Ingrediente
●
Caracatita
1 buc
în jur de 1 kg
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălăm caracatița bine și o lăsăm la scurs.
Pas 2
O curățăm, scoatem ochii și o tăiem în 8 bucăți - o punem puțin în sită să se scurgă de apă.
Pas 3
Punem piciorușele de caracatiță într-o tigaie, atenție, dar fără apă pentru că își va lăsa ea apă și o lăsăm să fiarbă circa 1 oră. În cazul în care nu mai are zeamă turnăm un pahar de apă peste ea și se fierbe totul la foc mic cu capacul pus.
Pas 4
După ce a fiert, într-un shaker punem oțetul, uleiul, piperul, cimbru și cei 3 căței de usturoi tăiat bucățele și batem puțin până devine totul un sos.
Pas 5
Adăugăm sosul obținut peste caracatiță și mai fierbem câteva minute.
Pas 6
Punem bucățile de caracatiță într-o farfurie și le tăiem bucățele. În shaker pui 1 lingură de oțet, puțin cimbru, puțin piper și 5 linguri ulei de măsline și batem puțin. Sosul obținut îl turnăm peste caracatiță.
Și putem servi.
Cantitate:
1 buc
(caracatiță)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
70 min
Data publicării:
Sursă:
daniela