Ciuperci umplute cu bacon și mozzarella
rețeta postată de Elena (Ellena)
Astăzi vă propun o rețetă de ciupercuțe la cuptor cu bacon și mozzarella.
Nu pot spune decât că sunt delicioase, în rest vă las să vă convingeți singuri!
Ingrediente
●
Ciuperci champinion
1 kg
sau 1,5 kg
●
Brânză mozzarella
200 g
●
Pătrunjel verde
1 buc
câteva fire de pătrunjel
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Se curăță și se spală ciupercile.
Se scot piciorușele și se toacă mărunt.
Pălăriile se condimentează cu sare și piper după care se prăjesc pe grătar cu puțin ulei sau unt pe ambele părți.
Pas 3
Ceapa se toacă mărunt și se călește 5 min.
Pas 4
Adăugăm și ciupercile tocate, le călim puțin.
Pas 5
Adăugăm și baconul, se condimentează cu sare și piper și pătrunjel tocat, după care se lasă să fiarbă sub capac acoperit, până scade apa lăsată de la ciuperci aprox 20 min.
Pas 6
Se iau pălăriile de ciuperci călite și se pune compoziția de mai sus câte 1 linguriță plină în fiecare și se pun într-o tavă unsă bine cu unt.
Pas 7
Ouăle se bat bine cu smântâna.
Pas 8
Și se toarnă pe toată suprafața ciupercilor.
Pas 8
După care se rade mozzarella deasupra sau punem în fiecare ciupercuță câte o mozzarella micuță.
Pas 9
Se dă tava la cuptor pentru 20 min la 180-200 grade.
Apoi se scoate, se presară pătrunjel.
Se servesc calde.
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)