Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella

Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella

Astăzi vă propun o rețetă de ciupercuțe la cuptor cu bacon și mozzarella.

Nu pot spune decât că sunt delicioase, în rest vă las să vă convingeți singuri!

Ingrediente

Ciuperci champinion
1 kg
sau 1,5 kg
Ceapă albă
2 buc
   
Bacon
300 g
   
Brânză mozzarella
200 g
   
Ouă
2 buc
   
Smântână
150 g
   
Unt/ulei
100 ml
   
Boia dulce
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
   
Piper
1 lingurita
   
Pătrunjel verde
1 buc
câteva fire de pătrunjel

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella - Pas 1
Pas 2

Se curăță și se spală ciupercile.

Se scot piciorușele și se toacă mărunt.

Pălăriile se condimentează cu sare și piper după care se prăjesc pe grătar cu puțin ulei sau unt pe ambele părți.

Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella - Pas 2
Pas 3

Ceapa se toacă mărunt și se călește 5 min.

Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella - Pas 3
Pas 4

Adăugăm și ciupercile tocate, le călim puțin.

Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella - Pas 4
Pas 5

Adăugăm și baconul, se condimentează cu sare și piper și pătrunjel tocat, după care se lasă să fiarbă sub capac acoperit, până scade apa lăsată de la ciuperci aprox 20 min.

Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella - Pas 5
Pas 6

Se iau pălăriile de ciuperci călite și se pune compoziția de mai sus câte 1 linguriță plină în fiecare și se pun într-o tavă unsă bine cu unt.

 

Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella - Pas 6
Pas 7

Ouăle se bat bine cu smântâna.

Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella - Pas 7
Pas 8

Și se toarnă pe toată suprafața ciupercilor.

Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella - Pas 8
Pas 8

După care se rade mozzarella deasupra sau punem în fiecare ciupercuță câte o mozzarella micuță.

Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella - Pas 8
Pas 9

Se dă tava la cuptor pentru 20 min la 180-200 grade.

Apoi se scoate, se presară pătrunjel.

Se servesc calde.

Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella - Pas 9
Pas 10

Poftă Bună!

Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Ciuperci

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 16 Feb 2011, 16:43

Foarte apetisante, buna ideea cu galbenusul de ou si smantana

Ellena
Elena (Ellena) 16 Feb 2011, 22:23

La cum arata Lena, atat de bune si sunt 

ica
burlacu ica (ica) 17 Feb 2011, 00:14

apetisant duminica o voi proba

Andreea Puiu
Andreea Andreea (Andreea Puiu) 25 Apr 2012, 20:55

tocmai le-am terminat! sunt absolut delicioase! :)

Ellena
Elena (Ellena) 26 Apr 2012, 00:00

Ma bucur Andreea ca ti-au placut! ;)

Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 06 Oct 2012, 10:44

am facut si eu ciuperci umplute, cu toate ca am mai maincat asa gustosenii, imi plac mereu ciupercile, o reteta extraordinara

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 06 Oct 2012, 10:47

prima poza erau inainte de a le pune la cuptor dar asta sunt deja gata numai bune de mancat  inca cu aburi

Poza mea pentru rețetă:
MirceaIonutzAbabei743
Mircea Ababei (MirceaIonutzAbabei743) 22 Mar 2020, 14:28

Dar boia dulce cand se adauga??