Pâine neagră

A
Pâine neagră

O pâine dulceagă și bună făcută în casă!

Ingrediente

Făină grâu
3 pahare
   
Tărâță grâu
1 pahar
   
Iaurt
1 pahar
   
Drojdie proaspătă
10 g
   
Sare
1 lingurita
   
Ouă
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Punem făina, tărâța și sarea într-un bol mare.

Pâine neagră - Pas 1
Pas 2

Adăugăm oul peste făină. Drojdia o topim în iaurtul călduț.

Pâine neagră - Pas 2
Pas 3

Amestecăm bine ingredientele.

Pâine neagră - Pas 3
Pas 4

Frământăm bine și lăsăm să crească timp de 1 oră.

Pâine neagră - Pas 4
Pas 5

Punem aluatul într-o tavă de cozonac și mai lăsăm să crească în tavă încă jumătate de oră.

Pâine neagră - Pas 5
Pas 6

Când este gata o umezim cu apă și o lăsăm să se răcească într-un prosop curat.

Pâine neagră - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 150 min
Data publicării:
Colecții: Aluaturi

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!