Ciuperci umplute cu bacon si mozzarella
reteta postata de Elena (Ellena)
Astazi va propun o reteta de ciupercute la cuptor cu bacon si mozzarella.
Nu pot spune decat ca sunt delicioase, in rest va las sa va convingeti singuri!
Ingrediente
●
Ciuperci champinion
1 kg
sau 1,5 kg
●
Branza mozzarella
200 g
●
Patunjel verde
1 buc
cateva fire de patrunjel
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Se curata si se spala ciupercile.
Se scot piciorusele si se toaca marunt.
Palarioarele se condimenteaza cu sare si piper dupa care se prajesc pe gratar cu putin ulei sau unt pe ambele parti.
Pas 3
Ceapa se toaca marunt si se caleste 5 min.
Pas 4
Adaugam si ciupercile tocate , le calim putin.
Pas 5
Adaugam si baconul se condimenteaza cu sare si piper si patrunjel tocat, dupa care se lasa sa fiarba sub capac acoperit , pana scade apa lasata de la ciuperci aprox 20 min.
Pas 6
Se iau palarioarele de ciuperci calite si se pune compozitia de mai sus cate 1 lingurita plina in fiecare si se pun intr-o tava unsa bine cu unt.
Pas 7
Ouale se bat bine cu smantana.
Pas 8
Si se toarna pe toata suprafata ciupercilor.
Pas 8
Dupa care se rade mozzarella deasupra sau punem in fiecare ciupercuta cate o mozzarella micuta.
Pas 9
Se da tava la cuptor pt 20 min la 180-200 grade .
Apoi se scoate , se presara patrunjel.
Se servesc calde.
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)