Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Oasele se spala in cateva ape si se lasa la desarat. Se pune leguma putina. Morcovul intreg,o ceapa,care se arunca si daca vreti si ceva albitura,(patrunjel,telina).
Pas 2
Se pune apa la fiert si se adauga carnea, se aduna spuma formata si se lasa la fiert cam 1,30 - 2 ore.
Pas 3
Dupa vreo ora se adauga si legumele intregi si se lasa sa fiarba impreuna pana sunt gata.
Pas 4
Separat, intr-o olicica facem un răntaş, din 2 linguri de ulei si cand e incins se adauga 2 linguri de faina si se lasa -se amesteca- sa se rumeneasca.
Pas 5
Cand este putin maroniu, luam cu un polonic din ciorba si adaugam peste faina si amestecam sa nu se faca cocoloase. Adaugam cam 4-5 polonice,pana cand subtiem faina din olicica.
Pas 6
Trebuie sa arate ca o smantana.
Pas 7
Apoi se toarna in oala mare cu ciorba si se lasa 2-3 minute sa fiarba impreuna. Leguma se scoate si se taie rondele,sau patratele,si se pun din nou in ciorba sau se mananca. Ceapa se arunca
Pas 9
Se ia 1 lingura de tarhon din borcanul cu otet si se marunteste. Se adauga in ciorba si se lasa sa dea un clocot ca sa iese aroma in ciorba (nu ca la frunzele de patrunjel care nu trebuie sa fiarba).
Pas 10
Acum preparam ouale. Intr-un vas de preferat antiaderent, se pune apa,otet si sare. Cand este f.f. fierbinte (sa nu fiarba cu bulbuci), spargem ouale incet ca la ochiuri si le lasam sa fiarba aprox. 10 minute.Numarul de oua difera, in functie de nr.de portii. Fiecare farfurie trebuie sa aiba 1 ou. Eu am niste forme de silicon anume ptr.asa ceva, dar imi plac mai mult cele fierte in apa,ca au o forma rotunda,mai de ou,nu de ochiuri.
Pas 11
Ouale se scot intr-un bol si se adauga la fiecare in farfurie.
Pas 12
Oul se zdrobeste ca sa dea o culoare frumoasa de la galbenus. Se poate adauga otet,daca tarhonul nu a acrit suficient, si sare (dar nu cred),daca oasele au fost desarate prea tare.
Sper sa va placa aceasta ciorba si va doresc:
POFTA BUNA !
Cantitate:
3 l
Timp de preparare:
200 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: