Ciuperci Pleurotus pane

Ciuperci Pleurotus pane

O rețetă simplă, rapidă și gustoasă!

Astăzi chiar nu am avut timp să gătesc și rapid am făcut ciuperci pane!

Ingrediente

Ciuperci pleurotus
1 kg
   
Ouă
2 buc
chiar și trei puteți folosi, depinde de cantitatea de ciuperci
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
pentru prăjit
Făină albă
50 g
plus, minus la cantitatea de făină, compoziţia nu trebuie să fie prea subţire
Piper
1 lingurita
și mai puţin de o linguriţă
Sare
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Am pregătit ingredientele.

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 1
Pas 2

Ciupercile se curăță, se spală bine și se opăresc puțin.

După ce s-au înmuiat, se scot și se pun la scurs!

Atenție, trebuie să fie scurse bine de apă!

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 2
Pas 3

Am preparat compoziția pentru pane: într-un castron am pus 2 ouă, făină, sare și piper. Apoi le-am bătut bine cu furculița.

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 3
Pas 4

Se ia câte o ciupercuță și se pune în compoziție, le întorceam pe ambele părți să se prindă bine compoziția de ciupercuță.

 

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 4
Pas 5

Apoi punem la prăjit ciupercile într-o tigaie cu ulei.

Se prăjesc pe ambele părți!

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 5
Pas 6

Se servesc calde sau reci!

Se pot servi cu maioneză!

Poftă Bună!

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Ciuperci

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 05 Feb 2011, 08:31

Interesanta ideea Ellena, chiar nu m-am gandit niciodata la ciuperci asa gatite - denumirea am schimbat-o la ciuperci - li se spune "pastrav de fag" mai mult pentru cunoscatori, asa in popor se numesc Pleurotus.

olguta
olguta 07 Feb 2011, 20:07

excelenta receta. eu am invatat-o de la mama si am facut-o de multe ori. iti lingi si degetele. Asa ca bravo Ellena pentru postarea recetei si recomand tuturor sa o incerce.

Nota mea pentru rețetă:
l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 06 Apr 2016, 22:52

eu am facut azi  si dupa aia m am uitat aici; adica acum; asa ca am facut ca sa mi placa:nu am oparit ciupercile; au iesit super carnoase, faine...simplu ca orice pane

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 06 Apr 2016, 22:53

si cu un gust deosebit  , nefiind oparite, s au prajit ele "cu succes"