancasofia 10 Mar 2015, 20:14

Multumesc frumos, te pup!

Maria Carmen
Maria Carmen 12 Mar 2015, 17:43

Buna Lena..Am 2 intrebari si ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai putea da un raspuns.

1. Pot sa pun doar jumatate din cantitatea de unt?😅

2. Pot sa adaug colorant?

Multumesc anticipat.

P.S. Imi plac foarte tare retetele tale. Am incercat cateva si sunt foarte multumita.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Maria Carmen 12 Mar 2015, 17:51

Da, merge colorant. Daca pui mai putin unt crema va fi mai lichida.

Maria Carmen
Maria Carmen 13 Mar 2015, 08:45

Multumesc mult de ajutor.💐🌷🌼

ancasofia
ancasofia 01 Apr 2015, 22:59

Buna Lena, crezi ca as putea sa adaug in crema aceasta si putina mascarpone si fulgi de cocos sau esenta de cocos? Pt un tort.. Multumesc anticipat!

lena
Elena (lena) ancasofia 02 Apr 2015, 08:37

Fulgii si esenta de cocos sigur se poate, mascarpone pune cate un pic si vezi daca nu se separa.

ALIONA BORDEIANU
Aliona Mudrenco (ALIONA BORDEIANU) 22 Feb 2017, 12:16

salut Lena,vreau sa fac din aceasta crema forma cosului impletit in jurul tortului,ce zici se va tine crema,nu va curge?

NoraNorita777
Nora Norita (NoraNorita777) 03 Jan 2018, 19:16

Pot pune mascarpone in loc de unt? Daca da,il bat rece de la frigider?

lena
Elena (lena) Nora Norita (NoraNorita777) 03 Jan 2018, 19:26

Da, puteti folosi,cred ca mai bine rece.

Nadia.Lisnic
Nadia.Lisnic 22 Apr 2020, 13:30

Salut Lena! Pot inlocui zaharul pudra cu zahar obisnuit?

lena
Elena (lena) Nadia.Lisnic 22 Apr 2020, 13:36

Poti, dar va scartzai in dinti😉

Nadia.Lisnic
Nadia.Lisnic Elena (lena) 22 Apr 2020, 14:53

:) multumesc

Cretu Alina
Cretu Alina 12 Jul 2020, 15:15

Se poate inlocui untul cu margarina?

cormar
cormar 07 Sep 2020, 13:06

Bună. Oare strică dacă pun ciocolată în această cremă de bază? Aș vrea să fac un tort cu 2 creme, ciocolată și caramel.

lena
Elena (lena) cormar 07 Sep 2020, 13:09

Cred ca va fi chiar si mai bun cu ciocolata😉👍

cormar
cormar Elena (lena) 07 Sep 2020, 13:11

 

Cristina H.
Cristina H. 11 Dec 2020, 22:35

Bună, Lena!

Se poate face crema fara sa pun zahar pudra? Doar cu unt si lapte condensat? 

Multumesc!

 

lena
Elena (lena) Cristina H. 11 Dec 2020, 23:31

Da, sigur.

Nely
Nely 14 May 2021, 22:01

Buna ! Imi spui te rog, laptele condensat la conserva trebuie fiert inainte? Daca da, care este procedura

lena
Elena (lena) Nely 14 May 2021, 22:32

In aceasta reteta nu trebuie fiert, dar exista variante si cu laptele caramelizat fiert. Eu il fierb fiarte simplu - scot eticheta, pun cutia sigilata intr-un tuci cu apa rece, s-o acopere bine, bine. Pun la fiert, cand incepe sa clocoteasca fac focul foarte mic si las asa vreo 5 ore. Este foarte important sa fie conserva de lapte permanent acoperita cu apa, pe tot parcursul acestor 5 ore. Dupa fierbere las sa se raceasca complet si folosesc.

Nely
Nely Elena (lena) 14 May 2021, 23:55

Mersi frumos ! O seara faina!