Rasol de porc afumat

A
Rasol de porc afumat

O reteta traditionala, pentru cei care au la indemana niste coaste de porc afumate.

Ingrediente

Coaste de porc afumate
4 kg
Hrean
4 buc
Sare
2 lingurite
dupa gust
Otet balsamic
2 linguri

Pasi de urmat

1

Coastele de porc afumate bine se portioneaza si se lasa la apa rece de seara pana dimineata. Dimineata se spala bine in vreo 5-6 ape si se pune la fiert la foc mic. Cand a facut spuma se mai spala iar pana apa devine curata (tot 5-6 ape).

2

Sa nu va speriati daca in timpul fiertului apa se innegreste, este de la fum si este normal. Lasam sa fiarba la foc mic in jur de 3 ore, pana cand carnea se desprinde de pe os.

3

Scoatem coastele din oala si alegem carnea de pe os. In acest timp preparam hreanul - ras pe razatoarea mica si amestecat cu sare, otet balsamic rosu si putina supa de la rasol.

4

Servim cald, cu cartofi fierti si cu mamaliguta.

Pofta mare!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 bucati (portii)
Timp de preparare: 210 min
Dificultate: expert
Timp total de pregatire: 210 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Porc

Comentarii

Carmen Silvia
Carmen Silvia 29 dec 2016, 19:23

sotul meu este un mare consumator !

Nota mea pentru reteta: