Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

O reteta cu multe legume, sanatoasa, delicioasa, mai ales pentru consumatorii de peste si nu numai.

Ingrediente

Peste crap
1 buc
2 kg
Ardei gras
2 buc
Ceapa rosie
2 buc
Morcovi
2 buc
Telina
1 buc
Patrunjel tocat
1 buc
legatura
Rosii
3 buc
Lamaie
1 buc
Rozmarin
1 lingurite
Sare
2 linguri
Piper
1 lingurite
Ulei de masline
5 linguri
Vin alb
250 ml

Pasi de urmat

1

Curatam pestele si il spalam bine. Dam pe razatoare morcovii si telina, taiem o ceapa si adeii grasi de marime potrivita. Ungem tava cu vreo 2 linguri de ulei si facem un "pat" din aceste legume plus patrunjelul tocat.

2

Luam pestele, il frecam bine cu o lingura de sare si il punem in tava peste legume. Taiem cealalta ceapa, rosiile si lamaia felii.

3

Bagam si in burta pestelui ceva legume,lamaie, putin patrunjel si rozmarin. Crestam pestele pe deasupra in 5-6 locuri, in care bagam jumatati de felii de lamaie, iar cu restul de legume ramase decoram frumos pe langa peste si pe deasupra.

4

Presaram sare, piper si rozmarin dupa gust, punem uleiul de masline, vinul si putina apa. Bagam tava in cuptorul preincalzit cam 30-45 de minute.   POFTA BUNA! 

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 bucati (portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Cori
Cori 19 ian 2012, 21:22

Si de asta imi aduc aminte cu drag, dar mai ales cu pofta

Poza mea pentru reteta: