Ingrediente
●
Faina alba de grau
1 kg
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Faina, sarea, zaharul se amesteca bine in vas. Topim drojdia in zer si framantam pana se omogenizeaza. La final adaugam uleiul si framantam iar pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut o ora.
2
Punem painea intr-un vas yena uns cu margarina sau unt si lasam sa creasca inca jumatate de ora. Se poate pune si in doua vase dar ies painitile mai mici si se coc mai repede. Pentru ca am pus tot aluatul intr-un vas, am sectionat exteriorul cu cutitul sa creasca mai frumos.
3
Presaram susan si dam la cuptor pentru jumatate de ora. In fotografie se vede cam cat creste si in tava.
3
Scoatem din cuptor si din vas painea, o umezim cu apa si o invelim intr-un prosop.
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregatire:
180 min
Data publicarii: