Spanac cu creveți

Spanac cu creveți

Vă prezint un alt mod de a prepara spanacul - foarte sănătos și rapid. Noi deja eram plictisiți de clasica rețetă, dar cum nu știam alte variante....... , multe nu știam noi pe vremuri. Doar de când am descoperit acest sait am învățat o mulțime de lucruri noi.

Ingrediente

Spanac proaspat
500 g
   
Creveti congelati
100 g
și prefierți
Ulei de măsline
3 linguri
   
Usturoi
3 buc
căței
Seminte de pin
30 g
   
Stafide
20 g
ținute 1 oră în vin alb
Sare,piper,curry
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele, stafidele le avem deja în vin de ceva vreme.

Spanac cu creveți - Pas 1
Pas 2

Spanacul se spală, se usucă și se rupe dacă frunzele sunt mari, dacă nu - se lasă întreg.

Spanac cu creveți - Pas 2
Pas 3

Usturoiul se taie felii {dar dacă nu vă place îl tăiați în două, îl căliți un pic în ulei și îl scoateți, să rămână doar gustul}

Creveții se spală, se șterg să nu fie uzi și se condimentează cu sare, piper și curry care le dă o frumoasă culoare galbenă.

Uleiul se încălzește în tigaie, se pune usturoiul împreună cu creveții, se călesc la foc iute 2 minute amestecând întruna să nu se ardă.

Spanac cu creveți - Pas 3
Pas 4

Când sunt rumeni, creveții se scot din tigaie iar în uleiul care rămâne punem spanacul.

Spanac cu creveți - Pas 4
Pas 5

Spanacul se pune pe rând, pare mult la început, nu încape tot, dar el scade foarte repede - nu punem capac, doar amestecăm ușor, ca cel deasupra să ajungă în ulei.

Spanac cu creveți - Pas 5
Pas 6

Într-un minut spanacul scade, atunci adăugăm creveții și usturoiul, condimentăm dacă mai este necesar, amestecăm ușor, punem vinul de la stafide și semințele de pin, mai lăsăm un minut să se evapore vinul la foc mare.

Spanac cu creveți - Pas 6
Pas 7

Spanacul nu trebuie să stea pe foc mai mult de 3-4 minute, așa își va păstra toate vitaminele și culoarea. La final se pun stafidele și se amestecă totul.

Eu fac această rețetă și cu un fel de paste din pește și fructe de mare, au culoare gri și sunt ca și spaghetele, ca să nu zic viermi, datorită acestui fapt nu prea le probează nimeni, nouă ne plac mult. Cred că în țară nu se găsesc, am să pun poză sau o rețetă cu ele.

Poftă Bună!

Spanac cu creveți - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Colecții: Mancaruri cu PESTE

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 13 Feb 2011, 09:40

Aici ai reusit sa ma surprinzi! Foarte frumos - eu demult cautam si metoda simpla de a prepara spanac si una de creveti. VIne si sezonul de spanac, deci este deja pe lista "de facut".

spiriduena
elena (spiriduena) 14 Feb 2011, 00:52

Mersi ,eu numai asa mai fac spanacul de cand am aflat reteta ,doar ca mai fac cu niste "viermisori "  facuti din aluat cu carne de peste si fructe de mare ,lasand la o parte forma lor "ciudatica "au si culoarea gri ,sunt foarte gustosi  cumpar si congelati si la conserva.

Albinuta
Albinuta 31 May 2013, 21:37

Spiriduena, spune-ne cum se numesc acei ''viermisori'' din fructe de mare, sa incercam si noi....