Iaurt de casă
Înțeleg că oficial diferența între diverse iaurturi-sana-chefir-lapte bătut din comerț este prezența anumitor bacterii lactice, dar la mine acasă la țară sunt doar două - Kefirul (laptele înăcrit simplu timp de 2 zile la temperatura camerei) și un fel de Iaurt rapid și gustos făcut de mama, rețeta căruia vă dau mai jos. Nu știu ce bacterii conțin, doar că puteți să le faceți simplu și fără mare bătaie de cap.
Din start vă spun că am făcut totul cu ingrediente direct de la sursă (vaca) și nu știu cum iese cu lapte și smântână cumpărată, dar dacă încercați îmi spuneți în comentarii, eventual și cu poze.
Iaurtul făcut așa iese gustos, cremos și chiar vă recomand să-l încercați.
Ingrediente
●
Lapte
1 l
de preferat lapte de țară
●
Smantana
3 linguri
smântână simplă, fermentată - sau iaurt/chefir dacă îl vreți mai dietetic
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Laptele se fierbe și se lasă la răcorit 2-3 ore - trebuie să fie cald, nicidecum fierbinte sau rece tare.
Pas 2
Adăugați atunci smântâna.
Pas 3
Amestecați bine cu lingura sau telul, să uniformizați compoziția.
Pas 4
Turnați laptele într-un borcan, cană sau carafă și lăsați 6-8 ore la temperatura camerei, să se prindă.
Pas 5
După acest timp observați că laptele este mai ferm la consistență, deci este gata.
Îl amestecați cu o lingură să uniformizați compoziția.
Pas 6
Aici mai aproape, să vedeți cum iese. Imediat cum s-a prins bine, îl amestecați și puneți la frigider, să nu se acrească prea tare.
Cantitate:
1 l
(2 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
4 (3 voturi)