PATEURI IMPERIALE CHINEZESTI

S
PATEURI IMPERIALE CHINEZESTI

TUTUROR IUBITORILOR DE MANCARE CHINEZEASCA!

EU O ADOR SI DE CATIVA ANI O FAC ACASA,DAR ACESTE PATEURI ESTE PRIMA DATA CAND LE FAC,SI VREAU SA LE IMPART CU VOI!

Ingrediente

Galete de orez
1 buc
1 PAKET
Conserva creveti
1 buc
SAU EKIVALENTUL IN PROASPAT
Conserva crab
1 buc
SAU EKIVALENTUL IN PROASPAT
Creveti
100 g
CAM 40BUCATI
Vermicele se soia
50 kg
Morcovi
1 buc
MARISOR
Ceapa
1 buc
MARISOARA
Germeni soia
100 g
Sos de soia
4 linguri
INLOCUIESTE SAREA
Sos nem-uoc
4 linguri
Ulei
1 l
PT PRAJIT
Coriandru verde
1 buc
JUMATATE DE LEGATURA
Ciuperci negre chinezesti uscate
12 g

Pasi de urmat

1

INGREDIENTELE(PRIMA PARTE)

2

INGREDIENTELE(A DOUA PARTE SI ULTIMA)

3

CIUPERCILE NEGRE SE PUN LA REHIDRATAT IN APA CALDA PT 15-30MIN

4

PESTE VIERMICELELE DE OREZ TURNATI APA FIERBINTE SI LE LASATI LA REHIDRATAT 10MIN

5

SI CU GERMENII SOIA FACEM ACEEASI KESTIE,PUNEM APA FIERBINTE PESTE EI,TOT PT 10MIN

6

MORCOVUL IL CURATATI SI IL DATI PE RAZATOAREA MICA,APOI IL PUNETI INTR-UN BOL INNALT

7

CEAPA O CURATATI SI O TAIATI MARUNT SI TUP SI EA IN BOL

8

CORIANDRUL IL SPALATI SI IL TAIATI MARUNT SI TUP IN BOL

9

AU TRECUT CELE 10MIN,PUNETI LA SCURS INTR-O STRECURATOARE VIERMICELELE,APOI LE DATI UN JET DE APA RECE,APOI LE PASTRATI INTR-UN BOL

10

ACELASI PROCEDEU SI PT GERMENII SOIA

11

SI ULTIMELE CU ACELASI PROCEDEU SUNT CIUPERCILE NEGRE,DUPA CE OBSERVATI K S-AU HIDRATAT BINE

12

GERMENII SOIA II MARUNTITI BINE CU UN CUTIT,APOI IN BOL 

13

CATELUL DE USTUROI SE PISEAZA

14

DUPA CE ATI SCURS BINE CONSERVA DE CRAB O ADAUGATI IN BOL

15

LA FEL SI CU CEA DE CREVETI?APOI TUP IN BOL

16

CELE 2 OUA

17

CELE 4 LINGURI DE SOS SOIA

18

CELE 4 LINGURI DE SOS NEM-UOC

19

MIXAM PUTIN TOTUL

20

VERMICELE DE OREZ LE MARUNTIM,APOI TUP IN BOL SI AMESTECAM

21

DUPA CE AM AMESTECAT,PUNEM CAPAC SI TUP LA FRIGIDER PT 1H

22

INCEPEM PROCEDEUL PATEURILOR:

ACEASTA ESTE GALETA DE OREZ

23

VA PREGATITI UN CASTRON BOL INCAPATOR SI UN PROSOP DE BUCATARIE USCAT.

GALETA DE OREZ SE SCUFUNDA CATEVA SECUNDE IN APA CALDA INTORCAND-O PERIODIC,CAND SPUN CATEVA SECUNDE,MA REFER LA3,4 SEC,SE INMOAIE REPEDE

24

SCURGEM PUTIN DE APA GALETA APOI O PUNEM PE PROSOPUL USCAT SI O NETEZIM CU MANA,TREBUIE SA AIBA ACEEASI TEXTURA PESTE TOT,O INTORCETI,PROSOPUL TREBUIE SA ABSOARBA EXCESUL DE APA,SI LA ACEST PAS TREB SA VA GRABITI PT K SE UMEZESTZE PREA TARE APOI NUMAI PUTETI LUCRA CU EA

25

DE PE PROSOP,O MUTATI PE O PLANSETA DE TAIAT

26

INCEPEM MONTAREA PATEULUI:

PE 1/3 DI MARGINEA FOII,PUNEM O LINGURA DIN UMPLUTURA SI 2 CREVETI

27

PESTE UMPLUTURA ADUCEM MARGINEA DE GALETA, SI STRANGEM PUTIN,SA AIBA APARENTA UNUI CILINDRU,UNEI SARMALUTE

28

APOI MARGINILE LATERALE CILINDRULUI,LE IMPATURIM PE EL,UNA

29

CATE UNA

30

APOI RULAM,DAR NU PREA STRANS,PT CA VOR CRAPA LA PRAJIT

31

ASA ARATA UN PATEU

32

SA VA PREGATITI DIN TIMP,O TAVA DE CUPTOR CU UN PROSOP DE BUCATARIE USCAT PUS IN EA,

TREBUIE SA AVETI GRIJA SA LASATI SPATIU INTRE PATEURI PT CA IN ACEST STADIU SE LIPESC FOARTE TARE

AICI EU AVANSASEM,MI-AU IESIT IN TOTAL 22 PATEURI

33

DUPA CE TERMINATI TOATA UMPLUTURA,PUNETI ULEIUL LA INCINS INTR-UN WOK

34

SI PUNETI CATE 3,4 PATEURI,SI AVETI GRIJA CU ELE CA SE LIPESC TARE,SI LE INTORCETI PERIODIC,TIMP DE 4 MIN DAK VRETI SA LE MANCATI A DOUA ZII-INAINTE DE DEGUSTARE LE MAI PRAJITI PANA LE RUMENITI,DAK LE MANCATI IMEDIAT,LE RUMENITI ACUM,EU PE ALE MELE LE-AM TINUT NUMAI 4 MIN,PT K NU-MI TREBUIAU IMEDIAT

35

LE SCOATETI CU O PALETA PE UN PLATOU CU SERVETELE,SA SE SCURGA DE ULEI(AICI AVANSASEM),APOI LE MUTATI PE UN PLATOU MARE,SI ASA PANA LE TERMINATI PE TOATE,SI PE PLATOU LE LASATI SPATIU INTRE ELE.

36

EU PT A LE SERVII A2A ZII LE AM RUMENIT PUTIN INTR-O TIGAIE FARA ULEI,(FETELE LA REGIM,INTELEGETI DE CE),DAR NORMAL SE PRAJESC PANA SE RUMENESC IN ULEI.

37

SI AICI REZULTATUL!

DEGUSTAREA SE FACE CU FRUNZE DE SALATA,FOI DE MENTA SI SOS NEM-UOC

38

PE O FARFURIE PUNEM FRUNZA DE SALATA SI IN MIJLOCUL EI FRUNZELE DE MENTA

39

APOI PATEUL SI RULAM SALATA

40

APOI INMUIEM IN SOS SI MANCAM TOT,PANA SI DEGETELE.....

RETETA PARE LUNGA SI GREA,DAR VA GARANTEZ K O SA VA AMUZATI SI REZULTATUL O SA VA PLACA!

POFTA BUNA

41

P.S. DAK ALUATUL VI SE PARE PREA LIKID(ASA A FOST LA MINE),ADAUGATI 2 LINGURI DE FAINA.ALUATUL TREBUIE SA AIBA CONSISTENTA ALUATULUI DE CHIFTELUTE

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 g (CAM 20 25 BUCATI)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:
Sursa: PRIETENA MEA CHEN
Colectii: Aperitive Festive

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 06 Mar 2013, 11:53

Oau Sara! Esti foarte tare!

Bravo pentru poze si asa explicare detaliata! Trebuie sa le incerc neaparat.

sara33
sara33 07 Mar 2013, 12:23

BUNA LENA! MULTUMESC DE APRECIERE,DAR ASA TARE IMI PLAC,ASA K AM DECIS SA LE FAC AKSA.

PATEURILE IMPERIALE SUNT ACEEASI KESTIE CU NEMURILE CHINEZESTI,TALIA DIFERA,NEMURILE SUNT MICUTE,PATEURILE SUNT MAI MARI,DE MARIMEA UNOR SARMALE.

MENTIONEZ K SE POT FACE SI CU CARNE DE PORC SI CREVETI,CU CARNE DE PORC SIMPLA,CU CARNE DE PUI. TREB SA RESPECTATI DOZAJUL DE 250G DE CARNE,CONSERVELE DE CRAB SI CREVETI AVEAU IMPREUNA 250G,CREVETII SE PUN PT DECOR MAI MULT,KIAR DAK NU SE VAD DUPA CE SUNT GATITTE PATEURILE.

PUPICI!