Ingrediente
●
Dovlecel verde
2 buc
sau unul mai mare
●
Ceapa
2 buc
1alba si 1 rosie
●
Ulei de masline
3 linguri
●
Coniac
50 ml
sau brandy
●
Sare, piper, cimbru, foi dafin
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatim ingredientele. Legumele se spala si se taie bucati mai mari. Dovleceii si vanata nu se curata, acest fel de vanata nu este amara si nu are samburi.
Pas 2
Anghinarea este foarte buna ( doar ca iese cam scumpa ca se arunca cam mult), se foloseste doar mijlocul. Si atunci cand o taiem se innegreste f. repede asa ca se rup mai intai frunzele exterioare, se taie coada si varful si repede se pune in apa RECE cu suc de lamaie.
Pas 3
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si cand este cald adaugam ceapa si usturoiul taiate si sarate. Lasam sa se inmoaie 2 minute.
Pas 4
Adaugam apoi toate celelalte legume si ele sarate in prealabil. Se acopera cu capacul dar nu de tot sa se poata evapora aburul rezultat ; se lasa la foc potrivit (nu mic) 10 minute, amestecand usor din cand in cand.
Anghinarea se taie feluite chiar inainte de a o pune in tigaie .
Pas 5
Dupa 10 minute, luam capacul, punem cimbru, dafin, piper dupa gust si turnam coniacul; mai lasam sa fiarba asa pana se evapora tot lichidul la foc mai mare si amestecand usor (sau doar miscam tigaia) sa nu zdrobim tare. Alcoolul dispare prin fierbere, ramane doar savoarea.
Pas 6
La final punem mult patrunjel verde si scoatem legumele din tigaie pt. ca sa nu se mai inmoaie.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
25 min
Data publicarii: