Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Acestia sunt dovleceii pe care eu i-am folosit. Cam mare disproportia,dar nu am gasit zucchini verde mai mic. Dar l-am taiat in doua pe lung. Vedeti ca am adaugat si un dovlecel "normal", care nu este in reteta originala. Va mai arat si "feliatorul",meu cu care fac si vinetele.
Dovleceii se spala, dar nu se curata ca sunt fragezi. Morcovii se curata. Ar fi bine ca toti sa aiba aceeasi dimensiune, dar ....cum avem.
Pas 2
Aici vedeti toti dovleceii feliati si morcovii. Eu am pus doi ca prea erau multe celelalte. Nu se sareaza acuma ca sa nu lase apa.
Si cel "normal",care nu mi-a incaput in tava de mai sus.
Pas 3
In reteta se spune sa se caleasca toate feliile in tigaie cu ulei de porumb, care da o culoare f. frumoasa -galbuie- si unt. Eu nu am avut si am calit in ulei de fl.soarelui si unt. Dar vazand cate felii am, si nu le termin pana maine, am calit dovleceii in cuptor in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, si numai morcovii care erau mai tari, i-am calit pe aragaz la tigaie. Se intorc pe ambele parti si se lasa putin, numai sa se inmoaie.
Pas 4
Dupa ce s-au calit, se scot pe servetele absorbante ca sa traga surplusul de ulei. Acuma se sareaza.
Pas 5
Cand ii aranjati pe farfurie alternati culorile galben-verde-rosu.....,dupa imaginatia fiecaruia si precis va iesi un platou foarte apetisant.
Pas 6
Faceti ce sos doriti si va place. Aici am facut un sos de mustar: In uleiul din tigaie-tava,daca v-a mai ramas (daca nu puneti altul), 1 lingura de mustar, 1 lingura de smantana, 1 lingurita amidon, 2-3 picaturi de otet balsamic ALB,(eu nu am avut decat...negru,l-am lasat sa-l vedeti), sare, piper. Si-l turnati peste dovlecei. Mai tarziu-nu am mai pozat- am facut si sosul de smantana cu usturoi si verdeata si mi-a placut mai mult.
POFTA BUNA !
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)