Quiche cu mazăre

Quiche cu mazăre

Vă prezint o tartă descoperită (cunoscută sub numele de „quiche”) cu umplutură sărată! E prima mea tartă de acest fel! Mi-a plăcut tare,tare mult! E foarte sățioasă, caldă sau rece, merge cu o salată de legume crude sau cu murături. Aluatul este chiar de post, ușor de pregătit, însă foarte bun! Iar umplutura? Hmmm..un deliciu! Mai ales pentru iubitorii de mazăre!

Ingrediente

Faina
250 g
pt aluat
Apa calda
100 ml
pt aluat
Ulei
100 ml
pt aluat
Praf de copt
1 lingurita
rasă - pt aluat
Sare
1 lingurita
pt aluat
Mazare conservata
225 g
Oua
2 buc
Ceapa rosie
1 buc
mică-mică
Bacon
70 g
eu am pus 3 felii de mușchi file
Cascaval
40 g
Ricotta / urda
180 g
eu am pus brânză telemea și o mânuță de mozzarella
Sare,piper
1 lingurita
după gust
Ciuperci proaspete
2 buc
opțional

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele pentru aluat.

2

Pregătim ingredientele pentru umplutură. Curățăm ceapa și o tăiem mărunt, baconul cubulețe, brânzeturile rase sau mărunțite cu mâna, mazărea scursă și spălată sub un jet de apă rece.

3

Într-o caserolă cu capac punem toate ingredientele pentru aluat.

4

Așezăm capacul peste cutiuță și agităm bine, bine până ingredientele s-au omogenizat parțial.

5

Aluatul va arăta cam așa, sub formă de bulgărași. Al meu puțin cam moale, dar am mai adăugat puțină făină atunci când l-am mutat pe masă.

6

Cu o lingură, strângem aluatul din cutiuță și îl mutăm pe masa așternută cu o lingură cu făină.

7

Îl frământăm 2-3 minute până devine compact.

8

Acum vom pregăti umplutura. Într-o tigaie punem o lingură de ulei la foc mic; când s-a încins, adăugăm baconul/șunca și îl/o călim un minut. 

9

Adăugăm apoi ceapa tăiată mărunt. Eu am pus aici și 2 ciupercuțe crude, tăiate felii subțiri. Mai călim un minut.

10

Ultima e mazărea (scursă de apa din conservă și trecută sub un jet de apă rece). Mai lăsăm pe foc circa 2-3 minute.

11

Condimentăm cu sare și piper după gust și luăm de pe foc pentru a se răci complet.

12

Într-un vas mixăm ouăle până se omogenizează bine.

13

Peste ouă adăugăm amestecul de brânzeturi.

14

Peste ele punem amestecul de mazăre pregătit mai sus.

15

Ne ocupăm acum iarăsi de aluat. Eu am folosit o formă din silicon cu diametrul de 20,5 cm. Am întins aluatul în formă rotundă pe masa cu puțină făină.

16

Am uns forma cu puțin ulei și am pudrat-o cu făină.

17

Am mutat foaia de aluat în formă, apoi am tăiat marginile ce depășeau forma.

18

Am umplut tarta cu compoziția de mazăre, brânzeturi și ouă. Am nivelat bine.

19

Introducem forma la cuptorul preîncălzit la foc mediu până se rumenește. Eu am ținut-o vreo 40 de minute, dar asta depinde și de cuptor. Vă uitați la ea după 30 de minute.

20

După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm 3-4 minute în formă, apoi o scoatem și din formă.

21

O tăiem după ce s-a răcit (asta pentru cine chiar are răbdare! eu nu am avut!).

22

Servim cu mare, mare poftă pentru că este delicioasă!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (3 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 70 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

valy vassia hanu
valy vassia hanu 25 Nov 2013, 10:41

Imi plac provocarile!O sa incerc!

Herra
Herra 25 Nov 2013, 10:46

se poate inlocui mazarea cu altceva? :)

Nina-Andreea
Nina-Andreea 25 Nov 2013, 11:23

Hmm..dupa parerea mea (iubitoare de mazare ), mazarea e ingredientul principal aici, in umplutura. Dar cred ca se poate si inlocui; poate cu naut, fasole boabe, porumb, poate cu ciuperci, ardei. Daca incercati o alta varianta, sa ne spuneti cum a iesit!

lena
Elena (lena) 25 Nov 2013, 13:15

Nina, sa stii ca mi-ai luat-o dinainte - chiar zilele trecute imi salvasem o reteta de quiche cu mazare - anume ideea cu mazarea mi s-a parut faina.

Trebuia sa incerc varianta asta neaparat!

tiki
tiki 25 Nov 2013, 21:38

Eu cred ca ar arata bine si ar fi interesant, un amestec de "boabe",din ce a scris Nina, fara ciuperci. Poate incerc .Adica nu poate .PRECIS. O sa-mi vedeti "opera".

tiki
tiki 27 Nov 2013, 09:18

Buna. Am aparut cu promisiunea. Am respectat reteta intu totul.Am pus chiar si 3 ciuperci (pe care nu le-am simtit ),si am adaugat cateva boabe de fasole rosie din conserva si amestec mexican. Mie mi-a semanat cu pizza,care imi place mult. E hranitoare si satioasa. F.buna si arata si bine. Tava am pozat-o pe zi,iar buc.pe seara.Lena,iti doresc mult succes,si abia astept sa aud impresii,sa vad poze. Regret enorm ca nu sunt cu voi.Sa va simtiti bine si sa va distrati .Pupici.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 27 Nov 2013, 09:49

Tot eu. Parca se vede mai bine facuta ziua (poza).

Poza mea pentru reteta: