Iaurt de casa
Inteleg ca oficial diferenta intre diverse iaurturi-sana-chefir-lapte batut din comert este prezenta anumitor bacterii lactice, dar la mine acasa la tzara sunt doar doua - Kefirul(laptele inacrit simplu timp de 2 zile la temperatura camerei) si un fel de Iaurt rapid si gustos facut de mama, reteta caruia va dau mai jos. Nu stiu ce bacterii contin, doar ca puteti sa le faceti simplu si fara mare bataie de cap.
Din start va spun ca am facut totul cu ingrediente direct de la sursa(vaca) si nu stiu cum iese cu lapte si smantana cumparata, dar daca incercati imi spuneti in comentarii, eventual si cu poze.
Iaurtul facut asa iese gustos, cremos si chiar va recomand sa-l incercati.
Ingrediente
●
Lapte
1 l
de preferat lapte de tzara
●
Smantana
3 linguri
smantana simpla, fermentata - sau iaurt/chefir daca il vreti mai dietetic
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Laptele se fierbe si se lasa la racorit 2-3 ore - trebuie sa fie cald, nicidecum fierbinte sau rece tare.
Pas 2
Adaugati atunci smantana.
Pas 3
Amestecati bine cu lingura sau telul, sa uniformizati compozitia.
Pas 4
Turnati laptele intr-un borcan, cana sau carafa si lasati 6-8 ore la temperatura camerei, sa se prinda.
Pas 5
Dupa acest timp observati ca laptele este mai ferm la consistenta, deci este gata.
Il amestecati cu o lingura sa uniformizati compozitia.
Pas 6
Aici mai aproape, sa vedeti cum iese. Imediat cum s-a prins bine, il amestecati si puneti la frigider, sa nu se inacreasca prea tare.
Cantitate:
1 l
(2 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
4 (3 voturi)