Înghețată de cacao (pe zăpadă)

Înghețată de cacao (pe zăpadă)

Rețeta de înghețată cu cacao am găsit-o într-o carte veche de bucate a bunicii mele din Basarabia. Era puțin mai complicată și am adaptat-o astfel încât să fie ușor de pregătit. Și pentru că e iarnă și știu un truc foarte ingenios pe care l-am învățat de la tatăl meu, am zis să fac rețeta. O să vi se pară ciudat să pregătiți iarna înghețată când e așa de frig dar vă asigur că la căldurică, în casă, e tocmai bună de savurat!

Ingrediente

Zahăr
18 lingurite
   
Lapte
60 ml
o ceașcă
Cacao
6 lingurite
   
Esență de rom
1 buc
   
Unt
50 g
   
Ouă
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un castronel se amestecă zahărul cu laptele rece, până se dizolvă. Urmează lingurițele de cacao și esența.

Dacă vi se pare prea multă cacao, puneți doar 4 lingurițe. Așa am procedat eu și tot a avut un gust intens de ciocolată.

Înghețată de cacao (pe zăpadă) - Pas 1
Pas 2

Topim untul la microunde sau pe foc și îl lăsăm să se răcească. 

Ne ocupăm de ouă. Separăm gălbenușurile de albușuri, cele din urmă le batem spumă cu un praf de sare.

Înghețată de cacao (pe zăpadă) - Pas 2
Pas 3

La untul topit adăugăm compoziția de cacao, urmate de gălbenușuri și albușurile spumă. Amestecăm bine toată compoziția.

Eu am ales o oală mai mare în care am amestecat compoziția pentru că următorul pas este cel cu trucul 

Înghețată de cacao (pe zăpadă) - Pas 3
Pas 4

Așa, cum compoziția este gata, e timpul pentru truc. Alegeți un loc cu multă zăpadă și puneți oala acoperită cu un capac, pe zăpadă. Acum învârtiți oala foarte puternic și veți observa că în câteva minute compoziția se leagă.

Trebuie să aveți ceva răbdare și puțină forță ca să scurtați timpul de congelare :)).

Înghețată de cacao (pe zăpadă) - Pas 4
Pas 5

Așa arată înghețata după "învarteală" :)). Am mai ținut-o în congelator încă vreo 2 ore și pe urmă a fost gata de servit.

Înghețată de cacao (pe zăpadă) - Pas 5
Pas 6

Buun, chiar dacă afară sunt -15 grade, în casă la căldurică e numai bună. 

Înghețată de cacao (pe zăpadă) - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (un castron)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

kitina50
cristina andreescu (kitina50) 25 May 2012, 23:13

da, interesant, dar eu stiu un altfel de inghetzata, retzeta simpla , raopida si iese o cantitate considerabila

kitina50
cristina andreescu (kitina50) 25 May 2012, 23:24

se pun intr-un vas 17 linguri de zahar,care se amesteca cu 8 galbenusuri, apoi, se adauga 1 lingura ulei, o lingura faina , 4 linguri cacao "olanda".si un litru lapte;,.'se pune pe foc moale , se  amesteca usor, pana incepe sa fiarba , se lasa mai putzin de 10 minute, oricum se ingroasa,.,;',se  da laoparte, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga 100 gr, unt PREZIDENT

in alt vas ptr mixer, se bat cele 8 albusuri, (ramase), cu putzina sare si 7 linguri de zahar , gospodinele experimentate, intzeleg, apoi, se adauga treptat mestecand usor de jos in sus cealata compozitzie lasata la racit.BINEINTZELES, ca se adauga arome, precum coaja de lamaie zahar vaninilat si dupa preferintza se adauga nuca sau alune prajite la cuptor si zdrobite la alegere cantitatea si marimea lor,.;[se amesteca toul usor, se pun in vase adegvate si se baga la congelator cel putzin 2 hore, dupa care sunt ok, ptr servit.,;'[SE POT TINE TOATA VARA.se pot servi la orice ora si cu orice ocazie, musafiri, rude sau vecini, sunt aspectoase si delicioase.,;'[ INCEARCA SI VEI VEDEA !!POFTA MARE;,.'[P['!!!!