Muschiulet de porc impletit

Muschiulet de porc impletit

Cel mai mult imi place carnea de porc. Si muschiuletul este cea mai frageda bucata. Este o reteta simpla si se face si repede. Ca garnitura faceti fiecare ca va place. Eu de obicei fac cu piure de pastarnac, dar aici cred ca e cu cartofi (poza fiind demult).

Ingrediente

Muschiulet de porc
1 buc
cat mai lung
Apa
100 ml
Ulei
80 ml
Vin alb
100 ml
Ulei de masline
5 linguri
incepe marinata
Condimente ptr.porc
1 lingurite
Cimbru uscat
1 lingurite
Foaie de dafin
2 buc
Boia dulce
1 lingurite
Sare si piper
1 lingurite

Pasi de urmat

1

 Se alege un muschiulet cat mai lung. Se face o marinata din 5 linguri ulei...etc, ce ma scris la ingrediente de la ulei in jos. Se amesteca toate si se freaca bine cu mana. Se pune in frigider ptr.1-2 ore.

 

 

2

 Se scoate din frigider si se taie 3 fasii, ramanand un capat netaiat.  Se impleteste, iar la celalalt capat se prinde cu o  scobitoare.

3

   Se pune intr-o tava de copt impreuna cu uleiul si apa si se acopera cu o folie de Al. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 gr.,timp de 45-50 min. Dupa primele 20 min.se scoate folia ,se adauga vinul alb si se lasa in cuptor pana se rumeneste.

4

Se scoate si se pune pe un platou cu garnitura si salata preferata. Garnitura de pastarnac:se pun la fiert 500 gr.pastarnac si 2-3 cartofi medii, spalate si taiate cuburi.Dupa ce s-au muiat se scurge apa si se zdrobeste-blendeaza-, adaugandu-se unt cat o nuca,lapte fierbinte, sare si ce condimente va plac. Cam asta-i tot. Va doresc POFTA  BUNA.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Rora
Rora 26 mai 2015, 00:55

Deja imi vine sa iti imbunatatesc reteta... cum sunt fasii, ar trebui sa pui in impletitura cate o fellie de slaninuta afumata, de ceapa, de rosie, sa vezi ce suculenta ai apoi si cascavall ca e f bun in combinatie. Eu impletit nu am facut, dar felii cu cate un catel de usturoi pe partea deasupra, doar sa il aromeze sub capac, apoi luat usturoiul si pusa o felie de cascavall, asa ma delectam, cand eram grabita. E foarte frumos cum ti-a iesit. Si imi p-llace ca gatesti des si variat. As fi vrut sa ma infiezi o vreme sa ma alinti ,ca tare cred ca e bine la tine acasa.Mare mersi trebuie sa iti dea sotul dumitale, stimata doamna Lena.

lena
Elena (lena) 28 mai 2015, 19:56

Multumesc Rora, sotul este foarte multumit si mi-o spune dupa fiecare masa :) Multumesc de comentariu!

Reteta este postata de Tiki, dar oricum va multumim mult de idei