Tahini (Pastă de susan)

Tahini (Pastă de susan)

O rețetă foarte simplă și la îndemâna oricui. Este indispensabil pentru a face hummus. Această pastă de susan -Tahini- se găsește și la magazin (și la drogherii), dar e destul de scumpă și mai mult e o cantitate mai mare, tu poate având nevoie doar de câteva linguri. Adevărat că se poate păstra în frigider mai mult timp, dar poate nu ai nevoie în acea perioadă. Așa că dacă vă interesează o puteți face foarte simplu.

Ingrediente

Susan
160 g
   
Ulei
120 g
de floarea soarelui sau de susan
Sare
5 g
   

Pași de urmat

Pas 1

    Acestea sunt cele 3 ingrediente necesare. Eu v-am scris cantitățile din rețeta originală, dar aici am făcut numai jumătate, de aceea o să vedeți așa puțin. Nu am avut nevoie de mai mult, chiar mi-au și rămas 2 linguri.

Tahini (Pastă de susan) - Pas 1
Pas 2

 Susanul se pune într-o tigaie uscată, preîncălzită și se amestecă tot timpul. Nu  trebuie să-și schimbe culoarea ci doar să se încălzească bine. Aproximativ 2 minute, apoi se stinge focul și se continuă amestecatul să se mai domolească puțin, tigaia fiind încă fierbinte.

Tahini (Pastă de susan) - Pas 2
Pas 3

După ce s-a răcit complet se pune într-un bol vertical împreună cu puțină sare și puțin ulei. Blenderul trebuie să fie destul de puternic ca să zdrobească boabele de susan. Se blendează adăugându-se ulei câte puțin. Nu se folosește ulei de măsline fiind prea puternic la gust. (Cel mai bun e cel de susan dacă aveți). Nu trebuie să puneți tot uleiul (120 ml), ci numai 80-90.

Tahini (Pastă de susan) - Pas 3
Pas 4

       Pasta nu trebuie să fie nici groasă nici subțire. Trebuie să curgă, având consistența unui aluat de clătite. Folosiți cât aveți nevoie și dacă vă rămâne se poate păstra în borcan închis ermetic la frigider 1 lună.

Nu-i așa că a fost simplu? Succes în rețeta care doriți să o faceți cu acest tahini.

Tahini (Pastă de susan) - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 250 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Utile

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Egen
Egen 28 Sep 2015, 19:45

Eu l-am facut in blender normal si nu i-am adaugat mult ulei. Am folosit ulei de susan. E foarte gustos!

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 29 Sep 2015, 09:02

Bravo. Ma bucur, si cu ulei de susan e mult mai bun.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 21 Apr 2016, 16:11

Intrebare: am facut acum aproape o saptamana aceast tahini din jumatate de ingrediente (cam: 80g susan, 50g ulei) si mi-au iesit 2 portii pt hummus, si am pastrat o portie intr-un bol, cu folie alimentara peste, destul de etans (zic eu). Este normal ca sa se separe uleiul? Acum am o pelicula de ulei de 1-2 mm la suprafata. Sau pot sa-l arunc, s-o fi "taiat" .. ?

lena
Elena (lena) Andreea (ianadeea) 21 Apr 2016, 16:14

Da, si la mine s-a separat, este normal asa. Poti sa-l amesteci iar sau mai scurgi din ulei.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 22 Apr 2016, 10:28

Multumesc frumos, Lena, asa o sa fac. Momentan astept sa mi se coaca un avocado, si fac iar un hummus. Pupici

Nota mea pentru rețetă:
pdoina
pdoina 22 Jun 2017, 06:41

Se poate face cu faina de susan?

lena
Elena (lena) pdoina 22 Jun 2017, 08:39

Cred ca da.

Mihaela 2
Mihaela Lamba (Mihaela 2) 22 Sep 2023, 16:36

Foarte bun, nici nu ma indoiam sa fie altfel!🥰

tiki
tiki Mihaela Lamba (Mihaela 2) 22 Sep 2023, 17:41

 

 Multumesc ! Ma bucur !. Sa aveti Pofta buna !