Tartă picantă cu spanac și brânză (bucătăria arabă)

A
Tartă picantă cu spanac și brânză (bucătăria arabă)

Soțul era mare mâncător de rulouri cu spanac și brânză de pe la patiserii până a făcut o indigestie de la ele. Așa m-am hotărât să încerc să fac ceva acasă, cât de greu putea fi chiar și pentru o începătoare ca mine? Prima încercare, primul succes, așa că de data asta am testat o rețetă nouă, cu ceva mai multe condimente, așa cum îi place lui.

Este excelentă ca aperitiv, sau ca fel singur la micul dejun sau cină. Am mâncat-o și rece și caldă.

Ingrediente

Spanac congelat
400 g
se poate face și cu spanac proaspăt
Branza feta
400 g
   
Usturoi
2 buc
căţei
Ceapa alba
1 buc
   
Chimen
1 lingurita
   
Boia ardei dulce
2 lingurite
   
Boia ardei iute
1 lingurita
   
Sare,piper
1 lingurita
după gust, eu nu am mai pus sare
Faina alba calitate superioara
250 g
   
Apa
160 ml
   
Unt
40 g
   
Drojdie uscata
1 lingurita
   

Pasi de urmat

Pas 1

Se pregătesc ingredientele. 

Tartă picantă cu spanac și brânză (bucătăria arabă) - Pas 1
Pas 2

Aluat:

Se cerne făina împreună cu drojdia într-un castron și se toarnă peste ea apa călduță. Se frământă turnând câte puțin unt topit până când se obține un aluat elastic și omogen. Se învelește în folie alimentară și se pune la frigider să se odihnească 30 de minute.
Eu am avut niște aluat congelat rămas, dar data viitoare o să încerc să îl fac singură.  

Tartă picantă cu spanac și brânză (bucătăria arabă) - Pas 2
Pas 3

Am lăsat spanacul să se decongeleze, apoi l-am amestecat cu chimenul, boiaua, usturoiul și ceapa tocate mărunt (ei, la mine nu au fost chiar mărunt), și piper. Sare nu am mai adăugat pentru că era brânza destul de sărată.

Tartă picantă cu spanac și brânză (bucătăria arabă) - Pas 3
Pas 4

Brânza am zdrobit-o cu furculița, am pus-o peste spanac și am amestecat până ce totul a fost ca o pastă omogenă.

Tartă picantă cu spanac și brânză (bucătăria arabă) - Pas 4
Pas 5

Se împarte aluatul cam 2/3 și 1/3 și se întinde în foaie subțire.

Foaia mai mare se folosește pentru a îmbrăca cu el o formă, restul se păstrează pentru capac.

Eu am avut o formă de tartă din yena pe care am uns-o cu unt înainte să pun aluatul.

 

Tartă picantă cu spanac și brânză (bucătăria arabă) - Pas 5
Pas 6

Se pune compoziția în formă și se nivelează.

Tartă picantă cu spanac și brânză (bucătăria arabă) - Pas 6
Pas 7

Se acoperă cu cealaltă foaie de aluat și se lipesc marginile presând cu degetele.

Tartă picantă cu spanac și brânză (bucătăria arabă) - Pas 7
Pas 8

Se pune la cuptor la 190-200 grade pentru 30-35 minute.

Tartă picantă cu spanac și brânză (bucătăria arabă) - Pas 8
Pas 9

Se taie felii și se servește fierbinte, călduță sau chiar rece.

Poftă bună!

Tartă picantă cu spanac și brânză (bucătăria arabă) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (cam 6 porții)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 70 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Placinte, Branza, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 16 Jan 2012, 16:53

Ce buna trebuie sa fie! Multumesc de reteta!

AMV
Adriana (AMV) 16 Jan 2012, 18:57

Vroiam sa te intreb, crezi ca mergea unsa cu ceva deasupra ? E foarte buna, dar ma gandesc cum sa o imbunatatesc data viitoare.

lena
Elena (lena) Adriana (AMV) 16 Jan 2012, 19:15

Iese mai rumenita si frumoasa daca ungi cu un galbenus deasupra, la gust nu se schimba dar va arata poate mai bine

Gretta
Gretta 06 Feb 2012, 23:13

Vai ca salivez! Spanac ....

Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 08 Feb 2012, 22:25

Si eu fac ceva in genul asta, dar in forma de rulada si nu prea iute. Oricum combinatia de branza cu spanac e super-buna

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 08 Feb 2012, 22:26

Uite-o si in sectiune 

Poza mea pentru reteta: