Muschiulet de porc impletit

Muschiulet de porc impletit

Cel mai mult imi place carnea de porc. Si muschiuletul este cea mai frageda bucata. Este o reteta simpla si se face si repede. Ca garnitura faceti fiecare ca va place. Eu de obicei fac cu piure de pastarnac, dar aici cred ca e cu cartofi (poza fiind demult).

Ingrediente

Muschiulet de porc
1 buc
cat mai lung
Apa
100 ml
Ulei
80 ml
Vin alb
100 ml
Ulei de masline
5 linguri
incepe marinata
Condimente ptr.porc
1 lingurite
Cimbru uscat
1 lingurite
Foaie de dafin
2 buc
Boia dulce
1 lingurite
Sare si piper
1 lingurite

Pasi de urmat

1

 Se alege un muschiulet cat mai lung. Se face o marinata din 5 linguri ulei...etc, ce ma scris la ingrediente de la ulei in jos. Se amesteca toate si se freaca bine cu mana. Se pune in frigider ptr.1-2 ore.

 

 

2

 Se scoate din frigider si se taie 3 fasii, ramanand un capat netaiat.  Se impleteste, iar la celalalt capat se prinde cu o  scobitoare.

3

   Se pune intr-o tava de copt impreuna cu uleiul si apa si se acopera cu o folie de Al. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 gr.,timp de 45-50 min. Dupa primele 20 min.se scoate folia ,se adauga vinul alb si se lasa in cuptor pana se rumeneste.

4

Se scoate si se pune pe un platou cu garnitura si salata preferata. Garnitura de pastarnac:se pun la fiert 500 gr.pastarnac si 2-3 cartofi medii, spalate si taiate cuburi.Dupa ce s-au muiat se scurge apa si se zdrobeste-blendeaza-, adaugandu-se unt cat o nuca,lapte fierbinte, sare si ce condimente va plac. Cam asta-i tot. Va doresc POFTA  BUNA.

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Rora
Rora 26 mai 2015, 00:55

Deja imi vine sa iti imbunatatesc reteta... cum sunt fasii, ar trebui sa pui in impletitura cate o fellie de slaninuta afumata, de ceapa, de rosie, sa vezi ce suculenta ai apoi si cascavall ca e f bun in combinatie. Eu impletit nu am facut, dar felii cu cate un catel de usturoi pe partea deasupra, doar sa il aromeze sub capac, apoi luat usturoiul si pusa o felie de cascavall, asa ma delectam, cand eram grabita. E foarte frumos cum ti-a iesit. Si imi p-llace ca gatesti des si variat. As fi vrut sa ma infiezi o vreme sa ma alinti ,ca tare cred ca e bine la tine acasa.Mare mersi trebuie sa iti dea sotul dumitale, stimata doamna Lena.

lena
Elena (lena) 28 mai 2015, 19:56

Multumesc Rora, sotul este foarte multumit si mi-o spune dupa fiecare masa :) Multumesc de comentariu!

Reteta este postata de Tiki, dar oricum va multumim mult de idei