Biscuiți cu gem de caise

Biscuiți cu gem de caise

Eu ziceam că biscuiți frumoși se pot cumpăra doar din comerț, se pare că nu-i chiar așa. Am dat peste această rețetă pe un forum și imediat am și aplicat-o, nu a crezut nimeni că sunt făcuți în casă :) Cineva mi-a zis că are acasă exact ca ăștia, cumpărați de la magazin!

Se prepară atât de repede și frumos, chiar merită să-i încercați - gemul de caise este perfect aici, se potrivesc foarte bine aroma și culoarea. Dar puteți folosi orice alt gem vă place și aveți prin casă, recomand să fie ceva mai dens.

Ingrediente

Unt
200 g
să fie moale, la temperatura camerei
Zahăr pudră
80 g
   
Albușuri de ou
2 buc
   
Făină albă calitate superioară
320 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Gem de caise
100 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Înt-un bol se bat bine cu mixerul untul moale și zahărul pudră.

Adăugați albușurile de ou și mixați.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 1
Pas 2

Urmează esența de vanilie și făina - amestecați bine, este bine și cu mixerul, să fie o compoziție mai uniformă.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 2
Pas 3

Va ieși un aluat mai moale, bun de trecut printr-un poș de ornat.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 3
Pas 4

Puneți aluatul în poș (de preferat cu un dui mai mare) și ușor formați floricele într-o tavă teflonată de cuptor.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 4
Pas 5

Faceți adâncituri cu degetul în mijlocul fiecărui biscuite.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 5
Pas 6

Puneți câte puțin gem în aceste adâncituri.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 6
Pas 7

Coaceți biscuiții în cuptor preîncălzit la 200 de grade - 10-15 minute. Aveți grijă să nu se rumenească prea tare, doar să fie ușor rumeni pe margini.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 7
Pas 8

Lăsați să se răcorească și serviți cu mare plăcere :)

Poftă Bună!

Biscuiți cu gem de caise - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (25)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

MariAna938
Mari Ana (MariAna938) 19 Feb 2020, 15:38

...

Poza mea pentru rețetă:
MariAna938
Mari Ana (MariAna938) 19 Feb 2020, 15:14

Foarte buni!

Nota mea pentru rețetă:
Iris Amyra
Iris Amyra 06 Mar 2015, 00:05

Reteta perfecta.  Eu am folosit  presa insa . Thanks a lot !!!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
HDorina
HDorina 18 Jun 2014, 19:41

Super gustoase!!!

Poza mea pentru rețetă:
Katrin
Katrin 18 Sep 2013, 21:52

Ai mei nu sunt atat de aratosi, dar la fel de gustosi...cu gem de prune... Pupici Lena p-u reteta! 

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 14 Jul 2012, 20:39

Eu am făcut, dar cu dulceașă de vișine. Aluatul nu mi-a ieșit așa de tare cum arată pe site, nu am reușit să le dau acea formă frumoasă de floricică. În schimb, gustul este perfect. Sunt din categoria: mănânci fără să mai poți să te oprești!

Poza mea pentru rețetă:
sara33
sara33 05 Jul 2012, 15:28

buna lena!super frumosi biscuiteii tai!kiar arata a fursecuri kmparate!super prezentarea!

stiuca
stiuca 05 Jul 2012, 11:04

Da cred ca sunt BETON dar DOAR UNA ca suntem la cura 

stiuca
stiuca 05 Jul 2012, 11:02

 

sarian
sarian 05 Jul 2012, 10:37

întotdeauna surprinzătoare prin ceea ce ne oferi: perfecţiunea aspectului şi gustul delicios.  Eşti fantastică! Mulţumiri.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile