Crema de ou si lapte (Creme Anglaise)
Eu i-as spune mai mult "Sos de vanilie", pentru ca o crema ar fi ceva mai groasa - dar asa zice reteta lui Jamie Oliver, deci asa sa fie :)
Este un sos foarte fin, gustos si matasos - il puteti folosi la multe retete - inghetata, budinci, prajituri, etc.
Il fac de mai mult timp pentru a face inghetata din el, dar o mica parte este bine de pastrat la congelator pentru a avea un sos de vanilie la o prajitura cu mere/branza la indemana oricand.
Ingrediente
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
500 ml
o puteti inlocui cu lapte
●
Esenta de vanilie
1 buc
eu am pus vanilie naturala
●
Galbenusuri de ou
8 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Aici si sursa retetei, Jamie rules :)
Pas 2
Laptele(si smantana dulce) se fierbe cu 4 linguri de zahar si esenta de vanilie(vanilie pura).
Dupa ce a fiert luati cratita de pe foc si o lasati 10-15 minute sa se patrunda aroma de vanilie cu laptele.
Pas 3
Intr-un bol separati galbenusurile si adaugati 2 linguri de zahar.
Pas 5
Adaugati cate 1 polonic de lapte fierbinte si amestecati bine dupa fiecare.
Asa incorporati tot laptele.
Pas 6
Puneti acest amestec pe foc si amestecati continuu.
Pas 7
Observati ca foarte repede crema devine putin mai groasa si lucioasa, lipindu-se de spatele lingurii.
In acest moment o luati repede de pe foc!
Daca ezitati se va branzi, dar....daca totusi s-a branzit - o treceti printr-o sita si ati reparat-o.
Pas 8
Si gata, o serviti si calda si rece.
Daca vreti s-o incalziti o puneti pe baie de aburi.
Merge bine si congelata, deci f.practica.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)