Crap pe pat de legume

A
Crap pe pat de legume

O variantă ușoară de a găti crapul la cuptor împreună cu legumele, fără a face miros de prăjeală de pește în casă!

Ingrediente

Crap
1 kg
   
Cartofi
5 buc
   
Morcovi
3 buc
   
Ceapă
3 buc
   
Mere
3 buc
   
Piper alb, sare, rozmarin, cimbru
2 lingurite
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Morcovul, ceapa și cartofii se taie felii subțiri, se așază în două straturi într-un vas termorezistent cu ulei și se presară cu condimente. Ultimul strat este format din felii subțiri de mere. Se dă la cuptor la foc mediu împreună cu 50 ml de apă pentru 30 de minute.

Crap pe pat de legume - Pas 1
Pas 2

După 30 de minute, fără a mesteca legumele, așezăm peștele peste legume.

Crap pe pat de legume - Pas 2
Pas 3

Acoperim vasul cu folie de aluminiu sau capac și dăm la cuptor pentru 15 minute. După acest timp, scoatem capacul sau folia și lăsăm încă 5 minute să se rumenească.

Crap pe pat de legume - Pas 3
Pas 4

Dacă dorim peștele mai prăjit, putem să luăm capacul mai devreme.

Crap pe pat de legume - Pas 4
Pas 5

Servim cald cu mămăliguță!

Crap pe pat de legume - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 80 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!