Mușchiuleț de porc împletit

Mușchiuleț de porc împletit

Cel mai mult îmi place carnea de porc. Și mușchiulețul este cea mai fragedă bucată. Este o rețetă simplă și se face și repede. Ca garnitură faceți fiecare cum vă place. Eu de obicei fac cu piure de păstârnac, dar aici cred că e cu cartofi (poza fiind demult).

Ingrediente

Muschiulet de porc
1 buc
cât mai lung
Apa
100 ml
   
Ulei
80 ml
   
Vin alb
100 ml
   
Ulei de măsline
5 linguri
începe marinata
Condimente ptr.porc
1 lingurita
   
Cimbru uscat
1 lingurita
   
Foaie de dafin
2 buc
   
Boia dulce
1 lingurita
   
Sare si piper
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

 Se alege un mușchiuleț cât mai lung. Se face o marinată din 5 linguri de ulei... etc, ce am scris la ingrediente de la ulei în jos. Se amestecă toate și se freacă bine cu mâna. Se pune în frigider pentru 1-2 ore.

 

 

Mușchiuleț de porc împletit - Pas 1
Pas 2

 Se scoate din frigider și se taie 3 fâșii, rămânând un capăt netăiat.  Se împletește, iar la celălalt capăt se prinde cu o  scobitoare.

Mușchiuleț de porc împletit - Pas 2
Pas 3

   Se pune într-o tavă de copt împreună cu uleiul și apa și se acoperă cu o folie de Al. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 gr., timp de 45-50 min. După primele 20 min. se scoate folia, se adaugă vinul alb și se lasă în cuptor până se rumenește.

Mușchiuleț de porc împletit - Pas 3
Pas 4

Se scoate și se pune pe un platou cu garnitura și salata preferată. Garnitura de păstârnac: se pun la fiert 500 gr. păstârnac și 2-3 cartofi medii, spălate și tăiate cuburi. După ce s-au înmuiat se scurge apa și se zdrobește-blendează-, adăugându-se unt cât o nucă, lapte fierbinte, sare și ce condimente vă plac. Cam asta-i tot. Vă doresc POFTĂ  BUNĂ.

Mușchiuleț de porc împletit - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Rora
Rora 26 May 2015, 00:55

Deja imi vine sa iti imbunatatesc reteta... cum sunt fasii, ar trebui sa pui in impletitura cate o fellie de slaninuta afumata, de ceapa, de rosie, sa vezi ce suculenta ai apoi si cascavall ca e f bun in combinatie. Eu impletit nu am facut, dar felii cu cate un catel de usturoi pe partea deasupra, doar sa il aromeze sub capac, apoi luat usturoiul si pusa o felie de cascavall, asa ma delectam, cand eram grabita. E foarte frumos cum ti-a iesit. Si imi p-llace ca gatesti des si variat. As fi vrut sa ma infiezi o vreme sa ma alinti ,ca tare cred ca e bine la tine acasa.Mare mersi trebuie sa iti dea sotul dumitale, stimata doamna Lena.

lena
Elena (lena) 28 May 2015, 19:56

Multumesc Rora, sotul este foarte multumit si mi-o spune dupa fiecare masa :) Multumesc de comentariu!

Reteta este postata de Tiki, dar oricum va multumim mult de idei