Tahini (Pasta de susan)

Tahini (Pasta de susan)

O reteta foarte simpla si la indemana oricui . Este indinspensabil pentru a face hummus. Aceasta Pasta de susan -Tahini- se gaseste si la magazin (si la drogherii),dar e destul de scumpa si mai mult e o cantitate mai mare, tu poate avand nevoie doar de cateva linguri. Adevarat ca se poate pastra in frigider mai mult timp,dar poate nu ai nevoie in aceea perioada. Asa ca daca va intereseaza o puteti face foarte simplu.

Ingrediente

Susan
160 g
Ulei
120 g
de floarea soarelui sau de susan
Sare
5 g

Pasi de urmat

1

    Acestea sunt cele 3 ingrediente necesare Eu v-am scris cantitatile de din reteta originala, dar aici am facut numai jumatate, de aceea o sa vedeti asa putin. Nu am avut nevoie de mai mult, chiar mi-au si ramas 2 linguri.

2

 Susanul se pune intr-o tigaie uscata, preincalzita si se mesteca tot timpul. Nu  trebuie sa-si schimbe culoarea ci doar sa se incalzeasca bine. Aproximativ 2 minute, apoi se stinge focul si se continua mestecatul sa se mai stampere putin, tigaia fiind inca fierbinte.

3

Dupa ce s-a racit complect se pune intr-un bol verticat impreuna cu putina sare si putin ulei. Blenderul trebuie sa fie destul de puternic ca sa zdrobeasca bobitele de susan. Se blendeaza adaugandu-se ulei cate putin. Nu se foloseste ulei de masline fiind prea puternic la gust. (Cel mai bun e cel de susan daca aveti). Nu trebuie sa puneti tot uleiul (120 ml), ci numai 80-90.

4

       Pasta nu trebuie sa fie nici groasa nici subtire. Trebuie sa curga ,avand consistenta unui aluat de clatite. Folositi cat aveti nevoie si daca va ramane se poate pastra in borcan inchis ermetic la frigider 1 luna.

Nu-i asa ca a fost simplu? Succes in reteta care doriti sa o faceti cu aceast tahini.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 250 grame
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Utile

Comentarii

Egen
Egen 28 sep 2015, 19:45

Eu l-am facut in blender normal si nu i-am adaugat mult ulei. Am folosit ulei de susan. E foarte gustos!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 29 sep 2015, 09:02

Bravo. Ma bucur, si cu ulei de susan e mult mai bun.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 21 apr 2016, 16:11

Intrebare: am facut acum aproape o saptamana aceast tahini din jumatate de ingrediente (cam: 80g susan, 50g ulei) si mi-au iesit 2 portii pt hummus, si am pastrat o portie intr-un bol, cu folie alimentara peste, destul de etans (zic eu). Este normal ca sa se separe uleiul? Acum am o pelicula de ulei de 1-2 mm la suprafata. Sau pot sa-l arunc, s-o fi "taiat" .. ?

lena
Elena (lena) Andreea (ianadeea) 21 apr 2016, 16:14

Da, si la mine s-a separat, este normal asa. Poti sa-l amesteci iar sau mai scurgi din ulei.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 22 apr 2016, 10:28

Multumesc frumos, Lena, asa o sa fac. Momentan astept sa mi se coaca un avocado, si fac iar un hummus. Pupici

Nota mea pentru reteta:
pdoina
pdoina 22 iun 2017, 06:41

Se poate face cu faina de susan?

lena
Elena (lena) pdoina 22 iun 2017, 08:39

Cred ca da.