Rasol de porc afumat

A
Rasol de porc afumat

O rețetă tradițională, pentru cei care au la îndemână niște coaste de porc afumate.

Ingrediente

Coaste de porc afumate
4 kg
   
Hrean
4 buc
   
Sare
2 lingurite
după gust
Otet balsamic
2 linguri
   

Pasi de urmat

Pas 1

Coastele de porc afumate bine se porționează și se lasă la apă rece de seara până dimineața. Dimineața se spală bine în vreo 5-6 ape și se pun la fiert la foc mic. Când a făcut spumă, se mai spală iar până apa devine curată (tot 5-6 ape).

Rasol de porc afumat - Pas 1
Pas 2

Să nu vă speriați dacă în timpul fiertului apa se înnegrește, este de la fum și este normal. Lăsăm să fiarbă la foc mic în jur de 3 ore, până când carnea se desprinde de pe os.

Rasol de porc afumat - Pas 2
Pas 3

Scoatem coastele din oală și alegem carnea de pe os. În acest timp, preparăm hreanul - ras pe răzătoarea mică și amestecat cu sare, oțet balsamic roșu și puțină supă de la rasol.

Rasol de porc afumat - Pas 3
Pas 4

Servim cald, cu cartofi fierți și cu mămăliguță.

Poftă mare!

Rasol de porc afumat - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare: 210 min
Dificultate: expert
Timp total de pregatire: 210 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Porc

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Carmen Silvia
Carmen Silvia 29 Dec 2016, 19:23

sotul meu este un mare consumator !

Nota mea pentru reteta: