Ingrediente
●
Seminte de pin
100 g
sau de migdale,nuci, caju
●
Sare
10 g
mare,grunjoasa
●
Suc de lamaie
2 linguri
●
Usturoi
3 buc
catei - optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Acest sos se face, f. repede, daca ai tot ce-ti trebuie, insa cel mai frumos este sa mergi in padure sa aduni leurda.
Pas 2
Se alege leurda,se rup coditele mari. Eu am ales direct cum trebuie.
Pas 3
Se spala in 2-3 ape, si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Pas 4
Pregatim toate ingredientele. Eu am pus si seminte de pin si miez de nuca
Pas 5
Punem totul in mixer. Eu am pus si 3 catei de usturoi.(desi ea e f. usturoiata, dar imi place mult usturoiul) Trebuie sa va spun ca leurda nu intra toata deodata in mixer, ci trebuie facuta in aprox. 3 transe
Pas 6
Se adauga si sucul de la o jumatate de lamaie sau cum va place de acru sau mai putin.
Pas 7
Gata. Este un sos f. bun. Eu il mananc pe paine prajita sau fac paste.
Pas 8
Dupa ce am terminat si am mestecat totul f. bine, se pune in borcane (ies 2),si se adauga deasupra o pelicula de ulei. Asta se face de cate ori consumam din borcan, ca sa se pastreze bine.
Pas 9
Dupa cum v-am spus mai fac si cu paste. Pun cateva linguri de sos si cateva linguri din apa in care au fiert pastele.
Pas 10
Acest sos se pastreaza in frigider pana la 6 saptamani si se spune ca si in caserole in congelator mai multe luni. (eu am pus si cand sa-l folosesc a fost amar).
Dar in concluzie este un sos f. bun.
POFTA BUNA !
Cantitate:
600 g
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)