Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella

Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella

Astazi va propun o reteta de ciupercute la cuptor cu bacon si mozzarella.

Nu pot spune decat ca sunt delicioase, in rest va las sa va convingeti singuri!

Ingrediente

Ciuperci champinion
1 kg
sau 1,5 kg
Ceapa alba
2 buc
Bacon
300 g
Branza mozzarella
200 g
Oua
2 buc
Smantana
150 g
Unt/ulei
100 ml
Boia dulce
1 lingurita
Sare
1 lingurita
Piper
1 lingurita
Patunjel verde
1 buc
cateva fire de patrunjel

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim ingredientele.

Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella - Pas 1
Pas 2

Se curata si se spala ciupercile.

Se scot piciorusele si se toaca marunt.

Palarioarele se condimenteaza cu sare si piper dupa care se prajesc pe gratar cu putin ulei sau unt pe ambele parti.

Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella - Pas 2
Pas 3

Ceapa se toaca marunt si se caleste 5 min.

Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella - Pas 3
Pas 4

Adaugam si ciupercile tocate , le calim putin.

Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella - Pas 4
Pas 5

Adaugam si baconul se condimenteaza cu sare si piper si patrunjel tocat, dupa care se lasa sa fiarba sub capac acoperit , pana scade apa lasata de la ciuperci aprox 20 min.

Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella - Pas 5
Pas 6

Se iau palarioarele de ciuperci calite si se pune compozitia de mai sus cate 1 lingurita plina in fiecare si se pun intr-o tava unsa bine cu unt.

 

Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella - Pas 6
Pas 7

Ouale se bat bine cu smantana.

Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella - Pas 7
Pas 8

Si se toarna pe toata suprafata ciupercilor.

Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella - Pas 8
Pas 8

Dupa care se rade mozzarella deasupra sau punem in fiecare ciupercuta cate o mozzarella micuta.

Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella - Pas 8
Pas 9

Se da tava la cuptor pt 20 min la 180-200 grade .

Apoi se scoate , se presara patrunjel.

Se servesc calde.

Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella - Pas 9
Pas 10

Pofta Buna!

Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Ciuperci

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 16 Feb 2011, 16:43

Foarte apetisante, buna ideea cu galbenusul de ou si smantana

Ellena
Elena (Ellena) 16 Feb 2011, 22:23

La cum arata Lena, atat de bune si sunt 

ica
burlacu ica (ica) 17 Feb 2011, 00:14

apetisant duminica o voi proba

Andreea Puiu
Andreea Andreea (Andreea Puiu) 25 Apr 2012, 20:55

tocmai le-am terminat! sunt absolut delicioase! :)

Ellena
Elena (Ellena) 26 Apr 2012, 00:00

Ma bucur Andreea ca ti-au placut! ;)

Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 06 Oct 2012, 10:44

am facut si eu ciuperci umplute, cu toate ca am mai maincat asa gustosenii, imi plac mereu ciupercile, o reteta extraordinara

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 06 Oct 2012, 10:47

prima poza erau inainte de a le pune la cuptor dar asta sunt deja gata numai bune de mancat  inca cu aburi

Poza mea pentru reteta:
MirceaIonutzAbabei743
Mircea Ababei (MirceaIonutzAbabei743) 22 Mar 2020, 14:28

Dar boia dulce cand se adauga??