Ingrediente
●
Seminte de pin
100 g
sau de migdale,nuci, caju
●
Sare
10 g
mare,grunjoasa
●
Suc de lamaie
2 linguri
●
Usturoi
3 buc
catei - optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Acest sos se face, f. repede, daca ai tot ce-ti trebuie, insa cel mai frumos este sa mergi in padure sa aduni leurda.
2
Se alege leurda,se rup coditele mari. Eu am ales direct cum trebuie.
3
Se spala in 2-3 ape, si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
4
Pregatim toate ingredientele. Eu am pus si seminte de pin si miez de nuca
5
Punem totul in mixer. Eu am pus si 3 catei de usturoi.(desi ea e f. usturoiata, dar imi place mult usturoiul) Trebuie sa va spun ca leurda nu intra toata deodata in mixer, ci trebuie facuta in aprox. 3 transe
6
Se adauga si sucul de la o jumatate de lamaie sau cum va place de acru sau mai putin.
7
Gata. Este un sos f. bun. Eu il mananc pe paine prajita sau fac paste.
8
Dupa ce am terminat si am mestecat totul f. bine, se pune in borcane (ies 2),si se adauga deasupra o pelicula de ulei. Asta se face de cate ori consumam din borcan, ca sa se pastreze bine.
9
Dupa cum v-am spus mai fac si cu paste. Pun cateva linguri de sos si cateva linguri din apa in care au fiert pastele.
10
Acest sos se pastreaza in frigider pana la 6 saptamani si se spune ca si in caserole in congelator mai multe luni. (eu am pus si cand sa-l folosesc a fost amar).
Dar in concluzie este un sos f. bun.
POFTA BUNA !
Cantitate:
600 g
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)