Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
după preferințe
●
Gem de gutui
1 buc
un borcan mic
●
Nuci
10 buc
prăjite puțin și sfărâmate
●
Ciocolata
100 g
pt glazură
●
Frisca lichida
50 ml
pt glazură
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Pregătim ingredientele. Aprindem focul mic la cuptor.
2
Separăm albușurile de gălbenușuri în 2 vase.
3
Vom pregăti acum nucile, în cazul în care alegeți să le folosiți. Le prăjim (fără ulei ori altceva!) la foc mic într-o tigăiță/crăticioară pentru 4-5 minute. Stați lângă ele, le scuturați din când în când. Aveți grijă să nu se ardă.
4
Le luăm de pe foc și le mutăm imediat (pentru a nu se continua procesul de prăjire) pe o farfurie.
5
Trecem la blat. Batem spumă albușurile cu 3 linguri (din cele 5) de zahăr.
6
Batem gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr (rămase din cele 5).
7
Urmează amestecarea celor 3: spuma de albușuri, spuma de gălbenușuri și făina.
8
Cu mișcări ușoare de jos în sus, încorporăm albușurile în gălbenușuri.
9
Apoi făina în ploaie în acest amestec.
10
Turnăm rulada în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt. (eu am pus 2 foi de hârtie pentru că tava mea e puțin arsă și prima hârtie -cea de sub blat - trebuie să fie curată și pe spate întrucât foaia de ruladă va fi rulată).
11
Nivelăm ușor și punem la cuptor la foc mic până încep să se rumenească ușor marginile.
12
Revenim la nucile răcite. Le punem într-o pungă și le zdrobim cu un sucitor.
13
Cam așa au arătat nucile mele.
14
Scoatem blatul de la cuptor.
15
După un minut, îl pudrăm cu puțin zahăr pudră.
16
Apoi rulăm cu tot cu hârtia de sub blat. (la mine a rămas în tavă cea de-a doua hârtie pe care am folosit-o din motive..tehnice :D). Puteți folosi un prosop ca să nu vă ardeți la mâini.
17
După ce s-a răcit (așa rulată se lasă la răcit), o desfacem. La mine s-a rupt puțin pentru că blatul a stat prea mult la cuptor și s-a uscat.
19
Presărăm nucile peste gem.
20
Rulăm din nou, de data asta fără hârtia de copt.
21
Cine dorește, poate face o glazură: puneți la foc mic ciocolata, untul și frișca până se omogenizează foarte bine. Eu nu am fost pregătită pentru asta :D, dar am topit la baie de aburi puțină ciocolată cu un cubuleț de unt.
22
Glasați rulada cu glazura de ciocolată.
23
Tăiem felii cu un cuțit a cărui lamă o scăldăm din când în când în apă fierbinte.
24
Și apoi servim invitații! Poftă bună!
Cantitate:
1 buc
(o ruladă =15-20 felii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
70 min
Data publicarii: