Ceafa de porc la tava
reteta postata de amalia80
Friptura de porc este mai gustoasa preparata bucata intreaga, dureaza mai mult dar merita!
Pofta buna!
Ingrediente
●
Piper negru
1 lingurita
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ceafa de porc se unge bine cu uleiul.
Pas 2
Se presara sarea, si piperul pe o parte.
Pas 3
Se adauga sare si piper si pe cealalta parte. Adaugam apa, acoperim cu capacul si punem la cuptor la foc mic timp de o ora.
Pas 4
Dupa o ora intorceam ceafa pe cealalta parte si presaram vegeta. Pentru o preparare mai buna este indicat sa o intoarceti de pe o parte pe alta cam de 2-3 ori, eventual sa ii mai adaugati apa daca este necesar.
Pas 5
Cu jumatate de ora inainte de a opri focul intoarcem pe cealalta parte si lasam friptura fara capac sa se rumeneasca.
Servim friptura taiata felii cu orice fel de garnitura de legume.
Cantitate:
6 buc
(portii)
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
240 min
Data publicarii: