Ingrediente
●
Ulei
120 g
de floarea soarelui sau de susan
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Acestea sunt cele 3 ingrediente necesare Eu v-am scris cantitatile de din reteta originala, dar aici am facut numai jumatate, de aceea o sa vedeti asa putin. Nu am avut nevoie de mai mult, chiar mi-au si ramas 2 linguri.
Pas 2
Susanul se pune intr-o tigaie uscata, preincalzita si se mesteca tot timpul. Nu trebuie sa-si schimbe culoarea ci doar sa se incalzeasca bine. Aproximativ 2 minute, apoi se stinge focul si se continua mestecatul sa se mai stampere putin, tigaia fiind inca fierbinte.
Pas 3
Dupa ce s-a racit complect se pune intr-un bol verticat impreuna cu putina sare si putin ulei. Blenderul trebuie sa fie destul de puternic ca sa zdrobeasca bobitele de susan. Se blendeaza adaugandu-se ulei cate putin. Nu se foloseste ulei de masline fiind prea puternic la gust. (Cel mai bun e cel de susan daca aveti). Nu trebuie sa puneti tot uleiul (120 ml), ci numai 80-90.
Pas 4
Pasta nu trebuie sa fie nici groasa nici subtire. Trebuie sa curga ,avand consistenta unui aluat de clatite. Folositi cat aveti nevoie si daca va ramane se poate pastra in borcan inchis ermetic la frigider 1 luna.
Nu-i asa ca a fost simplu? Succes in reteta care doriti sa o faceti cu aceast tahini.
Cantitate:
250 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)