Paste "cappelletti" cu ragu

Paste "cappelletti" cu ragu

O reteta italiana, care imi place f.mult si o prepar destul de des.

Reteta de baza este sosul de ragu, care se poate servi nu numai cu paste tip cappelletti, ci cu orice tip de paste.

Este simplu de preparat, iar rezultatul va fi pe gustul tuturor.

Ingrediente

Carne tocata vita
300 g
Carnati proaspeti de porc
150 g
este optional, dar da un gust mai bun cu carnati
Morcovi
150 g
Ceapa alba
1 buc
Telina
2 buc
tije sau o bucatica de radacina de telina
Ulei de masline
50 ml
Patrunjel verde
1 buc
2-3 fire
Sare
2 lingurite
dupa gust
Piper negru
1 lingurite
Suc de rosii
150 ml

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele pentru ragu.

2

Tocam morcovii, telina si ceapa.

Apoi le punem la calit in ulei de masline pentru circa 5 min.

3

Apoi se adaugam carnea de vita si carnati (optional)

Se caleste impreuna cu legumele cam 20 min.

4

Adaugam sucul de rosii, patrunjelul, condimentam cu sare si piper .

5

Daca compozitia este prea groasa adaugati un pahar de apa.

Se continua fierberea pentru circa o ora la foc mic cu capacul deasupra.

Cel mai mult am fiert un sos de ragu circa 2:30 min

Sucul va scadea in acest timp si se va mai agauga apa.

Se mesteca din cand in cand.

6

Cand este gata il servim cald cu orice tip de paste.

Eu am ales de aceasta data cappelletti umplute cu carne.

7

Cu cateva minute sa fie gata sosul de ragu, punem la fiert cappelletti in apa fierbinte cu sare.

 

8

Se servesc calzi cu ragu si parmezan ras deasupra.

 

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (3-4 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Paste si altele, Paste

Comentarii

kmonik
kmonik 24 ian 2017, 22:39

Am facut-o azi cu paste simple fusilli. A fost absolut delicios.

Nota mea pentru reteta: