Bitociki

C
Bitociki

Bitociki sunt un fel de chifteluțe, însă modul de preparare este ca și la șnițele, adică chiftelele se dau, înainte de a fi prăjite, prin făină și apoi prin ou bătut. Sunt moi ca și consistență. Pot fi servite cu garnitură de cartofi natur, piure, salate de tot felul. Eu am ales să le servesc cu salată de ciuperci cu ceapă. Sunt foarte ușor de făcut.

Ingrediente

Carne tocată vită
700 g
Pot fi făcute din orice fel de carne tocată: de vită, de pui sau de porc.
Ouă
3 buc
1 ou se adaugă în carne, iar celelalte 2 se folosesc la prăjit. Tot un ou se poate pune și la o cantitate mai mică de carne tocată, doar veți varia cantitatea de pâine folosită
Pâine
100 g
sau pesmet
Ceapă
1 buc
   
Făină
50 g
   
Ulei
100 ml
de preferat, de palmier

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele:

Bitociki - Pas 1
Pas 2

La carnea tocată adăugăm un ou, feliile de pâine muiate în apă și scurse bine, ceapă tăiată foarte-foarte mărunt (dacă tocați carnea acasă, dați și ceapa prin mașina de tocat). Eu prefer să dau ceapa tăiată în bucăți mici prin presa de usturoi.

Bitociki - Pas 2
Pas 3

Mai adăugați sare și piper după gust și amestecați foarte bine

Bitociki - Pas 3
Pas 4

Formați chifteluțele

Bitociki - Pas 4
Pas 5

Bateți cu furculița cele 2 ouă și pregătiți făina

Bitociki - Pas 5
Pas 6

Dați chiftelele prin ou

Bitociki - Pas 6
Pas 7

apoi prin făină și le puneți la prăjit

Bitociki - Pas 7
Pas 8

Le întoarceți și pe partea cealaltă

Bitociki - Pas 8
Pas 9

Le scoateți pe un prosop absorbant și le serviți calde sau reci cu garnitura pe care o preferați. Poftă bună!

Bitociki - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

spiriduena
elena (spiriduena) 02 Mar 2011, 15:15

Bune chiftelutele doar cu carne de vita( mai putina grasime) eu amestec jumatate carne porc,jumatate vita si mai pun un cartof crud macinat si el.

timotei
timotei 25 Jan 2015, 01:29

Eu fac asa ca tine numai ca pun umplutura intre 2 foi de napolitane si le tai cu cutitul ,poti sa le dai orice forma doresti,dupa acea dau prin ou si le prajesc,sint tare bune