Ingrediente
●
Semințe de pin
100 g
sau de migdale, nuci, caju
●
Sare
10 g
mare, grunjoasă
●
Suc de lămâie
2 linguri
●
Usturoi
3 buc
căței - opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Acest sos se face, f. repede, dacă ai tot ce-ți trebuie, însă cel mai frumos este să mergi în pădure să aduni leurdă.
Pas 2
Se alege leurda, se rup codițele mari. Eu am ales direct cum trebuie.
Pas 3
Se spală în 2-3 ape, și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Pas 4
Pregătim toate ingredientele. Eu am pus și semințe de pin și miez de nucă
Pas 5
Punem totul în mixer. Eu am pus și 3 căței de usturoi.(deși ea e f. usturoiată, dar îmi place mult usturoiul) Trebuie să vă spun că leurda nu intră toată deodată în mixer, ci trebuie făcută în aprox. 3 tranșe
Pas 6
Se adaugă și sucul de la o jumătate de lămâie sau cum vă place de acru sau mai puțin.
Pas 7
Gata. Este un sos f. bun. Eu îl mănânc pe pâine prăjită sau fac paste.
Pas 8
După ce am terminat și am mestecat totul f. bine, se pune în borcane (ies 2), și se adaugă deasupra o peliculă de ulei. Asta se face de câte ori consumăm din borcan, ca să se păstreze bine.
Pas 9
După cum v-am spus mai fac și cu paste. Pun câteva linguri de sos și câteva linguri din apa în care au fiert pastele.
Pas 10
Acest sos se păstrează în frigider până la 6 săptămâni și se spune că și în caserole în congelator mai multe luni. (eu am pus și când să-l folosesc a fost amar).
Dar în concluzie este un sos f. bun.
POFTĂ BUNĂ !
Cantitate:
600 g
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)