VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN

S
VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN

NOUĂ NE PLACE FOARTE MULT VARZA GĂTITĂ ÎN VASUL ROMAN, ȘI AȘ VREA SĂ VĂ ÎMPĂRTĂȘESC ȘI VOUĂ REȚETA MEA!

Ingrediente

Varză albă
1 buc
JUMĂTATE DE VARZĂ
Coastă de porc
500 g
   
Șunculiță afumată bucățele
200 g
AICI SE NUMEȘTE LARDON FUMÉ
Ceapă (mare)
2 buc
   
Ardei gras roșu
1 buc
EU AM AVUT NUMAI 1/4
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
   
Boia ardei dulce
1 lingurita
   
Piper negru măcinat
1 lingurita
1/2 LINGURIȚĂ
Roșii proaspete
2 buc
EU AM AVUT ROȘII CHERRY CAM 150G
Borș magic
1 lingurita
OPȚIONAL, DACĂ VĂ PLACE

Pași de urmat

Pas 1

COASTA DE PORC SE TAIE BUCĂȚELE ȘI SE PUNE LA PRĂJIT

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 1
Pas 2

SE RUMENEȘTE PUȚIN PE TOATE PĂRȚILE APOI SE PUNE ÎN VASUL ROMAN ȘI SE ACOPERĂ

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 2
Pas 3

ÎN ACEEAȘI TIGAIE SE PUNE ȘUNCULIȚA LA COLORAT FRUMOS

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 3
Pas 4

DUPĂ CE S-AU COLORAT FRUMOS, LE LUAȚI CU O PALETĂ ȘI ÎN VASUL ROMAN CU ELE

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 4
Pas 5

CEAPA ȘI ARDEIUL TĂIATE MĂRUNT SE PUN LA CĂLIT ÎN ACEEAȘI TIGAIE

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 5
Pas 6

DUPĂ CE SE COLOREAZĂ PUȚIN, ÎN VAS CU ELE

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 6
Pas 7

ROȘIILE SE MIXEAZĂ

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 7
Pas 8

ROȘIILE MIXATE SE PUN ÎN VAS

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 8
Pas 9

VARZA TĂIATĂ FIDELUȚĂ SE FRĂMÂNTĂ PUȚIN ȘI APOI ȘI EA ÎN VAS

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 9
Pas 10

ADĂUGĂM 4 CĂNI DE APĂ

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 10
Pas 11

PUNEM PIPERUL

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 11
Pas 12

BOIA DULCE

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 12
Pas 13

AMESTECĂM BINE, PUNEM CAPACUL ȘI LA CUPTOR PENTRU 2.30, AMESTECĂM DIN CÂND ÎN CÂND. EU PUN LA MAXIM, LA 8. SPUN 2.30 PENTRU CĂ NOI AICI AVEM O VARZĂ (NORMALĂ) FOARTE TARE ȘI FIERBE GREU, DAR E GUSTOASĂ. DACĂ O FAC NORMAL ÎN OALĂ SAU TUCIC, O ZDROBESC, AȘA ÎN VASUL ROMAN RAMÂNE FRUMOASĂ. PENTRU SARMALE AVEM UN ALT FEL DE VARZĂ SUPER BUNĂ (SPUN EI PENTRU SALATĂ, CARE NU BALONEAZĂ ȘI NUMAI TREBUIE OPĂRITĂ, DAR EU TOT O OPĂRESC PUȚIN SĂ POT LUCRA MAI BINE CU EA), FIERBE REPEDE.

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 13
Pas 14

SPRE SFÂRȘIT, EU PUN O LINGURIȚĂ DE BORȘ MAGIC, ȘI ÎNCĂ PUȚIN LA CUPTOR LA RUMENIT

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 14
Pas 15

ȘI DUPĂ 1/2 H, ASTA ESTE REZULTATUL: O SUPER SAVUROASĂ VARZĂ. PUTEȚI SĂ O SERVIȚI CU UN ARDEI IUTE (DACĂ AVEȚI VOIE, EU AM NIȘTE PROBLEME CU STOMACUL ȘI NU-L MAI SUPORT), ȘI ALĂTURI DE UN PAHAR DE VIN BUN!

SĂRAȚI DUPĂ GUST, POFTĂ BUNĂ!

VARZĂ CU ȘUNCULIȚĂ AFUMATĂ ȘI COASTĂ PROASPĂTĂ DE PORC ÎN VASUL ROMAN - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (APROXIMATIV)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:
Sursă: RETETELE MAMEI

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

adeia
adeia 23 Nov 2013, 12:57

salut sara.stiu despre ce vorbesti cand e vorba de varza  pt ca nici eu nu locuiesc in romania(pp ca nici tu,)iti dau dreptate in tot ceea ce ai spus despre ea.totusi ai putea sa ma luminezi si pe mine, care e minunata varza care tu o folosesti la sarmale?ai putea sa postezi o poza cand ai timp?merci si o zi buna