Naut cu chiftelute de porc

 Naut cu chiftelute de porc

Nautul nu prea se foloseste in Romania din pacate, desi are mai multe proprietati decat fasolea uscata si este si mai gustos.

Aici am facut cu chiftele de carne, se poate face cu orice fel de carne si exact aceasta reteta, fac eu cu mai putin naut si adaug cartofi cubulete sau paste fainoase mici sau frunze de spanac, chiar la sfarsit adaugate. Sper sa incercati si voi aceste feluri de mancare cu naut.

Ingrediente

Naut fiert
500 g
Chitelute de carne de porc
250 g
sau carnea scoasa din carnat proaspat
Ceapa
1 buc
mijlocie
Ardei gras rosu
1 buc
jumatate daca este mai mare
Ardei verde
1 buc
nu picant
Morcovi
1 buc
Sos de rosii
150 g
Vin alb
50 ml
Sare,piper,curry,boia dulce
1 lingurite
Cimbru,oregano
1 lingurite
Ulei
3 linguri

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele, daca le avem toate la indemana terminam mai repede si mancarea iese sigur gustoasa .

2

Pregatim carnea, eu am pus aici chiftelele gata facute, asa le-am cumparat, voi puteti pune carne din carnat sau carne tocata de porc condinentata si facuta bilute .

Punem tigaia la incalzit, punem uleiul, lasam sa se incalzeasca bine si prajim chiftelele la foc potrivit, le rumenim bine si le scoatem, le pastram calde.

3

In uleiul ramas de la chiftele punem ceapa taiata marunt, saram si lasam un pic sa se inmoaie, amestecam sa nu se arda.

4

Adaugam morcovul taiat marunt, apoi ardeiul rosu si ardeiul verde, la fel taiati marunt, amestecam bine, mai punem un pic de sare.

5

Adaugam vinul si punem capac, lasam sa fiarba la foc mic 5 minute.

6

Punem acum chiftelutele, boiaua, curry, piper dupa gust si jumatate de pahar de apa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic pana este carnea aproape gata, depinde si de cat de mari sunt  bucatile de carne.

7

Probam carnea si daca este aproape fiarta adaugam nautul fiert, mai punem apa cat sa acopera nautul bine,amestecam.

Nautul trebuie pus la inmuiat cu o zi inainte de fierbere, ca si fasolea uscata, se pune la fiert cu sare, dafin, leustean sau alte arome care va plac voua. Puteti fierbe cantitate mai mare si apoi pastrat la frigider cateva zile - sau chiar congelat.

8

Peste naut punem sosul de rosii si mai lasam sa fiarba [depinde cat de fiert este nautul], daca a fost fiert mai tare nu mai lasam  mult sa nu se zdrobeasca boabele.

9

La final punem ierburile, si condimente daca mai este nevoie, amestecam usor si acoperim cu capacul. Stingem focul si lasam sa primeasca aroma de la ierburi.

10

Si gata mancarica noastra de naut si muuult patrunjel verde pe deasupra .

Cu painea proaspata de la Lena este o bunatate,  ca nu te mai saturi.

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 4 bucati (portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Colectii: Porc

Comentarii

Lavi
Lavi 14 feb 2011, 11:03

de ce  mai incercam chiftelutele  cand fierb daca ele sunt deja prajite?

spiriduena
elena (spiriduena) 15 feb 2011, 16:41

Lavi - pt. ca nu le prajim de tot ,sunt doar  rumenite ,scuze probabil nu am fost eu destul de explicita  si apoi depinde si de carne ,daca nimeresti carnea mai batrana  trebuie sa fiarba mai mult .