Ceapă roșie pane

Ceapă roșie pane

Un aperitiv f. ușor de făcut și chiar dacă este prăjită ceapa, comparând cu chipsurile cred că este mai puțin dăunător. Ceapa rămâne crocantă dar nu mai este iute și sunt bune și calde și reci.

Ingrediente

Ceapă roșie
2 buc
   
Ouă
1 buc
   
Ulei
500 ml
   
Făină
1 lingura
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Ceapa se curăță și se taie rondele. Se desface ușor fiecare inel să nu se rupă.

Ceapă roșie pane - Pas 1
Pas 2

Făina se amestecă cu două linguri de apă foarte rece, se pune oul, sarea și piperul și se amestecă bine. Nu se pune sare pe ceapă pt. că se înmoaie. Se pun pe rând inele de ceapă în compoziția cu ou.

Ceapă roșie pane - Pas 2
Pas 3

...și se prăjesc în uleiul încâlzit bine. Nu se pun multe deodată în ulei să nu se atingă între ele. Se prăjesc pe ambele părți și se scot pe hârtie de bucătărie, scurse bine de ulei. Atenție că se prăjesc foarte repede, eu am avut ajutorul meu de nădejde care mă ajutat.

Ceapă roșie pane - Pas 3

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 250 g
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 4 (1 voturi)
Colecții: Aperitive Festive

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

amalia80
amalia80 17 May 2011, 17:09

Vazusem ceva similar pe Travel TV si chiar promisesem sa incerc. Felicitari pentru propunere!

timotei
timotei 25 Jan 2015, 01:37

Americanii papa la ceapa dea acesta ,mie unu numi place ceapa delok

tiki
tiki 14 May 2015, 16:31

Buna. Ce sa zic ? .Am facut si eu aceste ineluse, dar cum de fel ma complic am pus mai multe ingrediente (usturoi praf,  cimbru, boia iute, fulgi de cartofi piure, ou nu am pus) si la sfarsit le-am dat si prin pesmetul cam mare(facut de mine). Ce sa zic? Bune, chiar f. bune, dar mi s-a parut un lucru migalos. Ma gandeam ca mai bine faceam 5 snitele pane si mergea mai repede si te si saturai ca lumea. Mi s-a parut ca a durat -ca timp-f. mult prajitul. Asa, cand ai timp, merge. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: