Ceafă de porc la tavă
rețeta postată de amalia80
Friptura de porc este mai gustoasă preparată bucată întreagă, durează mai mult dar merită!
Poftă bună!
Ingrediente
●
Piper negru
1 lingurita
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ceafa de porc se unge bine cu uleiul.
Pas 2
Se presară sarea și piperul pe o parte.
Pas 3
Se adaugă sare și piper și pe cealaltă parte. Adăugăm apă, acoperim cu capacul și punem la cuptor la foc mic timp de o oră.
Pas 4
După o oră întoarcem ceafa pe cealaltă parte și presărăm vegeta. Pentru o preparare mai bună este indicat să o întoarceți de pe o parte pe alta cam de 2-3 ori, eventual să îi mai adăugați apă dacă este necesar.
Pas 5
Cu jumătate de oră înainte de a opri focul întoarcem pe cealaltă parte și lăsăm friptura fără capac să se rumenească.
Servim friptura tăiată felii cu orice fel de garnitură de legume.
Cantitate:
6 buc
(porții)
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
240 min
Data publicării: