Carnati de casa
La mine acasa mama face destul de des carnati, intotdeauna din cele mai bune ingrediente(de preferat de casa) si reteta de carnati stiu anume asa s-o fac. Metode sunt multe, diferite, dar dupa mine asta-i cea mai simpla si accesibila pentru orice gospodina, pe viitor promit sa mai incerc si alte retete, astept si sugestiile voastre la comentarii.
Factorul cel mai important la carnatii de casa a mamei este sa alegeti corect procentul de carne grasa si mai slaba. Daca este doar carne slaba, carnatii sunt prea uscati si seci - prea multa grasime tot strica, asa ca cel mai bine este sa fie cam 80% carne slaba si vreo 20% carne grasa.
Va recomand neaparat sa mai si congelati daca tot planificati sa faceti o tura - ii congelez proaspeti si la necesitate decongelez in voie, si la cuptor cu ei - asa o sa aveti intotdeauna carnati de casa buni, calitativi pt orice ocazie.
Ingrediente
●
Carne de porc(pulpa)
1 kg
sa fie cu putina grasime, mai puteti adauga si ceva carne de vita sau oaie
●
Piper, sare
1 lingurita
dupa gust, puteti adauga si alte condimente
●
Matze de porc curatate
200 g
le gasesc sarate in magazin, la fel puteti lua si matze de oaie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Aici carnea folosita - si mai grasa si mai slaba.
Pas 2
Se curata si spala usturoiul.
Pas 3
Matzele se prepara conform instructiunilor de pe pachet - de obicei se inmoaie in apa calda vreo 30 de minute si se clatesc de cateva ori.
Pas 4
Moment important - carnea de preferat sa nu o dati prin masina de tocat cu gauri mici.
Sau se taie foarte marunt, sau se foloseste un accesoriu cu gauri mari la masina de tocat - eu am tocat-o cu robotul, sa fie bucati de carne si mai mici si mai mari pe acolo.
Pas 5
In tocatura de carne si usturoi adaugati sare, piper si eventual alte mirodenii preferate - eu as mai pune niste coriandru macinat - se potriveste perfect aici.
Incercati sa nu exagerati cu multe mirodenii, se va pierde mirosul de carne si usturoi.
Pas 6
Se monteaza accesoriul de carnati pe masina de tocat carne(cutitul mic si sita se scot, ramane doar "melcul mare") - cred ca stiti cum se face, daca ceva mai intrebati in comentarii.
Se imbraca matzul, cat incape la maxim, ce ramane taiati.
Pas 7
Si incepeti sa formati carnatii - aveti grija sa nu-i umpleti prea tare, dar nici foarte usor - cu mana usor reglati grosimea pe parcursul umplerii.
Pas 8
Se aranjeaza in tava unsa cu putin ulei apoi cu un ac se intzeapa bine si mai des pe toata lungimea carnatului. Daca nu faceti asta s-ar putea sa explodeze si sa crape carnatii in cuptor.
Pas 9
Puneti tava la cuptor preincalzit la 180 de grade si lasati 20-30 de minute.
Pas 10
Dupa acest timp observati ca se lasa cam multa zeama, ar fi bine sa o scurgeti aproape pe toata.
Pas 11
Cu o pensula se mai ung carnatii cu grasimea si zeama ramasa in tava si se mai pun pentru 15 minute aproximativ la cuptor, sa se mai rumeneasca si glazureze.
Pas 12
Gata, ii savurati calzi sau reci cu orice garnitura preferata.
Bineinteles ca puteti sa-i faceti si mai subtiri cu matze de oaie, mai adaugati si ceva carne de miel in compozitie si aveti alti carnati, dar sunt sigura ca la fel de deliciosi.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 порции)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: