Dovlecel Sotat cu Legume

Dovlecel Sotat cu Legume

Este o rețetă foarte ușoară, este bună servită ca garnitură pe lângă orez și carne

Ingrediente

Dovlecel verde
4 buc
4 Jumătăți
Roșie
1 buc
   
Ceapă
1 buc
Jumătate de ceapă
Ardei
1 buc
2 jumătăți fără semințe
Frunze de ceapă
4 buc
   
Frunze de usturoi
2 buc
   
Frunze de țelină
5 buc
   
Frunze de pătrunjel
3 buc
   
Condimente diverse
4 g
Vezi pasul 6
Mărar
4 g
Mărarul dă un gust mai aromat

Pași de urmat

Pas 1

Acestea sunt toate ingredientele care trebuie să le aveți pe masă P.S Rețeta nu necesită apă!

Dovlecel Sotat cu Legume - Pas 1
Pas 2

Tocați ingredientele (în afară de dovlecel) și le puneți într-o tigaie cu ulei

Dovlecel Sotat cu Legume - Pas 2
Pas 3

(Optional) Tocați jumătate de ardei iute și puneți-l în tigaie pentru a da gust mai picant

Dovlecel Sotat cu Legume - Pas 3
Pas 4

Puneți tigaia pe foc și adăugați sare și puțin zahăr, apoi amestecați

Dovlecel Sotat cu Legume - Pas 4
Pas 5

Radeți dovleceii și adăugați-i în tigaie, apoi amestecați

Dovlecel Sotat cu Legume - Pas 5
Pas 6

Adăugați piper, curry, condiment de pui și condiment de legume

 

 

Dovlecel Sotat cu Legume - Pas 6
Pas 8

Puneți capacul și lăsați să fiarbă 5 minute sau până când iese zeama din dovlecei

Dovlecel Sotat cu Legume - Pas 8
Pas 9
Aici descrierea pasului. Ignoră dacă ai terminat.
Dovlecel Sotat cu Legume - Pas 9
Pas 10

După ce iese zeama, dovlecelul e gata să fie servit ca garnitură! Poftă Bună! 

Dovlecel Sotat cu Legume - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 25 min
Data publicării:
Colecții: Garnituri, Legume

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

CostinDRAGHIA332
Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) 29 Jun 2017, 20:26

Toate ca toate dar de ce Delikat ?!?

lena
Elena (lena) Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) 29 Jun 2017, 20:32

Reteta nu-mi apartine, si eu nu sunt de acord dar cum prefera fiecare...

StelaPopescu721
StelaPopescu721 Elena (lena) 04 Jul 2017, 13:11

Sa nu creada cineva ca ma sponsorizeaza 

StelaPopescu721
StelaPopescu721 Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) 04 Jul 2017, 13:01

Am scris Deklikat pentru ca multi zic condimentului de legume doar Delikat pentru ca nu exista prea multe branduri, Mai sunt si Mirodenia si altele, insa Delikat gasesti la orice magazin

CostinDRAGHIA332
Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) StelaPopescu721 04 Jul 2017, 15:46

Nu m-am facut inteles...personal n-am nimic cu firma Delikat. Mai sus, cind am intrebat de ce Delikat? m-am referit la intreaga gama de produse intens chimizate (si sarate) ce se regasesc (asa cum bine a remarcat si d-na Popescu) sub denimirea generica Delikat. Ideea este de ce n-am putea rijgii un pic de morcov, telina, radacini de pastirnac, partunjel (de preferat luate din piata, de la tarani) in loc de foarte comodul praf ticalos.  Tocmai aici e drama : "...insa Delikat gasesti la orice magazin".  Sper ca nu se supara nimeni daca fac apologia unui gatit cit mai natural, mai sanatos.

StelaPopescu721
StelaPopescu721 Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) 04 Jul 2017, 18:25

Adevarat, insa eu personal nu am gradina insa stiu persoane care au si isi fac propile condimente, o zi buna 

StelaPopescu721
StelaPopescu721 Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) 04 Jul 2017, 18:26

Ori luate de la tarani... propile condimente... trebuie sa incerc asta! Multumesc mult!